Homlokzat ötletek családi ház kültéri díszítéséhez

Kültéri stukkó

Homlokzat ötletek családi ház kültéri díszítéséhez

A homlokzat nem csak óvja az épületet az időjárás viszontagságaitól, de egyben kifejezi a tulajdonos ízlést, stílusát is. A homlokzat esztétikus díszítésére számos lehetőség áll rendelkezésre.

A ház kerektere, valamint a tulajdonos ízlése mellett természetesen a kivitelezéssel és alapanyagbeszerzéssel járó költségek is meghatározó szerepet játszanak a megfelelő homlokzatdíszítés kiválasztásában. Ebben a cikkben 3 olyan ötletet mutatunk be, melyek átlátható kiadások mellett teszik lehetővé családi ház homlokzatok díszítését. Külső homlokzat díszítésére remek választás lehet a

  • fa vagy WPC homlokzatburkolat

  • zöldhomlokzat

  • kültéri stukkó

1. homlokzat ötlet: fa homlokzatburkolat

 

Homlokzat ötlet: fa homlokzatburkolat

 

A fa, mint természetese alapanyag hosszú ideje kedvelt homlokzatdíszítési elem. egyrészt sokoldalúan alkalmazható, másrészt relatív egyszerűen kivitelezhető homlokzatdíszítési megoldásokra ad lehetőséget. A fa homlokzatburkolat hátránya, hogy időről időre karbantartást és ápolást igényel. Ha nem szeretne évről évrre a faburkolat karbantartásával bajlódni, érdekes alternatíva lehet Önnek a WPC homlokzatburkolat, mely megjelenése fa hatású, de a műanyag előnyös tulajdonságaival rendelkezik. A WPC burkolat egy rendkívül dekoratív, de sajnos meglehetősen költséges homlokzatdíszítési lehetőség.

 

2. homlokzat ötlet: zöldhomlokzat

 

Homlokzat ötlet: zöldhomlokzat

 

Vadregényes, természetes, hő,- és hangszigetelő hatású- igen, mindezek igazak a zöld homlokzatra! A kúszónövényekkel befuttatott homlokzatok számos előnnyel járnak. Sokan mégis tartanak tőle, hogy esetleg kért tehetnek a vakolatban. Ha a külső vakolat azonban sértetlen, nincs ok aggodalomra. Sérült vakolat estében mindenképpen ki kell javítani a hibákat és csak ezután szabad kialakítani a növényekkel díszített zöldhomlokzatot.

A zöldhomlokzat kialakítására leggyakrabban a vad szőlőt, borostyánt vagy a japán hortenziát javasolják. Kertészeti áruházban érdemes informálódni a megfelelő növény kiválasztása előtt.

A zöld növény mellett tulajdonképpen már csak elegendő mennyiségű, jó minőségű talajra van szükség.

Amennyiben zöldhomlokzat kialakítása mellett dönt, mindenképpen vegye figyelembe, hogy ezt a homlokzatdíszítést rendszeresen ápolnia, gondoznia kell. Több emeletes épület esetében a megfelelő szerszámok mellett akár állványra is szüksége lehet. A homlokzaton a zöld növények karbantartása ráadásul időigényes feladat. Mindenképpen érdemes belevágnia, ha egyébként is szívesen kertészkedik és szeretné a környezetét kicsit zöldebbé tenni. Ha azonban kevés ideje és energiája van a növények karbantartására, akkor tanácsos másik homlokzatdíszítést választania.

 

3. homlokzatdíszítési ötlet: kültéri polisztirol stukkó – klasszikus homlokzatdíszítés modern formában

Ön is csodálattal tekint a régi színházépületekre, múzeumokra, melyek pompás, stukkózott homlokzata ma is lenyűgözi a járókelőket? A közhiedelemmel ellentétben a kültéri stukkó egy költséghatékony és egyszerűen kivitelezhető megoldás családi házak homlokzatának díszítésére. A klasszikus homlokzatdísz ma már modern alapanyagból, polisztirolból készül és akár szakember segítsége nélkül is beépíthető. A polisztirol stukkó homlokzati díszítőelemek széles skáláját kínálja Önnek homlokzatdíszítési ötletei megvalósításához. Az ablakkeretező díszlécek mellett választhat méretre gyártott ablakstukkó termékek, dísztéglák, komplett ablakpárkányok és párkányprofilok közül is háza stílusához illő díszítőelemeket.

További tévhit, hogy a kültéri stukkó csak klasszikus mintával mutat jól, kizárólag nagyobb épületek, például társasházak homlokzatán. Ennek éppen az ellenkezője igaz! A polisztirol stukkó az ismert, tradicionális minták mellett számos modern stílusú mintával is elérhető! Nézze meg a következő képeket, melyeken új építésű, modern családi házak és épületek polisztirol stukkóval díszített homlokzatai láthatóak! Ezek a kültéri polisztirol stukkóval ellátott szép homlokzatok magukért beszélnek!

 

Homlokzatdíszítés kültéri kérgesíett stukkó profillal

 

Homlokzatfelújítás kültéri kérgesített stukkókkal

 

Homlokzat kültéri stukkó

 

Homlokzatdíszítés ötlet osztópárkánnyal

 

Homlokzat kültéri stukkó

 

Modern stukkó díszek ház homlokzaton

 

A polisztirolból készült homlokzati stukkó ráadásul a kéregbevonatnak köszönhetően ellenálló az időjárás viszontagságaival és a mechanikai sérülésekkel szemben is, így hosszútávú megoldást biztosít és évtizedeken keresztül fogja díszíteni háza homlokzatát.

A kültéri polisztirol stukkó további előnye, hogy az egyes díszlécek – mint a fenti képeken is látszik- remekül kombinálhatóak egymással.

Ha szeretne többet megtudni, a kültéri polisztirol stukkóról, tekintse meg teljes homlokzati stukkó kínálatunkat!

Megnézem a kültéri polisztirol stukkó termékeket >>>

Az Ön házához illő homlokzatdíszítés

Mielőtt belevágna tehát háza homlokzatának díszítésébe, érdemes ötleteket gyűjtenie. Mindenképpen informálódjon alaposan, hogy melyik homlokzatdíszítési eljárás milyen költségekkel jár és mennyi időbe telik a megvalósításuk. Szintén fontos mérlegelni, hogy mennyi időt tud majd szánni a homlokzat ápolására, karbantartásárára. Amennyiben idő hiányában erre nincs lehetősége, mindenképpen olyan díszítési megoldást válasszon, például a kültéri stukkót, mely beépítés után nem igényel karbantartást.

Szintén fontos szem előtt tartania, hogy az épület jellegéhez, karateréhez illő díszítést válasszon, mely az Ön ízlésének is megfelel.

A homlokzat díszítése egy összetett feladat, mely nagy mértékben határozza meg az épület megjelenését. Egyben azonban egy kiváló lehetőség is ötletei megvalósítására, mely az ingatlan értékét is növeli.

További ötletek kültéri homlokzatdíszítéshez >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket