Kérgesített és natúr kültéri stukkó összehasonlítása

Kültéri stukkó

Kérgesített és natúr kültéri stukkó összehasonlítása

A homlokzatstukkózás egy hosszú időre szóló díszítési forma. Sokak számára a beépítés paraméterei is fontosak, ezért érdemes gondosan kiválasztani a felhasználni kívánt anyagokat. Kérem, ismerje meg kiváló minőségű kérgesített és natúr kültéri stukkóinkat, hogy könnyebben eldönthesse, melyik felel meg leginkább az Ön igényeinek.

Mit jelentenek a kérgesített és natúr stukkó kifejezések?

A kérgesített homlokzati stukkó EPS polisztirol alapanyagból készül. A homlokzati profilokat egy speciális bevonattal látjuk el, mely a kültéri stukkódíszítést ellenállóvá teszi a szélsőséges időjárással, a mechanikai sérülésekkel és az UV-sugárzással szemben.

 

A polisztirol kültéri stukkók előnyei

 

 

Homlokzati stukkó egyedi gyártása

 

A kérgesített kivitelű kültéri stukkó beépítésre kész, tehát a beépítés után a kültéri díszléceket már csak vízbázisú festékkel szükséges festeni. Alapozás és egyéb felületkezelés nem szükséges!

A natúr homlokzati stukkó XPS polisztirol alapanyagból készül. A bevonat nélküli homlokzatdíszítő elemek beépítés utáni felületkezelését Önnek kell a helyszínen elvégezni. Így teheti a kültéri stukkót vízhatlanná és ellenállóvá a mechanikai sérülésekkel szemben. A kérgesítési folyamat után festheti le a stukkót.

 

Kültéri stukkó díszléc XPS-ből kérgesítés nélkül

 

 

Kültéri stukkó díszléc EPS-ből kéreganyaggal

Hogyan történik a kérgesített és natúr kültéri stukkó beépítése?

A kérgesített kültéri stukkó beépítésre kész, azt ragasztóhabbal kell felragasztani, a toldási hézagokat ragasztóhabbal és kéreganyaggal szükséges feltölteni. A homlokzat és a kültéri stukkó találkozásánál a rést vízálló akril tömítővel kell kitölteni. A homlokzatdíszítést már csak vízbázisú festékkel javasolt festeni.

A natúr kültéri stukkóelemek beépítéséhez polisztirol lapragasztóra és vízre van szükség. A vízzel elkevert polisztirol lapragasztóval rögzítse a natúr stukkóelemeket a homlokzatra. A felületkezelést, mely a vízállóságot biztosítja a profilok számára, szintén polisztirol lapragasztóval végezheti el több rétegben.

A kérgesített és natúr kültéri stukkók beépítési folyamatát itt tekintheti meg, ezenkívül hasznos információkat is megtudhat a videó megtekintése és a szöveg olvasása közben:

Tovább a videóhoz >>>

Hol használható a kérgesített és natúr kültéri stukkó?

A kérgesített homlokzati profilokat alapvetően kültéri használatra javasoljuk, de beltérben, magas igénybevételnek kitett helyeken is bátran alkalmazhatóak.

A natúr kültéri stukkó kültérben és beltérben is egyaránt használható. Beltéri alkalmazás esetén, ahol a stukkó dekoráció nem lesz mechanikai igénybevételnek kitéve, a polisztirol lapragasztóval történő felületkezelés nem feltétlenül szükséges. A kedvező árú dekoratív díszítés látványát házon belül és kívül is élvezheti.

Kváderkő dísztégla ház sarkán beépítve

 

Homlokzat díszítés kérgesített kváderkövekkel

 

Homlokzat díszítés kérgesített dísztéglákkal

 

A kérgesített kültéri stukkó beépítésre kész, használatával gyorsan és egyszerűen elvégezhető a homlokzatdíszítés. A natúr kültéri stukkó kedvező árú, felületkezelése azonban időigényes, ezért használatát azoknak javasoljuk, akik szívesen végzik el saját kezűleg ezt a folyamatot.

Bármelyik kivitelt választja, biztos lehet benne, hogy a kiváló minőségű és egymással kiválóan kombinálható stukkóval végzett homlokzatdíszítés fantasztikus végeredménnyel örvendezteti meg Önt.

Szeretné a kérgesített és natúr kültéri stukkó közötti különbséget saját kezével megtapintani? Rendeljen mintacsomagot alábbi oldalunkon:

Mintacsomag rendelés

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket