Ablakstukkó és sima felületű oszlopok

Oszlopok

Ablakstukkó és sima felületű oszlopok

A görög oszlopok lenyűgözőek, de sajnos nem mindig és mindenhová illenek – mint ennél a háromrészes ablaknál. A sima felületű oszlop lényegesen jobban érvényesül, hiszen beleillik az összképbe és kiemeli az ablakstukkó szépségét. Ezen kívül a sima felületű oszlopnál Ön határozza meg, hogyan szeretné a felületet díszíteni. Ebben a blogban eláruljuk Önnek, milyen egyszerű.

Ablakdekoráció és modern oszlopok

Gyakran jelenik meg a homlokzaton hőhíd, melyeket első látásra nem is veszünk komolyan. Ide tartoznak az oszlopok, féloszlopok és pillérek, melyek a homlokzat részei. Az impozáns átmérő nem garancia arra, hogy a hőszigetelés is biztosított.

Az oszlopok – átmérő és magasság szerint – teljesen különbözőek. Mindegyiknek megvan a maga szépsége más feladatot tölt be. Egyes oszlopok dekoratív, más oszlopok statikai jelentőséggel bírnak, vannak, melyek esztétikusak és funkciójuk is jelentős.

 

Egy dekoratív példát láthat a mellékelt képen: sarokablak sima felületű oszloppal. A betonoszlop védi a felette lévő falazatot és látványosságként is szolgál. Ahhoz, hogy a betonoszlop a hideget ne engedje be a beltérbe, ill. az oszlop ne vezesse tovább a falazatra, a háromnegyed oszlopot kérgesített polisztirol oszlopburkolattal vonták be, majd lefestették.

Sima felületű oszlopburkolat az ablak szigeteléséhez

A rövid, zömök oszlop a felső képen 340 mm átmérővel rendelkezik. A betonoszlop burkolásához ezért egy 350 mm belső átmérőjű oszlopelemet használtunk. A gyors és egyszerű homlokzati munka biztosításához 2 m hosszú oszlopnegyedeket kínálunk. Ez a következő, méretekkel ellátott képen jól felismerhető. Egy negyed darab világosbarna színnel jelölt, a másik három negyed darab csak körvonalként jelzett. Így mutatjuk meg Önnek, hogy 4 negyed darabra van szükség egy egész, kerek oszlop kialakításához.

 

Sima felületű oszlop burkolat kérgesítve

 

 

Sima felületű oszlop burkolat kérgesítve

 

Itt találja a sima felületű, kérgesített OSK 350/386 oszlopburkolatot a megfelelő oszlopfővel és oszloptalppal >>>

A mellette lévő kép a kérgesített, sima felületű oszlopburkolatot ábrázolja egy kültéri kerek oszlopon. Ezen a képen jól felismerhető az oszloptest és oszlopfő közötti átmenet. Ezzel szeretnénk Önnek megmutatni, hogy a betonoszlop oszlopfőjét is dekoratívan díszítheti. Az általunk kínált oszlopburkolat elemek – oszloptest elemek, oszlopfő és oszloptalp – méretei egymással azonosak. Ebben a példában a lépcsőzetes mintával díszített modern oszlopfőt választottuk – modern, dekoratív és időtlen.

A 3 különböző kialakítású kérgesített oszlopfőt a kérgesített oszloptest elemekhez kínáljuk. Ahhoz, hogy a kiválasztott oszlopátmérőhöz illő oszlopstukkóelemeket rendelhesse, a megfelelő oszlopfőket az oszloptestek termékoldalához rendeltük hozzá. Válassza azt a formát, mely Önnek legjobban tetszik.

 

Minimalista polisztirol oszlopfő kvarchomok burkolattal

 

 

Kérgesített polisztirol oszlopfő klasszikus

 

 

Kérgesített polisztirol klasszikus oszlopfő talppal

 

A sima felületű, kérgesített polisztirol oszlopburkolatot 23 különböző oszlopátmérővel kínáljuk – 129 mm-től 340 mm oszlopátmérőig. A rendelés előtt mindig kb. 1 cm-t hozzá kell adni a ragasztó számára, az oszlopburkolat belső átmérője 130 mm-től 350 mm-ig terjed. Ez azt jelenti, hogy a betonoszlop burkolásához mindig egy számmal nagyobb polisztirol elemeket válasszon.

Itt juthat el a sima kérgesített oszlopburkolat teljes kínálatához >>>

Homlokzati profilok osztópárkányként

A sarokablak felett lát egy dekoratív, letisztult párkányt, mely osztópárkányként az egész épületet díszíti.

Osztópárkány kialakításához a kérgesített Érd 109 díszlécet használtuk. A díszléc felső része egy nagy, lapos ívet képez, mely alatt egy kis csúcs helyezkedik el. A polisztirol léc alsó része S alakú. A kerekítések a stukkónak lágyságot és eleganciát kölcsönöznek, miközben a középen lévő csúcs a dekoratív megjelenésről gondoskodik. Hogy tetszik Önnek a letisztult stukkóminta?

 

Érd 109 kérgesített homlokzat dekoráció, homlokzati elem

 

 

Érd 109 kérgesített homlokzat dekoráció, homlokzati elem

 

Jól gondolja: ehhez a kérgesített homlokzati profilhoz is kínálunk beépítésre kész kiegészítőelemeket. A következő méretezett képek a belső és külső sarokelemeket mutatják (3. és 4. kép). A két fotón megtekintheti, hol mely sarokelemet használtuk ablakstukkóként.

Az úgynevezett belső sarok az Érd 109 homlokzati profilt úgy vezeti az ablak körül, hogy az ablak a kereten belül található. (1. kép)

Az ún. külső sarok a kültéri stukkót az ablak mellett az ablaktól vezeti el. (4. kép).

 

Érd 109 kérgesített homlokzat dekoráció, homlokzati elem

 

 

Érd 109 kérgesített homlokzat dekoráció, homlokzati elem

 

 

Érd 109 kérgesített homlokzat dekoráció, homlokzati elem

 

 

Érd 109 kérgesített homlokzat dekoráció, homlokzati elem

 

Itt találja a kérgesített Érd 109 homlokzati profilt kiegészítőelemekkel >>>

Az Érd 109 homlokzati profil nagyon kedvelt ügyfeleink körében. De mint tudjuk, mindenkinek eltérő az ízlése. Tekintse meg, a stukkók milyen széleskörű forma- és méretválasztékát kínáljuk! Rendelhet kérgesített kültéri stukkót lépcsőzetes mintával és kérgesített párkánylécet lépcsők és ívek változatos mintájával. Kínálunk profilléceket ereszpárkány, osztópárkány és ablakpárkány kialakításához. Ön melyiket választja?

Itt juthat el a párkányok kialakítására alkalmas kérgesített, ütésálló profilok kínálatához >>>

Sima oszlop egyedi díszítése

Hogyan hat Önre a fehér, minta nélküli oszlop? Ütésálló bevonattal és vízbázisú festékkel festett állapotban várja az oszlop, hogy Ön egyedien díszítse. Emiatt az oszlopfő és oszloptest közötti színkülönbség is látható.

A festéküzletekben számos különböző mintájú festőhenger található. Nézzen körül, válasszon ki egy mintát és díszítse egyedien oszlopát. A legtöbbek számára az igazi márványoszlop megfizethetetlen. De ki mondja, hogy csak igazi márvány használható? Vásároljon márványmintás festőhengert és fesse oszlopát vízbázisú festékkel. Így kap kedvező áron márványoszlopot, melyet mindenki megcsodál majd. Önnek is tetszik a márványmintás dekor oszlop ötlete?

 

Sima felületű oszlop burkolat kérgesítve

 

Nem a pénztárca mérvadó, hanem fantáziája! Válasszon egy levélmintás festőhengert és „futtassa körbe” oszlopán a borostyánt. Vagy inkább madármintát szeretne?

Amennyiben oszlopát ütésálló kérgesített oszlopburkolattal vonja be, hogy oszlopát megvédje az időjárás hatásaitól és a mechanikai sérülésektől, az egyedileg készített mintának vagy festésnek semmi nem áll útjába.

Sima felületű kérgesített oszlopok >>>

Homlokzati stukkóink teljes kínálata >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket