Egyedi kültéri stukkó gyártása

Kültéri stukkó

Egyedi kültéri stukkó gyártása

Az egyedi kültéri stukkó gyártása egy több lépésből álló feladat, melyet örömmel vállalunk, hiszen a csodás végeredmény érdekében felhasználhatjuk évtizedes stukkógyártó tapasztalatunkat, műszaki tudásunkat és tervezői készségeinket.

Ebben a bejegyzésben egy óriás csúcsos timpanon és alumíniumborítású ablakpárkány elkészítését mutatjuk be, melyen keresztül megismerheti az egyedi stukkó rendelésének menetét is.

Egy visszatérő ügyfelünk különleges kéréssel fordult hozzánk e-mailben. Egy 400 cm széles és 22 cm kávamélységgel rendelkező ablakhoz szeretett volna homlokzati stukkó dekorációt, mely 400 cm széles és max. 60 cm magas. Az ügyfél elképzelése egy csúcsos timpanon megvalósítása, mely hagyományos díszítőelemmel, vagyis farkasfog mintával díszített.

Ugyanehhez az ablakhoz ügyfelünk egy 400 cm széles alumíniumborítású ablakpárkányra is kért ajánlatot, melyet szintén farkasfog mintával kellett kialakítanunk.

A rendelkezésre álló adatok alapján kollégánk kiszerkesztette a csúcsos timpanont és az alumínium ablakpárkányt.

 

Egyedi csúcsos timpanon

 

Egyedi komplett alumínium borítású ablakpárkány

 

Az egyedi kérgesített kültéri stukkóra küldtünk ügyfelünk részére egy árajánlatot, melyet el is fogadott. Az előreutalást követően megkezdődött a gyártás. Az ablakpárkányhoz alumíniumlemezt rendeltünk a megfelelő szélességben, közben zajlott a kérgesített stukkóelemek előállítása. A különösen széles stukkó dekoráció készítése magas szintű szakértelmet igényel, hiszen a 400 cm széles elemeket 2 méter hosszú stukkóelemekből kellett összeállítani. Természetesen úgy, hogy a toldások ne látszódjanak és a kész kültéri stukkó kellően stabil és erős legyen.

Az egyedi kültéri stukkó gyártása után a biztonságos szállításra is ügyelnünk kellett. Ezért készíttettünk egy olyan raklapot, melyre az egyedi kültéri stukkók rögzíthetők. A stukkógyártás nem csak a polisztirol elemek gondos gyártásából, hanem tervezésből, árkalkulációból, előállításból és szállításból is áll. Így juttattuk el ügyfelünk részére a csodás csúcsos timpanont és az alumíniumborítású ablakpárkányt pontosan az előre megbeszélt időpontban.

A fotón nem csak a timpanon és az ablakpárkány mérete bámulatos, hanem a dísztéglák és oszlopburkolatok hangulata és harmóniája is. A földszinten a jobb oldali ajtó keretezését ügyfelünk a Debrecen 100 kérgesített díszléccel oldotta meg, mely szériakínálatunk egyik legnépszerűbb terméke. A letisztult mintájú kültéri stukkó remekül harmonizál a szintén kérgesített felületű bordázott oszloptesttel és a klasszikus oszlopfővel. Az oszlop alsó része négyzetes oszloptalppal van ellátva. A ház tulajdonosa az első emeleten az épület sarkait kérgesített dísztéglával díszítette, mely remekül illik a hagyományos stukkódíszítés többi eleméhez.

 

Egyedi kültéri stukkó gyártása

 

Az eredmény látványos, lenyűgöző és rendkívül dekoratív. Ügyfelünk a kültéri stukkó elemeket egyedül építette be az oldalainkon található leírások és beépítési videók tanulmányozása után. Köszönjük ügyfelünknek a fotót és a bizalmat, mellyel ezúttal is bizonyíthattuk szakértelmünket és a stukkógyártás iránti elkötelezettségünket! Reméljük, a lélegzetelállító stukkódíszítés minden látogatót lenyűgöz.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket