A homlokzat szigetelése és díszítése kültéri ablakpárkányokkal

Kültéri stukkó

A homlokzat szigetelése és díszítése kültéri ablakpárkányokkal

A kültéri ablakpárkányok a homlokzatdíszítésnél több feladatot látnak el:

Az ablak fontos része az épület hőszigetelésének, ezért körbe kell szigetelni. Amennyiben az ablaknál hőhíd keletkezik, könnyen penész jelentkezhet. Ezt azonban mindenki el akarja kerülni.

A kültéri ablakpárkányok továbbá fontos szerepet játszanak a csapadék levezetésében. Az ablakpárkány vízorra távol tartja a faltól a vizet és védi a homlokzatot a nedvességtől.

 

Komplett ablakkeretezés stukkó díszlécekkel és komplett alumínium borítású stukkó ablakpárkánnyal

 

A kültéri ablakpárkányok díszítőelemként is funkcionálnak: A párkányok az ablakkeretet teljessé teszik és az ablak sokoldalúan, dekoratívan díszíthető.

Kültéri ablakpárkány polisztirolból?

A polisztirol stukkó régóta elterjedt homlokzatdíszítő elem. A homlokzati profilok és párkányok mellett ma már komplett polisztirol kültéri ablakpárkányok is készülnek. Tudat alatt felmerül a kérdés: A kültéri polisztirol ablakpárkány ütésálló? A polisztirol ablakpárkányok valóban alkalmasak kültéri használatra?

Igen, hiszen speciális kéreganyaggal látjuk el őket! Komplett polisztirol ablakpárkányaink a speciális bevonatnak köszönhetően ütésállóak és időjárásállóak. Ezen kívül az ablakpárkány az alumíniumlemez borítás által még erősebb. Nyugodtan ráhelyezheti nyáron a kedvenc virágaival beültetett virágládákat.

Ebben a videóban megtekintheti, hogyan készülnek ezek a kültéri ablakpárkányok.

 

 

A polisztirol kültéri ablakpárkányok előnyei

A polisztirol kültéri ablakpárkányok sok előnyt kínálnak. Ezek a legfontosabbak:

  • A polisztirol ablakpárkányok megakadályozzák a nedvesség falba történő beszivárgását, hiszen a vízorr levezeti a csapadékot.

  • A polisztirol kültéri ablakpárkányok hozzájárulnak az ablakkávában a homlokzat szigeteléséhez.

  • Az ablakpárkányok jelentős mértékben hozzájárulnak az épület díszítéséhez.

  • A kültéri ablakpárkányok a kéreganyag és az alumíniumlemez borítás miatt ellenállnak a mechanikai sérüléseknek és az időjárás befolyásainak.

  • A kültéri ablakpárkányok könnyűek és egyszerűen beépíthetők.

Alumíniumlemez-borítású kültéri ablakpárkány kiválasztása

A különböző anyagból és eltérő kivitelben készült kész ablakpárkányok választéka hatalmas. Hozzá nem értőként nem olyan egyszerű a bőséges kínálatban a helyes ablakpárkányt saját otthonunkhoz kiválasztani. Ezen kívül a helyes méret és a minta is fontos. A gyors tájékozódás érdekében alumíniumlemez-borítású kültéri ablakpárkányainkat először stukkóminta szerint csoportosítottuk. A modern mintájú ablakpárkányok mellett megtalálhatók kínálatunkban a klasszikus díszítésű ablakpárkányok is. Ez a 3 stukkóminta található alumíniumlemez-borítású kültéri ablakpárkány kínálatunkban:

Miután eldöntötte, mely ablakpárkányminta illik legjobban a homlokzathoz, kiválaszthatja a megfelelő méretet. Szériatermékeink között számos különböző kávaszélességű és kávamélységű ablakpárkányt kínálunk. Először mérje le az ablakoknál az ablakkáva mélységét és szélességét, mint a képeken látható:

 

Kávamélység helyes mérése

 

 

Kávaszélesség helyes mérése

 

Miután rendelkezésre állnak a méretek, kiválaszthatja minden ablakhoz a megfelelő nagyságú kültéri ablakpárkányt. Az ablakpárkányokat szériaméretben 570 mm – 1520 mm kávaszélességben, illetve 150 mm, 200 mm és 250 mm kávamélységgel kínáljuk Önnek. Szélesebb vagy mélyebb kávához is szívesen készítünk ablakpárkányokat az Ön által megadott méretben.

Kültéri ablakpárkányok beépítése

Már megtalálta a megfelelő kültéri ablakpárkányt, de hezitál a beépítés miatt? Ne aggódjon emiatt! A polisztirolból készült alumíniumlemez-borítású kültéri ablakpárkány beépítése egyszerű! Most biztosan azt kérdezi, mit értünk „egyszerű” alatt. A kültéri ablakpárkány beépítését lépésről lépésre következő blogbejegyzésünkben videóval mutatjuk be!

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket