Beltéri stukkózás egyszerűen – a profik titka 2. rész

Beltéri stukkó , LED stukkó

Beltéri stukkózás egyszerűen – a profik titka 2. rész

Az előző bejegyzésben a stukkóragasztás fortélyáról, a két különböző ragasztó használatáról esett szó. A gondos tervezés, a kiváló minőségű alapanyagok felhasználása és a sikeres kivitelezés is kulcsfontosságú számunkra. Mutatunk Önnek néhány megoldást, melyek szintén hasznosak lesznek a LED-es stukkók beépítése során.

1. Rejtett LED világítás kialakítására alkalmas díszléceinket két núttal láttuk el. A felső, szélesebb nútba a reflektorlécet és LED szalagot helyezheti, az alsó nútba a kábeleket rejtheti el. Ez praktikus megoldást jelent a szüntelenül zavaró, lógó kábelek tárolására.

Polisztirol stukkó díszléc beépítése rejtett világítással

2. LED szalag beépítésével kellemes hangulatvilágítást hozhat létre. A LED szalag működéséhez szükség van LED trafóra is, melynek vezetékét a stukkó felső sarkában rejtheti el. Ragassza meleg ragasztóval a LED trafó kábelét a fal és a mennyezet közötti sarokba, majd építse be a díszlécet. Ezzel elkerüli a sok munkával, piszokkal járó vésést.

Polisztirol stukkó díszléc trafó beépítés rejtett világításhoz

3. A direkt és indirekt világítás kialakítására használható polisztirol stukkóink belső üregében elengedő hely áll rendelkezésre ahhoz, hogy az elektronikai kiegészítőket elrejthesse. Így nem kell ezen eszközök számára további tárolási helyet keresni.

Tápegységek, jelerősítő, vezérlő elrejtése

4. A közvetlen és rejtett világítás kiépítésére alkalmas eszközök stukkóban történő elhelyezése rendkívül előnyös. Ebben az esetben javasoljuk a szellőzőrács használatát, mely biztosítja a készülékek szellőzését és hosszabb élettartamát.

Polisztirol stukkó díszléc rejtett világítás hűtése

5. A direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas profiljainkhoz ún. csatlakozóelemeket is gyártunk, melyek az alapprofilok ragasztási felületét és stabilitását növelik. A csatlakozóelemek ugyancsak polisztirolból készülnek és milliméterpontosan az adott profilhoz illenek.

A LED lécek beépítése – csatlakozó elem

6. A díszlécek toldásaihoz is szükséges ragasztót használni. A ragasztó egy része kitüremkedik, mely a profilsimítóval, vagyis a díszléc negatív profiljával egyszerűen és gyorsan eltávolítható.

A LED lécek toldásainál keletkezett ragasztó eltávolítása – a profilsimító

7. Kínálatunkban számos LED-es díszléc szerepel. A méretben azonos stukkó profilok tetszés szerint összeépíthetők, ekkor hézagerősítő szalag, más néven üvegszálas háló alkalmazható, mellyel a szerkezet stabilitása biztosított.

A LED lécek beépítése – üvegszálas hézagerősítő szalag

Érdemes alkalmazni a fent említett praktikákat, hiszen ezek a megoldások megkönnyítik Önnek a beépítést. Mi akkor vagyunk elégedettek, ha Ön sikeresen beépíti és sokáig élvezi stukkóinkat és az általuk megvalósított egyedi LED világítást.

Nézze meg a LED világítás kiépítésére alkalmas stukkó díszléceinket >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket