Üdvözöljük!

Kültéri díszléc, kültéri stukkó léc kérgesítve kedvező áron

Kültéri díszléc, kültéri stukkó léc kérgesítve kedvező áron

 

Kültéri hungarocell díszléceink segítségével gyorsan és könnyedén díszítheti háza homlokzatát. A kéregbevonat kiváló alapot biztosít festékrétegnek, valamint megvédi a polisztirol díszlécet a mechanikai sérülésekkel és időjárás viszontagságaival szemben. A számos előre gyártott kiegészítő terméknek köszönhetően a stukkódíszítés praktikus és költséghatékony is egyben, hiszen Ön saját kezűleg is beépítheti ezeket homlokzatdíszítő elemeket. A méretben és mintában a kültéri díszléchez illő kiegészítő elemeket mindig az adott hungarocell díszléc termékoldalán találja.

 

31 termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

31 termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

Kültéri polisztirol díszlécek kérgesítve

Polisztirol stukkó, holker díszléc

 

Több mint stukkó! Díszítés és funkció egyben!

 

Ön webáruházunkban többet kap mint egy stukkóléc, egy rendszert, beépítésre kész komplett stukkóelemeket kap a pénzéért. 

Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan és miben segítik termékeink Önt kültéri stukkódíszítési tervei megvalósításában: 

- ötleteket meríthet, tervezhet szabadon 

- biztos lehet a kivitelezés végeredményben, az Ön tervei valósulnak meg 

- időt takarít meg a kivitelezés során, a beépítésre kész előregyártott elemekkel

- pénzt takarít meg, miközben elkerüli a helyszíni barkácsolást

Most kérem nézze meg a videót és hasznosítsa mind azt az előnyt amit termékeink biztosítanak Önnek!


Homlokzatdíszítés polisztirol díszléc beépítésével

Ebben a kategóriában megtekintheti kéregbevonatos kültéri polisztirol díszléceinket. Széles termékpalettánkon a homlokzatdíszítés minden formájához megtalálja megfelelő díszlécet, legyen szó ablakdíszítéshez való dekorlécről, osztópárkányról, ablakpárkányról vagy akár ereszpárkányról.

A továbbiakban számos hasznos információt olvashat a díszléc felrakásáról, kültéri polisztirol díszlécek felhasználási lehetőségéről, valamint ötleteket is mutatunk homlokzatdíszítéshez. Merítsen ötletet képeinkből és vágjon bele otthona homlokzatának díszítésébe!

Kültéri díszléc beépítése

Kültéri díszléc beépítése

Homlokzatdíszítés stukkóval

Homlokzatdíszítés stukkóval

Ötletek homlokzatdíszítéshez

Ötletek homlokzatdíszítéshez

Kérgesített kültéri dekorléc házdíszítéshez

A modern technológiával, hungarocellből gyártott stukkó pozitív tulajdonságai számos előnyt biztosítanak Önnek a homlokzat díszítése során. Ahogy az alábbi képeken is látszik, a kéregbevonatos kültéri hungarocell díszléc rugalmas, mégis ellenálló. A kültéri stukkó flexibilitásának köszönhetően a díszléc felrakása praktikus és könnyen kivitelezhető. A kérgesítés által a kültéri dekorléc egy ütésálló bevonatot kap, mely a mechanikai sérülések mellett az időjárás viszontagságaival szemben is megvédi a homlokzati díszítőelemeket.

Erőteljesek és ütésállók

Erőteljesek és ütésállók

Rugalmasak és hajlékonyak

Rugalmasak és hajlékonyak

Ellenállók

Ellenállók

Ebben az alkategóriában találja az összes kérgesített kültéri polisztirol díszlécet, melyet szériatermékként online megvásárolhat. A homlokzatdíszítés során ezek a díszlécek felhasználhatók mint ablak stukkó, ajtó- és ablakkeret, ereszpárkány, osztópárkány és ablakpárkány. A kiválasztott termék oldalán a kültéri polisztirol díszléchez mintában és méretben pontosan illő kiegésztőelemeket is talál. A végelemek, sarkok, középdíszek és sordíszek lehetővé teszik egyrészt a gyors beépítést, hiszen előregyártott díszítőelemeket kap; másrészt pedig az egyedi házdíszítést.

A továbbiakban számos hasznos információt talál a díszléc felrakásáról, beépítéséről. A szöveges leírások mellett beépítési videókat és referenciafotókat is mutatunk Önnek.

Kérgesített homlokzat profilok

Homlokzatdíszítés kültéri, kérgesített, stukkó profilokkal

Kérgesített kültéri dekorléc előnyei

A mai modern technológiának köszönhetően már a hungerocell dekorléc is alkalmas homlokzatdíszítésre. A polisztirol díszléc súlyát tekintve könnyű. Ennek köszönhetően praktikusabb és gyorsabb a beépítés, hiszen egy ember is el tudja végezni a díszléc felrakását. Szintén előny, hogy a könnyű súlynak köszönhetően nincs szükség a dekorléc felrakása során dübelezésre; a polisztirol díszléc felrakásához elegendő a megfelelő ragasztó használata.

Kültéri kérgesített stukkó profilok

A hungarocell stukkó kiemelten fontos pozitív tulajdonsága a jó szigetelőképesség. Az ablak körüli díszítéshez felhasznált polisztirol díszlécek ennek köszönhetően megakadályozzák a hőhidak képződését, ezáltal a penész kialakulását is. A kültéri polisztirol díszítőelemek évtizedeken át díszítik majd háza homlokzatát. Az ütésálló kéregbevonat ugyanis ellenálló csapadékkal és széllel szemben is.

A felületvédelmi funkció mellett a kéregbevonat kiváló alapot képez a festékrétegnek. A kérgesített kültéri polisztirol díszítőelemeket egy vízbázisú festékkel kell a kívánt színre festheti. Nincs szükség időigényes alapozásra vagy további felületkezelésre.

A kérgesített kültéri stukkó tehát lehetővé teszi:

  • a gyors és praktikus homlokzati díszítést

  • a házdíszítést és nyílászárók körüli szigetelést egy lépésben

  • az időtálló homlokzati dekorációt

  • az egyedi igények szerint homlokzatdíszítést

  • a költséghatékony épületdíszítést

A kültéri stukkó tehát nem csak esztétikus, de valóban praktikus eleme is a homlokzati dekorációnak.

Szívesen belevágna a homlokzatdíszítésbe, de nincs még ötlete, hogyan is kezdjen hozzá? Nem biztos benne, hogy mit érdemes díszíteni a homlokzaton? Melyik kültéri stukkó passzol funkcióban és stílusban a homlokzat adott részére?

Olvasson tovább! A továbbiakban bemutatjuk a kültéri polisztirol díszlécek alkalmazási területeit, a stukkó felrakását lépésről lépésre valamint referenciamunkáinkat.

Kérgesített polisztirol stukkó felhasználási lehetőségei a homlokzatdíszítés során

A kéregbevonatos hungarocell díszlécek számos dekorációs lehetőséget kínálnak homlokzatdíszítés során. A következő képeken két ablak körüli díszítést láthat. Mindkettő ablakkeret dísz stukkóból, mégis alapvetően különbözőek. Míg az első képen látható ablakstukkó díszes, mintás, addig a második képen látható ablakkeret díszítés inkább letisztult, visszafogott stílusú.

Díszes kérgesített polisztirol stukkó profil

Egyszerű kérgesített polisztirol stukkó profil

A megfelelő ablakstukkó kiválasztásához két alapvető szempontot kell figyelembe vennie:

1. A díszíteni kívánt épület karakterét, hogy jellegében illő polisztirol díszlécekkel díszítse majd a homlokzatot.

2. Az Ön saját elképzeléseit. A ház homlokzata a tulajdonos névjegykártyája a külvilág felé. Természetes tehát, hogy a kültéri stukkó kiválasztásakor az Ön ízlése kiemelten fontos szerepet játszik. Az ízlések pedig köztudottan különbözőek.

Polisztirol stukkóink széles minta – és méretválasztéka lehetővé teszi, hogy ízlésének megfelelő és háza jellegéhez illő ablakstukkóval díszítse épülete homlokzatát.

A következő képgalériában több különböző ablakstukkó-megoldást mutatunk letisztult mintájú és díszes stukkóprofilokkal. Melyik ablak körüli díszítés nyeri el leginkább az Ön tetszését? Hogyan mutatnának ezek a homlokzatdíszítő elemek az Ön otthonán? Nézze végig a képeket és merítsen belőlük ötletet!

Ablakkeretezés: 124-es párkány stukkó és 102-es polisztirol keretezőlécAblakkeretezés: 121-es polisztirol homlokzatdíszítő stukkó  és 124-es párkányelemAblakkeretezés 107-F homlokzati stukkó és ablakfő 100-as polisztirol keretezőléccelAblakkeretezés: 100-as polisztirol oldallécek 107-K ablakfővel és párkányprofillalAblakkeretezés: 102-es keretező polisztirol dekorléc és 124-es kültéri párkányAblakkeretezés: 100-as oldalsó díszléc, 108-as ablakfő és 124-es külső ablakpárkány

Hungarocell díszlécek az ablakfő díszítéséhez

Homlokzatdíszítés során, mint azt korábban említettük, több lehetőség közül is választhatunk az ablakstukkó tekintetében. Alapvetően két alternatíva közül kell választanunk:

1. Az ablak keretezése mindhárom oldalon körbe egy és ugyanazon díszléccel

2. Ablakkeret díszítése az ablakfőn egyfajta díszléccel, valamint az ablakkeret két függőleges oldalának díszítése egy másik stukkóval

Míg az első megoldás egy modernebb, letisztultabb ablak körüli díszítési lehetőség, addig a második variáció inkább klasszikus, díszesebb megoldás. Stukkóinkkal és a hungarocell díszlécek előregyártott kiegészítő elemeivel (sarkok, végelemek, sordíszek, középdíszek) mindkét ablakstukkó-megoldás könnyedén kivitelezhető.

Az ablakfő díszítéséhez több különböző polisztirol díszlécet talál szériatermék-kínálatunkban.

A legkedveltebb kültéri díszléc, melyet ügyfeleink a leggyakrabban választanak ablakfő díszítéséhez a ’Budapest 108 kültéri stukkó’. A díszléc mintját tekintve kiegyensúlyozottan harmonizálnak a szögletes és íves élek. Éppen az a kettőség teszi lehetővé, hogy a ’Budapest 108 kültéri stukkó’ mind klasszikus, mind modern stílusú homlokzaton jól mutat. A ’Budapest 108 kültéri stukkó’ stukkóhoz természetesen szériatermékként kínálunk végelemeket és sarokelemet is.

Budapest 108-vb kérgesített homlokzati díszléc bal oldali véglezárás

Budapest 108 kérgesített kültéri stukkó, homlokzati díszléc

Budapest 108-vj kérgesített homlokzati díszléc jobb oldali véglezárás

Budapest 108 kérgesített homlokzati díszléc sarok elem

Szintén felhasználható az ablak szemöldök részének díszítéséhez a ’Szolnok 107-F kérgesített kültéri stukkó, hungarocell díszléc’.

Szolnok 107-F kérgesített kültéri stukkó, hungarocell díszléc

Megjelenésben és stílusban kicsit visszafogottabb alternatívát kínálnak ablakkeret díszítéshez a 'Pécs 103 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés’ és a 'Szarvas 120 kérgesített polisztirol léc', homlokzati díszítés’ profilok. A két kültéri dekorléc elegáns és letisztult megjelenést biztosít háza homlokzatának.

Pécs 103 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

Szarvas 120 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

Polisztirol díszlécek az ablak függőleges oldalainak díszítéséhez

A keskeny kialakítású kültéri polisztirol díszlécek kiválóan alkalmasak az ablakok két függőleges oldalának díszítésére. Az ablakok oldalának díszítésére alkalmas díszlécek termékoldalán több homlokzati díszt, úgynevezett sordíszeket is talál. A különböző mintájú és formájú sordíszekkel még inkább kihangsúlyozhatja az ablakok stukkódíszítését. Egyik legkedveltebb ablakkeretező díszlécünk a ’Debrecen 100 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó’. A sordíszek mellett igen kedvelt homlokzati díszítőelem a ’Debrecen 100-df kérgesített hungarocell dísz’. Ez a díszítőelem használható az ablak szemöldökén középdíszként, de akár egyfajta konzolként is, az ablakkeret két függőleges oldala mentén.

Debrecen 100 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

Debrecen 100 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

A ’Debrecen 100 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó’ mellett szintén ablakkeretezésre alkalmas, méretben azonos termékeink a ’Kecskemét 112 kérgesített kültéri dekoráció, polisztirol léc’ és a ’Fót 123 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó’. Ezekhez az ablakkeretező profilokhoz szintén felhasználhatók a fenti sordíszek, konzolok.

Fót 123 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

Kecskemét 112 kérgesített kültéri dekoráció, polisztirol léc

Ablak stukkó, ablakkeret dísz

Ahogyan korábban már említettük, a polisztirol ablak stukkó nem csak klasszikus stílusú épületek díszítéshez használható. A letisztult vonalvezetésnek és korszerű dizájnnak köszönhetően egyre gyakrabban látni stukkódíszítést modern stílusú épületeken is. A visszafogott, mégis mutatós homlokzatdíszítési stílus egyre inkább elterjedt hazánkban is.

Szériatermékeink között természetesen azoknak az ügyfeleinknek is kínálunk kültéri stukkót, akik inkább a szolid eleganciát részesítik előnyben. A kevesebb ugyanis olykor több. Az egyszerű, mégis dekoratív ablak stukkók, a ’Komló 122 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó’, a ’Miskolc 102 kérgesített homlokzat dekoráció, kültéri díszléc’ és a ’Kalocsa 121 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés’ kiválóan alkalmasak erre a célra. Mindhárom stukkóprofil használható az ablakok függőleges oldalának díszítésére kombinálva egy felső, ablak szemöldökre való díszléccel vagy önmagában, az ablak mindhárom oldalán egységesen.

Komló 122 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

Kalocsa 121 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Miskolc 102 kérgesített homlokzat dekoráció, kültéri díszléc

 

Ablakpárkány díszlécek homlokzatdíszítéshez


Az ablakpárkány az ablakstukkó nélkülözhetetlen része. Egyrészt funkcionális tekintetben fontos, hiszen az ablakpárkány gondoskodik az ablakok körüli víz elevezetésről. Másrészt egy ablakpárkány optikai szempontból is jelentős: a külső ablakpárkány teszi ugyanis teljessé az ablakkeret díszítését.

Szériatermékként több különböző ablakpárkány díszlécet is jártunk, melyek megfelelnek mind az esztétikai, mind a funkcionális elvárásoknak. Polisztirolból készült ablakpárkány díszléceink szintén ütésálló kéregbevonatot kapnak, így ellenállóak a mechanikai sérülésekkel szemben. A párkány díszlécek alsó részén kialakított vízorr, valamint a felső oldalukon kialakított lejtésnek köszönhetően a párkánylécek elvezetik a csapadékot, így óvják háza homlokzatát.

Természetesen a megszokott módon minden párkányléchez kínálunk mértben és mintázatban illő, előre gyártott kiegészítő elemeket, ezzel is megkönnyítve Önnek a helyszíni beépítést.

A modern stílus jegyében terveztük ’ Pécel 124 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés’ és ’ Győr 105 kérgesített ablakpárkány, kültéri stukkó’ ablakpárkány díszléceinket. Mindkét kültéri ablakpárkány díszléc remekül kombinálható a fent bemutatott ablakkeretező profilokkal.

Győr 105 kérgesített kültéri stukkó, bal oldali végelem

 

Győr 105 kérgesített ablakpárkány, kültéri stukkó

 

Győr 105 kérgesített kültéri stukkó, jobb oldali végelem

 

Pécel 124 kérgesített homlokzati díszítés bal oldali véglezárás

 

Pécel 124 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Pécel 124 kérgesített homlokzati díszítés jobb oldali véglezárás

 

Az ablak stukkó kivitelezéséhez természetesen klasszikus mintájú párkányléceket is kínálunk, melyek mintázatukban remekül illenek az ablak szemöldök részén felhasznált díszlécekhez.

Dunaújváros 106 F kérgesített ablakpárkányok, párkánylécek

 

Homlokzatdekoráció párkánylécekkel

Ablak körüli díszítés mellett a polisztirol díszlécek további számos más lehetőséget is kínálnak dekorácis ötletei megvalósítására a homlokzatdekoráció során.

A ’ Sopron 110 kérgesített homlokzati polisztirol, kültéri stukkó’, a ’ Mezőtúr 125 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés’, a ’ Pomáz 127 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés’ kültéri díszlécek felhasználásával esztétikus átmenetet alakíthat ki a homlokzat és eresz között. Egy dekoratív ereszpárkány anélkül kölcsönöz elegáns megjelenés háza homlokzatának, hogy hivalkodó, túldíszített lenne.

Szintén látványos eredmény érhető el osztópárkány díszítéssel. Osztópárkányként beépített kültéri díszlécekkel optikailag bontható a homlokzat összképe. Kültéri díszléceink beépíthetők függőlegesen – egyes épületrészek leválasztásához, erkély és terasz kiemeléséhez- vagy vízszintesen – emeletek elválasztásaként.

Osztópárkányként használhatók a homlokzat díszítés során többek között az alábbi kültéri díszléceink: ’Baja 119 kérgesített homlokzat dekoráció, kültéri díszléc’, Érd 109 kérgesített homlokzat dekoráció, homlokzati elem’; ’Göd 129 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés’. Mivel az ablakkeret díszítés és az osztópárkány díszítés kéz a kézben járnak, osztópárkányaink mintázatukat és stílusokat tekintve illenek az ablakkeretező díszlécekhez. A harmonikus homlokzatdíszítéshez polisztirol díszlécekkel tehát minden adott, csupán az Ön kreativitására van szükség!

Sopron 110 kérgesített homlokzati polisztirol, kültéri stukkó

 

Mezőtúr 125 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Pomáz 127 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Baja 119 kérgesített homlokzat dekoráció, kültéri díszléc

 

Érd 109 kérgesített homlokzat dekoráció, homlokzati elem

 

Göd 129 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 


Kültéri polisztirol díszlécek vágása

1. lehetőség: kérgesített kültéri díszléc vágása kézi flex-el és gyémántvágó koronggal

 

Kültéri profiljaink a kéregbevonatnak köszönhetően ütésállók, mégis flexibilisek. Még nagyobb mechanikai igénybevétellel szemben is ellenállóak.

Nagyobb kérgesített profilok vágásához helyezze először a stukkóhoz illő, vágási jelölő sablont a kérgesített felületre és jelölje a vágási vonalat egy filctollal.

A kézi flexre helyezze fel a gyémántvágó korongot és vágja végig a profilt kérgesített felületét a jelölt vágási vonal mentén. A díszléc polisztirol részét válassza le egy éles szikével.

 


 

 

 

 

2. lehetőség: Kültéri díszlécek vágása szikével

Kisebb mennyiségű és keskenyebb kültéri díszlécek vágásakor jelölje a profil hátoldalán a vágási vonalat egy filctollal. Vágja végig a polisztirolt egy éles szikével a vonal mentén. Fordítsa meg a díszlécet és pattintsa el a megvágott kéregbevonatot a vágási vonal mentén.

Dolgozza el a vágási vonal mentén lévő kisebb egyenetlenségeket csiszolópapírral.

Kész: kezdődhet a méretre vágott kültéri profilok beépítése! A beépítés folyamatát valamint a díszlécek közötti toldások eldolgozását következőkben szintén részletesen bemutatjuk.

 


 

 

 


 
Kérgesített kültéri díszléc beépítése

1. Ragasztó elvitele a kültéri díszlécre

Első lépésként vigye fel a habkinyomó pisztoly segítségével a Soudal purhabot (ragasztó) egyenes – és kígyóvonalban a kültéri díszlécek hátsó ragasztófelületére. Ugyanígy járjon el a kiegészítő elemekkel is. A Soudal tisztítóspray segítségével megakadályozhatja, hogy használat után a kinyomópisztoly végén megkössön a ragasztó.


 

 

 


2. Kültéri díszléc felragasztása a homlokzatra

Körülbelül 3-5 perc elteltével illessze a díszléceket és a kiegészítőket a homlokzatra. Ügyeljen rá, hogy az egyes stukkóelemek között 5-8 mm toldási távolságot tartson! Finoman nyomja a díszlécet a falhoz. Vízmértékkel ellenőrizze, hogy a díszléc és a kiegészítők valóban egyenesen lettek-e rögzítve. Az illesztést követően még néhány percen belül lehetősége van a díszlécek pozíciójának korrigálására.


 

 

 


 
3. Díszlécek közötti fugák kitöltése ragasztóval

Következő lépésként töltse ki a toldási hézagokat is a purhabbal. Ügyeljen rá, hogy a toldás teljesen ki legyen töltve, de a lehető legkevesebb ragasztó tülemkedjen ki a toldás mentén! Dolgozzon precízen! Minél pontosabban dolgozik most, annál könnyebb lesz a beépítés következő lépése.


Körülbelül 3 óra elteltével a ragasztó megszárad. A kitüremkedett, megkeményedett purhabot egy éles szike segítségével távolítsa el. Próbálja a szikét a stukkó felületén laposan tartani, hogy a lehető legtöbb fölösleget le tudja vágni.

Ezután csiszolópapírral alakítson ki a toldásokban egy 3 mm mély horonyt. Ezt a bemélyedést két lépésben töltse fel kéreganyaggal.

Először hígítson fel egy kevés kéreganyagot vízzel és jól keverje el. A hígított kéreganyagot vigye fel egy ecset segítségével a toldásokra. Alaposan dolgozza bele a masszát a horonyba! A fölösleget a toldások mentén egy vizes szivacs segítségével távolítsa el.
 


 

 

 

 

 

 


4. Kültéri díszlécek közötti toldások eltüntetése

2 óra elteltével a toldási hézagot töltse fel ismét, most azonban már hígítatlan kéreganyaggal. Használjon ehhez a munkafolyamathoz egy spaklit. A fölösleges kéreganyag eltávolításához most is egy vizes szivacs használatét javasoljuk.

4-5 óra elteltével a toldásokon megszárad a kéreganyag. Ezután már csak le kell csiszolnia a kisebb egyenetlenségeket. Ügyeljen most is a precíz munkavégzésre annak érdekében, hogy festés után a stukkóelemek közötti toldások valóban láthatatlanok legyenek!


 

 

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ. A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.