Egyedi homlokzati stukkó polisztirolból

Kültéri stukkó

Egyedi homlokzati stukkó polisztirolból

Az egyedi homlokzatdíszítés kiváló minőségű polisztirol szériatermékeinkkel is könnyedén megvalósítható, hiszen számos stukkó illeszkedik egymáshoz méretben és mintában. Előfordul azonban, hogy bizonyos okok miatt egyedi profil gyártására van szükség (pl. műemlék védelem miatt). Ebben a bejegyzésben bemutatott egyedi stukkóink szakértő által előre megtervezett elemek.

A felújítandó létesítmény egy közösségi épület, melynek renoválásával egy építőipari vállalkozást bíztak meg. A szakember az egyedi polisztirol stukkórendelés menetének megfelelően küldött keresztmetszeti rajzokat, melyek egy főpárkány profil, felső ablakpárkány profil és egy alsó ablakpárkány profil ábráját tartalmazták. Kollégánk a méretezett rajzokat üzemünkben megszerkesztette. A programunkban elkészített stukkó tervezeteket és a hozzájuk tartozó árakat továbbítottuk az Érdeklődőnek, aki a tervek elfogadásáról és utalási szándékáról jelzett vissza e-mailben. Az ellenérték fizetése után és a szükséges mennyiségek ismeretében megkezdődött az egyedi polisztirol profilok gyártása.

 

Egyedi homlokzati stukkó polisztirolból

 

Ügyfelünk a professzionális végeredmény érdekében az alsó és felső ablak párkányprofilokhoz jobb és bal oldali végelemeket is rendelt, melyek a stukkómintát esztétikusan lezárják. A főpárkány profilnál térsarok elemek gyorsították meg a beépítés folyamatát. Minden kültéri stukkót kérgesített kivitelben rendelt meg Ügyfelünk, hiszen a speciális bevonat védi a stukkót az UV-sugárzással és a mechanikai sérülésekkel szemben is.

A fenti képeken látható a dekoratív végeredmény: a lenyűgöző egyedi stukkók tökéletes harmóniája. A letisztult alsó ablakpárkány profil 110 mm széles, 40 mm magas és azonos méretű lépcsővel halad a homlokzat felé. A felső ablakpárkány profil az ablakdíszítés legfeltűnőbb eleme, hiszen 480 mm széles, magassága nem haladja meg a 60 mm-t. A klasszikus kialakítású egyedi ablakstukkó túlnyúlik az ablakkeretezésen, így ízléses, stílusos és szemrevaló ablakdíszítés jött létre.

A főpárkány tökéletesen illik a homlokzatra. Az osztópárkányként funkcionáló kérgesített polisztirol stukkó 300 mm széles és 120 mm magas. Mintájának egy része a felső ablakpárkány profillal azonos, így remekül harmonizálnak egymással. Minden stukkó fehér színűre lett festve, mely még jobban kihangsúlyozza a letisztult megjelenést.

 

Egyedi, kültéri, kérgesített stukkó polisztirolból

 

Büszkék vagyunk arra, hogy ismét egy csodás homlokzat stukkózásában segíthettünk. Köszönjük a bizalmat és a remek fotókat!

Egyedi stukkót szeretnék >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket