Modern homlokzat díszítés klinker tégla burkolattal és ütésálló, polisztirol, kültéri stukkóval

Kültéri stukkó

Modern homlokzat díszítés klinker tégla burkolattal és ütésálló, polisztirol, kültéri stukkóval

Egy ízléses és látványos városkép kialakításának meghatározó eleme az egyes ingatlanok, lakóházak és középületek homlokzata. Sok településen szigorú előírások szabályozzák, milyen stílusban, hogyan alakítható ki a homlokzat díszítés. Óvárosi, központi városrészeken gyakran megköveteli a várostervezés a klasszikus stílusú homlokzatdíszeket vagy éppen a klinker téglából készült homlokzatburkolatot. A klasszikus elemek azonban egyáltalán nem zárják ki egy modern homlokzat kialakítását, sőt! Némi kreativitással és a megfelelő homlokzatdíszítő termékekkel, például polisztirolból készült, ütésálló kültéri stukkóval könnyedén kivitelezhető egy esztétikus, hőszigetelt és egyben korszerű homlokzat kialakítása. Nézzünk is meg részletesen egy konkrét példát.

Homlokzat hőszigetelése tégla homlokzatburkolattal és polisztirol kültéri stukkóval

 

Modern homlokzat téglaburkolattal és egyedi gyártású kültéri polisztirol stukkóval

 

Egy tégla homlokzatburkolat nem csak esztétikus, de rendkívül praktikus is a homlokzat hőszigetelése szempontjából. Napjainkban már a klinker tégla is kapható korszerű kivitelben. A könnyű súlyú, lapos burkolótéglák számos különböző színben és mintával kaphatóak, ráadásul nem falazzák, hanem ragasztják őket. Kimondottan hőszigetelő rendszerekhez kifejlesztett tégla homlokzatburkolat is kapható. A stílusos és modern homlokzat kialakításához ideális választás a tégla homlokzatburkolat és a kültéri stukkó kombinációja.

 

Modern ház- homlokzat díszítés tervezése ütésálló kültéri díszlécekkel

Egy újépítésű modern ház megjelenését nagyban befolyásolja a homlokzat díszítés mikéntje. Kültéri stukkó segítségével egy ingatlannak az épület stílusához és jellegéhez illő arculatot adhatunk. A képen látható kollégium homlokzat díszítési tervét klasszikus és modern díszítőelemek kombinációja jellemzi. Egy szokatlan, ám rendkívül esztétikus és nem utolsó sorban praktikus megoldás a homlokzat díszítésére.

 

homlokzatdíszítés

 

Amint a fenti képeken is látszik, a vakolt homlokzat egyhangúságát adott felületen klinkertéglaburkolat töri meg. A polisztirolból készült kültéri díszléceket a kivitelezők előszeretettel alkalmazzák újépítésű ingatlanok homlokzatdíszítéséhez, hiszen a polisztirol stukkó kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal bír.

A polisztirol kültéri díszlécek további előnye, hogy az ütésálló kéregbevonatnak köszönhetően ellenállóak a mechanikai sérülésekkel és az időjárás viszontagságaival szemben, mégis relatív flexibilisek. A 2 méteres szálakban gyártott ütésálló kültéri díszlécek a beépítés helyszínén könnyedén a kívánt méretre vághatóak. A kültéri stukkó beépítéséhez csupán a megfelelő habragasztóra és a stukkóprofilok közötti toldások eltakarásához kéreganyagra van szükség. Beépítés után az ütésálló polisztirol kültéri díszlécek egy vízbázisú festékkel a kívánt színre festhetőek.

 

kérgesített kültéri polisztirol díszléc

 

ütésálló kültéri polisztirol stukkó

 

kérgesített kültéri polisztirol stukkó

 

Modern ház klasszikus kültéri stukkóval

Klasszikus kültéri stukkó egy modern ház homlokzatának díszítéséhez is használható. Szériatermékként több, mint 50 különböző kültéri díszlécet gyártunk. Amennyiben nem talál ízlésének megfelelő vagy méretben passzoló kültéri díszlécet kínálatunkban, lehetőséget biztosítunk ügyfeleinknek egyedi tervezésű polisztirol kültéri stukkó megrendelésére is.

Egyedi gyártású, ütésálló kültéri stukkó modern homlokzat díszítéshez

Az egyedi gyártású kültéri stukkó legnagyobb előnye, hogy megbízónk szabad kezet kap a díszléc tervezésében. A kültéri stukkót ugyanis az ügyfelünk által megadott méretben, a kívánt stukkómintával gyártjuk le. Az egyedi tervezésű, ütésálló kültéri stukkó gyártásakor első lépésben elkészítjük ajánlatunkat, melyhez a jobb szemléltetés érdekében méretekkel ellátott metszeti rajzokat is csatolunk. A fenti képeken látható, újépítésű kollégium modern homlokzatának díszítéséhez is egyedi tervezésű kültéri stukkó gyártása kapcsán keresett meg minket a kivitelező.

 

Egyedi gyártású, ütésálló kültéri díszléc modern homlokzathoz

 

Egyedi gyártású, ütésálló kültéri stukkó

 

Egyedi tervezésű ütésálló kültéri stukkó

 

Egyedi gyártású, ütésálló kültéri díszléc

 

Egyedi gyártású, ütésálló kültéri stukkó modern homlokzathoz

 

A téglaburkolatos, modern homlokzathoz mindenképpen letisztult, egyszerű mintájú kültéri stukkó illett. A félkör alapú féloszlop mellett több, különböző méretű, szolid mintájú párkányelemet is gyártottunk. Bár a kültéri díszlécek stukkómintája rendkívül visszafogott, méretük és az oromfalon elfoglalt pozíciójuk miatt kimondottan domináns elemei a homlokzatnak. Ezt hangsúlyozandóan a párkányelemeket és a féloszlopot is sötét antracitszürke színűre festették, mely igen erős kontrasztot ad a téglaburkolat és a vakolt homlokzat világos színével.

A polisztirol kültéri díszlécek és féloszlop ráadásul nem csak homlokzatdíszként, hanem elválasztó elemként is funkcionálnak a vakolt felület és a téglaburkolat között. Egy igazán ötletes és esztétikus megoldás a különböző felületek optikai elválasztására és a homlokzat tagolására.

Egyedi stílusú, modern homlokzat polisztirol kültéri díszlécekkel

 

modern homlokzat polisztirol kültéri díszlécekkel

 

A modern homlokzat legfontosabb ismérve, hogy kerüli a túldíszítettséget. Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne különböző homlokzatdíszeket kombinálni, sőt. A fontos az, hogy ügyeljünk az egyes homlokzatdíszek közötti összehangra. Szerencsére magánemberként sem kell beérnie sablonos dizájn-megoldásokkal, melyek mellőzik az egyediséget. Cégünk ugyanis örömmel vállalja privát személyek megbízását is egyedi tervezésű polisztirol díszlécek gyártására. Tervezze meg Ön háza homlokzatának díszítőelemeit és adjon otthonának páratlan megjelenést kültéri stukkóval!

 

Modern homlokzat téglaburkolattal és egyedi gyártású kültéri polisztirol stukkóval

A téglaburkolat és a kültéri polisztirol stukkó kombinációja tehát ideális megoldás egy modern homlokzat kialakításához. Ha Ön is előnyben részesíti a klasszikus homlokzatdíszeket modern formában, korszerű alapanyagból gyártva, tekintse meg ütésálló kültéri polisztirol stukkó kínálatunkat! Szériatermékeink között több olyan kültéri díszlécet is talál, melyek raktárkészletről azonnal szállíthatóak. Amennyiben egyedülálló, mással össze nem hasonlítható homlokzatot szeretne adni ingatlanának, keresse kollegáinkat egyedi gyártású kültéri stukkó kapcsán!

Tel: +36303248878

Email: info@stukko24.hu

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Nézze meg kültéri, ütésálló termékeinket!

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket