Homlokzati stukkó díszítőelemek

Kültéri stukkó

Homlokzati stukkó díszítőelemek

Tökéletesen igaza van: az ablakok a ház lelkét tükrözik. Ezért díszítené hangsúlyosan az ablakait – de ne legyen túl letisztult, se túl domináns, igaz? Ezenkívül az ablakkeretezésnek a ház építészetéhez is passzolnia kell és sugározzon mégis egyediséget a szomszéd házakhoz képest! Igen, szépérzék is szükséges... De talán homlokzati stukkó díszítőelemeinkkel segíthetünk Önnek:

 

Stukkózott ház homlokzata

 

 

Stukkódíszek homlokzaton

 

 

Stukkózott utcafront

 

  • Sokoldalúan felhasználható: A homlokzati stukkó díszítőelemek tökéletesen alkalmasak egyhangúnak ható homlokzati profilok pl. az ablak- vagy ajtókeretezés díszítésére. A díszítőelemek egymással kombinálhatók vagy csak egyféle dísz is felhasználható. Páratlan és egyedülálló az ablakdíszítés, ha a különböző homlokzatstukkó díszítőelemeket változatosan építi egymásra az ablakkeretező díszlécre. Vagy háza homlokzatán található egy ablak nélküli fal, melynek különleges külsőt kölcsönözne? Néhány díszítőelemet gyöngyként oszthatna el a homlokzaton.

  • Ékkő – a homlokzati stukkó díszítőelemek egy különleges fajtája – leggyakrabban az ablak felső részének látványos díszítésére használják. Minden ékkőnek megvan a saját hatása: A homlokzati profilok mintáját kiemeli, ha egy ékkövet ugyanazzal a stukkóprofillal használ, melyet a homlokzati profilhoz választott. Kontrasztot érhet el egy másképpen kidolgozott ékkővel. Itt is öné a választás.

  • Kérgesített vagy natúr kivitel: a költségkímélő, kérgesített homlokzati profilokhoz és a natúr homlokzati profilokhoz is különböző homlokzati stukkó díszítőelemeket és ékköveket kínálunk.

  • Könnyű tájékozódás: Az ékköveket és homlokzati stukkó díszítőelemeket a homlokzati profilok termékoldalaihoz rendeltük hozzá, hogy egyértelművé tegyük, mely kültéri stukkó díszítőelem mely az Ön által kiválasztott homlokzati profilhoz passzol. Kövesse a két link egyikét, válasszon egy homlokzati profilt és kattintson a megfelelő képre. A megnyíló termékoldalakon egy áttekintést talál, melyben a homlokzati profilokhoz tartozó kiegészítőelemeket és az ahhoz passzoló ékköveket és homlokzati díszítőelemeket soroljuk fel.

  • Egyszerű beépítés: Az ékkövek és homlokzati stukkó díszítőelemek beépítéséhez csak egy kevés polisztirol ragasztó és egy tiszta, pormentes homlokzat szükséges. Kész! A kérgesített kültéri stukkót már csak egy Önnek tetsző színű vízbázisú homlokzatfestékkel kell festeni. A natúr kültéri stukkót saját kezűleg kell kérgesíteni, majd ugyanúgy diszperziós festékkel festeni.

Homlokzati stukkó díszítőelemek és homlokzati profilok ablakkeretként beépítve

Ebben a videóban megmutatjuk Önnek, hogyan egyesítheti a homlokzati stukkó díszítőelemeket a homlokzati profillal. Így gyorsan és professzionálisan létrehozhatja egyedi ablakdíszítését a homlokzaton. A munkafolyamat ezen lépései a kérgesített homlokzati stukkó és a natúr kültéri stukkó esetében is azonosak:

 

 

Ékkő beépítése

Ha kész az ablakkeretezés, jön a koronázás: vigyen fel polisztirol ragasztót az ékkő ragasztási felületére és ragassza az ékkövet az ablak felső részére épített homlokzati profil közepére.

Az ékkő csak egy kis részletnek tűnik, de az ablakdíszítés az ékkővel lesz teljes és így lesz igazán dekoratív:

 

Egyszerű kérgesített polisztirol stukkó profil

 

 

Díszes kérgesített polisztirol stukkó profil

 

A stukkózás tökéletesítése

A kéreganyaggal ellátott homlokzati profilok, homlokzati stukkó díszítőelemek és ékkövek beépítésénél a stukkózás az utolsó homlokzati elem felragasztásával ér véget. A kérgesített stukkó profiljainkat, ablakdíszeinket egy vízbázisú (diszperziós) festékkel festheti. Amennyiben szeretné, hogy az ablakkávája összeolvadjon a díszléceinkkel, javasoljuk, hogy használja kávatakró léceinket! Ebben az esetben a beépítés lépései változnak, ezt a következő videón be is mutatjuk Önnek:

 

 

A homlokzati elemek natúr kivitelének díszítése kissé időigényesebb: ajánljuk Önnek a beépített ablakkeretezés saját kezű kérgesítését, hogy megvédje a natúr kültéri stukkót az időjárás és az UV-sugárzás hatásaitól. A legegyszerűbb eljárás, ha polisztirol lapragasztót felhígítva, ecset segítségével egyenletesen a stukkó felületére ken. Ezt a műveletet megnézheti az íves léceink beépítését bemutató videónkon.

 

 

Mindegy, hogy a homlokzati profilok és homlokzati stukkó díszítőelemek gyorsabb, kérgesített variációja mellett dönt vagy a több munkát igénylő natúr kivitelét részesíti előnyben, Ön dönti el. Fontos, hogy a homlokzatdíszítés befejezése után elégedett legyen a homlokzattal és minden nap boldogan térjen haza.

 

Kültéri kérgesített stukkó profilok

 

Amennyiben a homlokzati stukkó díszítőelemek tetszenek Önnek, de egy homlokzati profil ékkővel az ablak felső részén nem illik a ház karakteréhez, nézzen körül webáruházunkban. A Kültéri stukkó kategóriában komplett timpanonokat talál, melyeket csak az ablak felső részéhez kell ragasztani. Kínálunk továbbá hajlítható díszléceket, melyekkel íves ablakdíszítést valósíthat meg. Az ablakkeretezést az ablakpárkánynál fejezheti be egy komplett ablakpárkánnyal vagy egy ablakpárkányprofillal:

 

Akciós kültéri kérgesített stukkó lécek

Homlokzati stukkóink teljes kínálata >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket