Blog

Kültéri stukkó

Stukkó burkolat: klasszikus díszítés modern kültéri díszlécekkel

Egy kültéri stukkó burkolattal ellátott épület homlokzata eleganciát és méltóságot sugároz a külvilág felé. A kültéri stukkó már évszázadokkal ezelőtt is a stílus és ízlésesség jelképe volt. A régi barokk és reneszánsz épületek stukkódíszítései igazi remekművek, melyeket ma is csodálattal szemlélünk. Akkoriban a stukkó nagyrészt az arisztokrácia privilégiuma volt, ma azonban már mindenkinek elérhető. Sőt, a modern stukkó akár szakember segítsége nélkül is beépíthető! Nem csak a minták és formák változtak ugyanis, hanem az alapanyag és a gyártási technológia is. A mai modern stukkó ízléses homlokzati díszítőelem, mely gyorsan és egyszerűen beépíthető, ráadásul megfizethető áru.

Kültéri stukkó

Időjárásálló kültéri stukkó

A modern stukkóval ellátott homlokzatoknak különleges kisugárzása van: korszerű és ízléses. A szemlélődőnek olykor fel sem tűnik, hogy éppen a kültéri stukkó az, amit az épület homlokzatának egyedi megjelenést kölcsönöz. Az időjárásálló kültéri stukkó remek választás, ha szeretné otthonát ízlésének megfelelően, gyorsan és költséghatékonyan díszíteni.

Kültéri stukkó , Beltéri stukkó , LED stukkó , LED világítás

Stukkó: a modern klasszikus

A stukkó szó hallatán kevesen gondolnak elsőre egy modern családi házra. A fali stukkó vagy kültéri stukkó kifejezésekről a legtöbbeknek inkább egy kastély vagy gazdagon díszített színházépület jut eszébe. Valóban, a barokk stukkó a 17.-18. században az épületdíszítés meghatározó, látványos eleme volt. Az óvárosokban ma is számtalan épületet díszít gipszből készült barokk stukkó. A stukkó azonban korántsem idejemúlt, sőt kimondottan aktuális és kedveltebb kültéri díszítőelem, mint valaha. Az alapanyag és a minták ugyan változtak, de a cél ugyanaz: szép otthont teremteni. Ismerje meg a mai, modern stukkót!

Kültéri stukkó

Homlokzatdíszítés hungarocell kültéri díszléccel látványosan és költséghatékonyan

A stukkó igazán látványos kültéri díszítőelem, melyet évszázadok óta használnak előszeretettel az homlokzatdíszítéshez. A mai modern stukkó azonban már nem gipszből, hanem polisztirolból- köznyelven hungarocellből- készül. A hungarocell kültéri díszléc egy remek alternatívát kínál a költséges gipsz stukkóra, hiszen számos minta áll belőle rendelkezésre és ára is jóval kedvezőbb. A sokoldalú polisztirol stukkó elemek között talán az ablak díszléc a legkedveltebb, hiszen az ablakok díszítése mindig hangsúlyos egy épületen.

Kültéri stukkó

Külső homlokzat tervezése – lehetőségek és tippek

Az első benyomás köztudottan meghatározó. Így van ez egy ingatlan tekintetében is. Még mielőtt belépünk a házba, kívülről szemléljük a homlokzatot és akarva akaratlanul is véleményt formálunk róla. Éppen ezért fontos, hogy építkezés vagy felújítás során kellő figyelmet szenteljünk a külső homlokzat tervezésére és kivitelezésére. Az idejétmúlt, egyszerű, vakolt homlokzatnak ma már számos alternatívája van, melyek ízléses megoldásokat kínálnak a homlokzatfelújításhoz.

Kültéri stukkó

Polisztirol díszítőelemek az egyedi ház homlokzathoz

Legyen szó újépítésű házról, vagy korábbi építésű ingatlan felújításáról, a ház homlokzata mindig kiemeleten fontos. Házunk homlokzata ugyanis tükrözi a tulajdonosa stílusát. A polisztirol díszítőelemek számos lehetőséget biztosítanak arra, hogy háza homlokzatának egyedi, az Ön stílusát kifejező megjelenést kölcsönözzön. A polisztirol stukkó ráadásul egyszerűen és gyorsan beépíthető, sőt még kedvező áron is beszerezhető online. Ebben a cikkben bemutatjuk Önnek, hogyan valósítható meg egyedi ház homlokzat polisztirol díszítőelemekkel.

Kültéri stukkó

Modern homlokzat díszítés kültéri polisztirol stukkóval

Korábban a stukkóval gazdagon díszített polgári házak az óvárosok jellemző, meghatározó elemei voltak. Sajnos az energetikai felújítások során sok stukkózott homlokzat esett áldozatul és tűnt el ridegen vakolt, díszítés nélküli falfelületek mögött. Előregyártott kültéri polisztirol stukkóval azonban nem kell választania az energiatakarékos, modern homlokzat és a stukkó díszítés között!

Kültéri stukkó

Homlokzatdíszítési ötletek

Szeretné, hogy háza karateréhez illő, egyedi homlokzatot kapjon? Ez egyszerűbb, mint gondolná. A megfelelő alapanyagokkal és néhány kreatív ötlettel otthonának könnyedén kölcsönözhet egyedi megjelenést és mégsem kell vagyonokat kiadnia érte. Felkeltettük az érdeklődést? Akkor olvasson bele ebbe a cikkbe, melyben praktikus homlokzat ötleteket gyűjtöttünk össze Önnek!

Kültéri stukkó

Milyen homlokzat illik leginkább az Ön házához?

Házunk homlokzatának stílusa nagy mértékben befolyásolja az épület jellegét, karakterét. Éppen ezért fontos, hogy építkezés vagy felújítás során kellő figyelmet szenteljünk a homlokzat díszítésének. Az alábbiakban családi ház homlokzati ötleteket gyűjtöttünk össze, hogy megkönnyítsük Önnek a döntést, milyen homlokzat illik leginkább az Ön házához.

Kültéri stukkó

Modern és praktikus homlokzati díszítések

Új építésű házak tervezése vagy meglévő családi házak felújítása során a homlokzat sajnos olykor mostohagyerek, mely nem kap elegendő figyelmet. Modern építési alapanyagok felhasználásával és néhány kreatív ötlettel azonban a helyzet korántsem kilátástalan, sőt. Az alábbiakban megismerheti a legegyszerűbb, mégis látványos homlokzat díszítéseket.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket