Stukkó: a modern klasszikus

Kültéri stukkó , Beltéri stukkó , LED stukkó , LED világítás

Stukkó: a modern klasszikus

A stukkó szó hallatán kevesen gondolnak elsőre egy modern családi házra. A fali stukkó vagy kültéri stukkó kifejezésekről a legtöbbeknek inkább egy kastély vagy gazdagon díszített színházépület jut eszébe. Valóban, a barokk stukkó a 17.-18. században az épületdíszítés meghatározó, látványos eleme volt. Az óvárosokban ma is számtalan épületet díszít gipszből készült barokk stukkó. A stukkó azonban korántsem idejemúlt, sőt kimondottan aktuális és kedveltebb kültéri díszítőelem, mint valaha. Az alapanyag és a minták ugyan változtak, de a cél ugyanaz: szép otthont teremteni. Ismerje meg a mai, modern stukkót!

A modern stukkó

Korábban a stukkó kőből vagy gipszből készült. Előállítása időigényes, beépítése pedig körülményes és meglehetősen költséges volt. Nem véletlen tehát, hogy csak tehetősebb tulajdonosok engedhették meg maguknak a fali stukkót vagy kültéri stukkót. A technikai fejlődés azonban mára számos egyéb előállítási módot tett lehetővé. Ezek közül a legkedveltebb a polisztirol, hiszen számos előnye van: beépítése gyors, súlya könnyű, ára igen kedvező.

Rozetta, mennyezeti rozetta

Rozetta, mint fali stukkó

Ablakstukkó, csúcsos timpanonok

Csúcsos kültéri stukkó

Mennyezeti díszléc, oldalfali díszléc

Egyenes díszléc stukkó

A polisztirol stukkó gyártási technológiája ráadásul számtalan különböző forma és minta elkészítését teszi lehetővé: a csúcsos kültéri stukkótól kezdve az egyenes díszléc stukkón át a kerek fali stukkóig minden lehetséges. Sőt, polisztirolból akár mennyezeti lámpa stukkó is gyártható. Nézze csak!

Mennyezeti lámpa stukkóból?

Igen! Polisztirol stukkóból akár mennyezeti lámpa is készíthető. És ami a legjobb: a LED szpotokkal és/vagy LED szalagokkal felszerelt komplett stukkólámpa késztermékként rendelhető. Önnek már csak a lámpa bekötéséről és a mennyezeti lámpa felragasztásáról kell gondoskodnia. Mivel a LED fényforrások minimális hőt termelnek, biztonsággal beépíthetőek polisztirol díszlécbe, de akár mennyezeti stukkó lámpába is. A mennyezeti lámpa stukkóból több különböző méretben, formában és mintával rendelhető.

Design lámpa, mennyezeti led lámpa

Mennyezeti lámpa stukkó díszlécből LED szpotokkal és LED szalaggal

Design lámpa, mennyezeti led lámpa

Mennyezeti stukkó lámpa LED szpotokkal

A LED világítással ellátott mennyezeti lámpa stukkóból ideális konyhasziget, étkezőasztal vagy akár egy íróasztal stílusos megvilágítására is. A LED világítással ellátott stukkólámpák legkedveltebb díszléceink mintájával készülnek. A mennyezeti lámpa tehát stílusban harmonizál a holker díszléccel. Ennek köszönhetően egy ízléses összkép alakítható ki.

A mennyezeti stukkó lámpa tehát már LED világítással ellátott, beépítésre kész termék. Ha azonban saját maga szeretne elkészíteni egy valóban egyedi mennyezeti lámpát polisztirolból, erre is van lehetősége. Webáruházunkban több mennyezeti világítás lámpasziget is kapható. Ezeket a lámpaszigeteket üzemünkben a kiválasztott formával és stukkómintával gyártjuk le. A kívánt LED izzókat vagy LED szalagokat Ön szerelheti be a helyszínen illetve egy vízbázisú festékkel a kívánt színre festheti a lámpaszigetet.

Kültéri stukkó LED világítással

Gödöllő 180 kültéri LED stukkó

 

Az energiatakarékos világítás nem csak beltérben, de kültérben is nagyon fontos. A LED fényforrások sokkal kevesebb áramot fogyasztanak, mint a hagyományos halogén izzók ráadásul hosszabb élettartamúak is, így nyugodt szívvel alkalmazhatóak homlokzatvilágítás kialakításához. A kültéri stukkó kínálatunkban újdonság a LED szalag beépítésre alkalmas kérgesített kültéri díszléc. A Gödöllő 180 kültéri LED stukkó kimondottan kültéri LED szalag beépítésére lett tervezve. A szolid mintájú díszléc klasszikus és modern stílusú házak díszítésre is használható, valamint remekül kombinálható további kültéri stukkó termékekkel.

Mennyire modern a stukkó?

A polisztirol stukkó minden mai elvárásnak megfelel: dekoratív, egyszerűen és gyorsan beépíthető, megfizethető áru és a háztulajdonos ízlését tükrözi. Alapanyagának köszönhetően a polisztirol stukkó ezen felül pozitívan járul hozzá az épület hőszigeteléséhez. Mivel a kültéri stukkó ütésálló kéregbevonattal rendelkezik, beépítés után csak a kívánt színre kell festeni egy környezetbarát, vízbázisú festékkel.

A polisztirol stukkó tehát mind gyártását, mind beépítését, mind megjelenését tekintve egy kimondottan modern homlokzati díszítőelem.

Miért nyűgöznek le minket ennyire még ma is a stukkók?

A stukkó mindig az egyediség, a jó ízlés és az igényesség jelképe volt. Ma sincs ez másként. Beltéri és kültéri stukkót az a háztulajdonos keres, aki igényes magára, környezetére és otthonára. Olyan ember, aki szeretné a legtöbbet kihozni az ingatlanból és házát a legszebb formájában prezentálni a világ felé. Azon felül tehát, hogy a stukkó egy mutatós dekor, lehetőséget ad otthonunk szépségének kiemelésére és saját egyéniségünk kifejezésére is. Egy jól megválasztott stukkódíszítés szemet gyönyörködtető látvány, mely egyedi karaktert ad az épületnek – és ez valóban lenyűgöző.

Ha szeretné Ön is a legtöbbet kihozni otthonából, válasszon ízlésének megfelelő modernt stukkót! Tekintse meg beltéri stukkó és kültéri stukkó termékeinket!

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket