Hogyan díszítsem az ablak felső oldalát? A szemöldökpárkány szerepe az ablakkeretezésben

Kültéri stukkó

Hogyan díszítsem az ablak felső oldalát? A szemöldökpárkány szerepe az ablakkeretezésben

A homlokzatdíszítés részeként az ablakkeretezés és ajtókeretezés igen releváns szerepet tölt be. Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a modern, hagyományos és klasszikus stílusú ablakkeretezés megvalósításához? Mitől lesz egyedi az ablakdíszítés? Ezeket a kérdéseket vizsgáljuk meg ebben a bejegyzésben.

A modern stílusú épületeknél a ház formája és díszítése általában összhangban áll egymással. A letisztult ablak- és ajtókeretezéshez az ablak körül egységesen körbefutó, azonos profil használható. A stukkó dekoráció állhat keskenyebb vagy gazdagon díszített, szélesebb polisztirol homlokzati díszlécekből is. A szemöldökpárkány középdísszel tehető még látványosabbá és egyedivé.

 

Ablakkeretezés kültéri kérgesített profilokkal

 

 

Kültéri kérgesítettt profilok ablakkeretezésként

 

A kérgesített polisztirol kültéri díszlécek igény szerint méretre vághatók. Az ugyancsak felületkezelt előregyártott sarokelemek megkönnyítik a homlokzati stukkózást.

Polisztirol ívre hajlítható díszléceinkkel lehetőséget biztosítunk a felül íves ablakok és ajtók, valamint a körablakok esztétikus díszítésére.

 

Ablak keretezés ívre hajlítható stukkó profillal

 

 

Ívre hajlítható homlokzati profil beépítve

 

A hagyományos megjelenésű ajtó- és ablakkeretezéshez használjon az ablak két oldalához egyforma, a szemöldökpárkány kialakításához eltérő mintájú kültéri díszlécet! A homlokzati profilok széles kínálata különböző mintájú díszléceket tartalmaz, melyekhez gyártunk a profillal azonos méretű és mintájú végzáró elemeket. Az ablakszemöldök középdísszel lehet még különlegesebb, így az ablak felső oldala a homlokzatdíszítés hangsúlyos és stílusos eleme.

 

Ablakkeretezés kérgesített kültéri profilokkal

 

 

Kültéri kérgesített ablakkeretező profilok

 

Ívre hajlítható díszléceink akkor is bátran használhatók, ha a szemöldökpárkányt eltérő mintájú díszléccel dekorálná, mint az ablak oldalait. A hozzájuk tartozó kiegészítőelemekkel, mint pl. a sarokelemekkel fantasztikus egyedi ablakdíszítés valósítható meg.

 

Ablakszemöldök díszítés íves megoldásokkal

 

 

Íves ablakszemöldök díszítés

 

A klasszikus ajtó- és ablakstukkó szemöldökpárkánya igazi látványosság. Polisztirolból készült és felületkezelt egyenes, csúcsos és íves timpanonjaink az adott ajtó vagy ablak kávaszélességének megfelelően választhatók ki. Az ablakszemöldökök készre gyártottak, azok beépítése néhány perc alatt elvégezhető.

Kérgesített timpanon, ablakdísz egyenes 103/117

 

Kérgesített timpanon, ablak stukkó 107 F/104

 

Beépített íves timpanon

Ablakkeretező díszléceinket úgy terveztük meg, hogy azok egymással stílusban és méretben kombinálhatók legyenek. Az ablakkeretezéssel összhangban az ablak alsó része több módon díszíthető: válasszon ablakpárkányprofiljaink és komplett alumínium ablakpárkányaink széles választékából ízlésének és stílusának megfelelő kérgesített polisztirol stukkókat!

Megtekintem a keretezőprofilok kínálatát >>>

Tovább a timpanonokhoz >>>

Íves ablakok és ajtók díszítéséhez használható hajlítható díszlécek >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket