A toldóelem és sarokelem szerepe a LED rejtett világítás kialakításában

Beltéri stukkó , LED világítás

A toldóelem és sarokelem szerepe a LED rejtett világítás kialakításában

A hangulatvilágítás kellemes, árnyékmentes fénye és széleskörű felhasználási lehetőségei miatt nagyon kedvelt dekoráció. A LED rejtett világítás tervezése során azonban felmerülhetnek különböző kérdések. Hogyan vezessem tovább a LED szalagot a helyiség sarkában? Hogyan csatlakoztathatom egymással a rövidebb LED szalagokat? A kérdések megválaszolása azért fontos, mert a megfelelő kellékek beszerzése elengedhetetlen a rejtett világítás szakszerű kialakításához és biztonságos működtetéséhez.

Hogyan vezessem tovább a helyiség sarkában a LED szalagot?

A sarkokban történő folytonos LED világítás esztétikai szempontból fontos. A LED csík polisztirol LED stukkóinkban történő használatakor a LED szalag oldalsó irányban nem hajlítható, így más fortélyra van szükség. A megoldást a forrasztásmentes sarokelem használata jelenti. Tartsa a LED szalagot úgy, hogy a LED chipek a felső oldalon helyezkedjenek el. Nyissa fel a sarokelem fedelét, tolja be az elvágott LED szalagot a sarokelembe, ekkor a csatlakozási pontok bekerülnek az érintkezők alá, majd zárja vissza a csatlakozó tetejét.

Fontos megjegyezni!

  • A LED szalag csak a vágási ponton vágható (kis olló szimbólummal jelölt helyeken).

  • Tesztelje a sarokelemmel összekapcsolt LED szalagokat még beépítés előtt.

  • A toldások max. 5 méter hosszú LED szalagig használhatók, 5 méter felett a LED szalagokat párhuzamos kapcsolással kell bekötni!

  • Nem minden sarokelem használható minden LED szalaghoz! Webáruházunkban a LED szalagok termékoldalán könnyedén kiválaszthatja az adott LED szalaghoz alkalmazható sarokelemet.

Rejtett világítás stukkó díszlécekkel

 

LED világítás sukkó díszlécekbe építve

 

Hogyan csatlakoztathatom egymással a rövidebb LED szalagokat?

Előfordulhat, hogy rövidebb LED rejtett világítás szakaszokat több kisebb LED szalagból kell összeállítani. Ebben az esetben a forrasztásmentes toldóelem nyújt segítséget Önnek. Tartsa a LED szalagot úgy, hogy a LED chipek a felső oldalon helyezkedjenek el. A LED szalag vágott végein a csatlakozási pontokat csúsztassa be a toldóelem érintkezői alá, majd hajtsa le a toldóelem fedelét.

Fontos!

  • A LED szalag csak a vágási ponton vágható (kis olló szimbólummal jelölt helyeken).

  • Beépítés előtt tesztelje a toldóelemmel összekapcsolt LED szalagokat.

  • A toldások max. 5 méter hosszú LED szalagig használhatók, 5 méter felett a LED szalagokat párhuzamos kapcsolással kell bekötni!

  • Nem minden toldóelem használható minden LED szalaghoz! Webáruházunkban a LED szalagok termékoldalán könnyedén kiválaszthatja az adott LED szalaghoz alkalmazható toldóelemet.

Egyedi stukkó lámpa

 

Rejtett világítás és direkt stukkó díszléc

 

Az elegáns otthon hangulatvilágítása már csak néhány lépésre van Öntől. Válasszon széles LED stukkó és LED szalag kínálatunkból! A termékoldalakon számos beépítési videó és leírás segíti Önt a rejtett világítás kialakításában. Ha mégis elakadna, keresse fel munkatársainkat az oldal alján található elérhetőségek egyikén. A kivitelezésben kérje képzett szakember segítségét, hogy elkerülje a későbbi kellemetlenségeket!

Megtekintem a rejtett világítás kialakítására alkalmas LED díszléceket >>>

Tovább a LED webáruházba >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket