Üdvözöljük!

Oszlop

Oszlopok, Oszlop, Dór oszlop, Korinthoszi oszlop, Görög oszlopok

Oszlopok: ma is csodáljuk az ión, a dór, vagy a korinthoszi oszlopokat! Fantasztikus erőt sugallnak, ahogy tartják a rájuk rakott terhet, akár több emeletet is! Bánjunk tehát velük kellő tisztelettel, díszítsük őket gondosan.

 

 Kérem, tekintse meg rövid videó összeállításunkat, ahol bepillantást nyerhet a gyors és könnyű munkálatokról illetve a végeredményről.
Videóinkhoz hanganyag is társul. Kérem, hallgassa végig!

Oszlopok, polisztirol oszlop, hungarocell oszlop, oszlop dekoráció oszlop stukkó alkalmazásával 

Oszlop


Ön most, az oszlop főkategória oldalon van. Itt lehetősége van a fenti alkategóriák közül választani annak függvényében, hogy éppen oszloptest, oszlopfő, oszloptalp vagy éppen komplett dekorációs oszlop kínálatunkat szeretné megtekinteni.


Az alkategóriák alatt igyekeztünk minden szükséges és hasznos információt, tippet összegyűjteni Önnek, amire szüksége lehet az oszlopdekoráció megtervezéséhez és kivitelezéséhez. Oszlopdekoráció témakörben először is el kell döntenünk, hogy egy meglévő oszlop díszítése mellett döntünk polisztirol oszloptest, oszlopfő és oszloptalp segítségével vagy egy teljesen úgy dekorációs oszlop építése mellett döntünk, polisztirol elemekből.

Célunk az volt, hogy egy olyan termékpalettát állítsunk össze, mely minden szükséges elemet tartalmaz ahhoz, hogy Ön ízlésesen tudja meglévő oszlopait díszíteni vagy akár saját kezűleg is egy dekoratív oszlopot építeni.
 
 

Korinthoszi oszlop, dór oszlop, ion oszlop vagy görög oszlop

Oszlop lehet korinthoszi oszlop, dór oszlop, ion oszlop vagy görög oszlop. Díszítésükben eltérnek ugyan, de funkciójukat tekintve azonosak, hiszen mindegyikük teher tartására lett megépítve. A bordázott és sima felületű oszlopok évszázadok óta az épületdíszítés és lakásdekoráció nélkülözhetetlen elemei.
Szerepük ma is meghatározó, csupán az alapanyaguk változott a modern kor kihívásainak megfelelően.


Oszlop elhelyezése, építése szerint

Az oszlopok lehetnek szabadon állóak, falhoz simulóak vagy falból kiállóak, azaz fél oszlopok, illetve lehetnek kültériek vagy beltériek.

 

Kérem, engedje meg, hogy egy rövid áttekintéssel kezdjem  a polisztirol oszlopainkról szóló tájékoztatót.

Miből is áll egy oszlop? Milyen oszlopelemekre van szükséges az oszlopdekorációhoz?


Oszlopaink 3 fő egységből állnak, melyeket kültéri és beltéri kivitelezésre kínálunk Önnek:

 • oszlopláb, oszloptalp: az oszlop legalsó, általában többszörösen tagolt eleme, mely az oszlop bázisaként funkcionál
 • oszlop test, oszlop törzs: Az oszlop középső, általában egységes része, mely lehet sima vagy bordázott felületű
 • oszlopfő: az oszlop legfelső, lezáró eleme, úgymond az oszlop koronája. Általában az oszloptalpnál díszesebb kivitelezésű, feltűnőbb mintájú.


Oszlop dekoráció, polisztirol oszlop


Kategória oldalainkon bemutatjuk az oszlopdíszítés lehetőségeit, megoldásait, és megosztunk Önnel minden információt, amit az oszlop dekorálásról tudnia kell.

Az oszlopok alakjuk szerint jellemzően henger alakúak. Oszlopburkolatának mintázata lehet sima vagy bordázott felszínű, kivitelezésüket tekintve natúr vagy kérgesített felületűek.

Oszlopaink 3 fő egységből állnak, melyeket kültéri és beltéri kivitelezésre egyaránt kínálunk Önnek:

 • oszlopláb, oszloptalp, mely az oszlop lábazati része
 • oszlop test, oszlop törzs, az oszloplábon helyezkedik el, általában bordázott, de lehet sima felületű
 • oszlopfő, az oszloptestet lezáró elem, mely általában szépen díszített mintázat

Pillér, oszlop burkolatoszlop dekorációKültéri oszlop

 

Bármely mintázatú oszlopburkolat mellett is dönt fontos, hogy amennyiben kültéri oszlopait szeretné dekorálni megfelelően kezelt anyaggal tegye, hiszen az ingadozó hőmérséklet vagy nagyobb vízfelvétel tönkreteheti munkáját. Megnyugtatjuk, hiszen az általunk készített stukkók extrudált polisztirolból készülnek. Az anyaguk fő jellemzői tehát, hogy vízfelvételük szinte egyenlő a nullával, kiváló hőszigetelő képességük tartós nedvességhatás esetén sem romlik, nehezen éghetőek, fagyállóak, korhadás mentessek. Azonban UV sugárzás hatására az anyag besárgul, illetve a kültéri oszlopok több fajta mechanikai sérülésnek vannak kitéve, ezért fontos, hogy kültéri használat esetén az oszlop megfelelően kezelt legyen.

Erre a célra gyártjuk úgynevezett kérgesített felületű oszlopainkat, melyek bevonatának struktúrája az épületek lábazatának készítésétől nüansznyi különbségben térnek el. Míg a lábazat készítésekor a lábazati nemes vakolat gyantájába darált követ tesznek, addig mi, osztályozott kvarchomok szemcséket. A műgyanta és kvarchomok felvitelét, három rétegben végezzük. Ezen rétegeknek köszönhetően a polisztiol burkolat kemény, merev, időálló borítást tesz lehetővé. A kérgesített oszloptörzs burkolat beépítés után vizes bázisú festékkel könnyedén lefesthető, melynek lépéseit az oldal alján képgalériánkban is megtekinthet.

Győződjön  meg arról, milyen könnyedén burkolhatja oszlopait, polisztirol stukkóval! Tekintse meg videónkat >>>

 
 

Beltéri oszlop esetében a kezeletlen felületű sima vagy bordázott polisztirol burkolatot javasoljuk, melyek a kívánt színre, könnyedén festhetőek. Ha oszlopait márványozott felülettel szeretné burkolni, az előkészítési folyamat egyik tökéletes eleme a sima felületű polisztirol oszloptörzs.


Sima felületű borítást célszerű használni, ha az épület falazatában vagy akár két nyílászáró között helyezkedik el oszlopa, hiszen ebben az esetében a szigetelést nem teszik lehetővé. A beton jó hővezető, ezáltal rossz szigetelő, így elengedhetetlen a szigetelés mellőzése. Ebben az esetben burkolja oszlopát sima felületű borítással, hiszen a polisztirol rendkívül jó hőszigetelő anyag, ugyanakkor meggátolja a hő hidak keletkezését.

Amennyiben Önnek a bordázott felületű oszloptakaró jobban tetszik, a natúr felületű oszlopborítást, melyet szigetelésként használt a nyílászárók között, burkolhatja még egy plussz, bordázott rétegű polisztirol oszloptörzzsel.  

Tekintse meg natúr polisztirol oszlopburkolat felhelyezését és kezelését! >>>

  

Oszlop, oszlop borítás, oszlop burkolat

Oszloptörzs díszítés lehetőségeként sima és bordázott felületű borítást kínálunk, melyek kültéri és beltéri oszlop burkolatként is megállják a helyüket.

A két oszlopmintázaton belül, két felületű oszlop közül választhat:

 1. Sima felületű, melyet kérhet kezeletlen, natúr vagy kérgesített kivitelben

 2. Bordázott melyet natúr és kérgesített kivitelben kínálunk Önnek


Az ívek hosszúságát úgy alakítottuk ki, hogy egy komplett oszlop burkolásához 4 db polisztirol burkolat elem szükséges, az elemek hossza pedig 2 m.

Amennyiben szükséges, egy apró fogazatú fűrész segítségével az oszloptestet könnyedén méretre vághatja. Azonban, ha a díszíteni kívánt oszlop 2 méternél magasabb, úgy lehetősége van az oszloptestek toldására is, melyet videón keresztül, részletesen is megmutatunk Önnek.

Oszlop borításokat 13 cm-től, 35 cm átmérőig találja meg kínálatunkban. Abban az esetben, ha Önnek egyedi méretű vagy szögletes oszlopa van, kérem, lépjen kapcsolatba velünk, hiszen az elsődleges fő szempont számunkra, hogy az Ön igényeinek megfelelő megoldást kínáljunk. Kérem, vegye figyelembe, hogy ebben az esetben a termék átfutási ideje akár 2 hét is lehet.

Oszlop, oszloptest
Fontos információ


Oszlopburkolatának méretét úgy határozza meg, hogy az oszlop átmérőjéhez adjon hozzá 1 cm-t, ugyanis a ragasztóval bekent oszloptest szélesége nagyobb átmérőt vesz fel.

 

 Oszlopait, pilléreit dekorálja polisztirol elemekkel. Egyedi kiegészítőink lehetővé teszik, hogy az Ön ízlésének és otthonának megfelelő stílusú oszlopot készíthessen el.

Oszlop, pillér burkolása

Oszlop burkolás kérgesített polisztirol oszloptestteloszlop burkolás, polisztirol oszlop takarókkal

Polisztirol oszlop burkolat, gyanta és kvarchomok rétegről bővebben >>>

Oszlopfő

Esztétikailag kiemelkedően fontos, hogy mintázata megegyezzen az oszloptalp mintájával. Amennyiben nem épített oszloplábat tanácsos legalább egy oszlopfőt beépítenie, hiszen ez adja meg oszlopa fő ékét, mely egyből magával ragadja, vonzza a tekintetet.
Mint az oszloplábat, ezt is két fél darabban gyártjuk a gyors és könnyű kivitelezés érdekében. Oszlopfőink 13 cm-től 35 cm átmérőig szériaterméknek számítanak, ebből kifolyólag raktárunkból folyamatosan rendelhetőek.

Abban az esetben, ha Önnek egyedi méretű vagy szögletes oszlopa van, kérem, lépjen kapcsolatba velünk, hiszen az elsődleges fő szempont számunkra, hogy az Ön igényeinek megfelelő megoldást, terméket kínáljunk. Kérem, vegye figyelembe, hogy ebben az esetben a termék átfutási ideje akár 2 hét is lehet.

 Polisztirol oszlop és oszlopfő beépítése

Oszlopfő beépítéseOszlopfő beépítés

Oszlopfő, kvarchomok műgyanta bevonatról bővebb információk itt >>>

Oszloptalp

Oszloptalpainkat úgy terveztük, hogy mosólábazat kialakítását lehetővé tegyék, hiszen az oszlopláb az oszlop azon része, mely leginkább ki van téve különböző sérüléseknek, így óvnunk kell a mechanikai károsodásoktól pl: porszívózás, vegyszeres felmosó víz. Mosólábazata felületét, a padlón használt járólap vagy akár parketta szegővel is burkolhatja. Kiépítésük gyors és egyszerű, hiszen 2 fél darabban gyártjuk, 13 cm-től 35 cm átmérőig széria termékként, ebből kifolyólag megrendelését raktárról azonnal postázni tudjuk.

Oszlopláb díszítésére 3 féle mintázat közül választhat, mely lehet:

Kör alakú:

 • Klasszikus: mintázata megegyezik a kültéri, 108-as lécünkkel, tehát ha épületének homlokzatdíszítésére a 108-as lécünket választja, oszlopai tökéletes összhangban lesznek épülete stukkó mintázatával.

 • Minimalista: letisztult, egyszerű formavilág, kedvelőinek ajánljuk
Négyszögletes: a hagyományos és rusztikus stílus kedvelőinek ajánljuk.


Tovább a polisztirol oszloptalpakhoz >>>

Dekorációs oszlop


A bordázott és sima felületű oszlopok évszázadok óta az épületdíszítés és lakásdekoráció nélkülözhetetlen elemei.
Az Ön számára, lehet hihetetlenül hangzik, azonban Ön is könnyedén elkészítheti saját, egyedi dekorációs oszlopát. Nálunk minden hozzá tartozó elemet megvásárolhat, elkészítéséhez pedig, videón keresztül nyújtunk segítséget Önnek.

 

 Kérem, tekintse meg videónkat! >>>


Igen, valóban ennyire egyszerű!
Ha ennek ellenére mégis profikra bízná oszlopa elkészítését, szériatermékként 3 méretben, 3 különböző komplett polisztirol oszlopot kínálunk Önnek, oszlopfővel és oszloptalppal.


Tartó oszlopDekorációs oszlop, virágtartó oszlopKérgesített dekorációs oszlopDekorációs oszlop


 

Polisztirol oszloptestOszloptalpOszlopfő
 
 

Polisztirol oszloptest, oszlopfő, oszloptalp beépítés részletes bemutatása képekben

Első lépések, az oszlop burkolása

Kérem, kattintson a képekre a nagyításhoz!
Rezsianyagok, alapanyagok a beépítéshezOszlopfő stukkó ragasztásaOszloptalp, illesztése, ragasztásaOszlopfők előkészítése ragasztáshozOszlopfő felragasztásaOszlopfő beépítésOszloptest ragasztásaOszloptest beépítése, felhelyezéseOszloptest elemek illesztéseOszloptest elemek ellenőrzése
 

Illesztések nyom nélküli összedolgozása

Kérem, kattintson a képekre a nagyításhoz!
 Műgyanta kiöntéseOszloptest illesztés lekenése műgyantávaloszloptest és oszlopfő illesztés összedolgozásaKvarchomok kiöntése egy nagyobb papírlapraKvarchomok fújása a gyantáraElemek összedolgozása utáni száradás
 

Oszlop festése, vizesbázisú festékkel

Kérem, kattintson a képekre a nagyításhoz!
  Vizesbázisú festékFestésFestés folyamataOszlop festéseFestett oszlop
 

Végső simításként mosólábazat készítése

Kérem, kattintson a képekre a nagyításhoz!
   Mosólábazat készítéseMosólábazatOszlop lábazatFugázóanyagOszlop, oszlopfőMosólábazat, oszloptalpVégeredmény, a kész oszlop
 
 
 

Oszlopfő és oszloptalp


oszlopfő

oszloptalp, oszlopláb

Oszlopfő

Az oszlopfő mintázata, kiemelkedően fontos, hogy megegyezzen az oszloptalp mintájával. Amennyiben nem épített oszloplábat tanácsos egy oszlopfőt beépítenie, hiszen ez adja meg az oszlop fő ékét, mely magára vonzza a tekintetet.


Az oszloplábbal megegyező módon, ezt is két fél darabban gyártjuk a gyors és könnyű kivitelezés érdekében. Az oszlopfők 13 cm-től 35 cm átmérőig szériatermékek, ezáltal raktárunkból folyamatosan rendelhetőek.

Oszloptalp

Oszlopláb díszítésére 3 féle mintázat közül választhat, mely lehet:

 • Kör alakú oszlopláb:
 1. Klasszikus oszloptalp: mintázata megegyezik a kültéri, 108-as lécünkkel, tehát ha épületének homlokzatdíszítésére a 108-as lécünket választja, oszlopai tökéletes összhangban lesznek épülete stukkó mintázatával.

 2. Minimalista oszloptalp: letisztult, egyszerű formavilág, kedvelőinek ajánljuk

 3. Négyszögletes oszlopláb: a hagyományos és rusztikus stílus kedvelőinek ajánljuk.

Beltéri polisztirol oszlop, hangulatos RGB LED szalag világítással 

 

Komplett polisztirol oszlop dekoráció oszlopfővel és üveglappal beltérre. Dekoratív stukkó oszlopainkat egyedi méretben, LED világítással is megrendelheti. A dekor oszlop Led világítása távvezérléssel történik.
Ebben az esetben az Ön számára ideális LED csíkokat, csak úgy, mint a tápegységet és a szabályozót az oszlopba építjük.
Tökéletesen alkalmas otthonunk dekorálásához.

Hungarocell oszlop dekorációPolisztirol oszlop, stukkó dekorációPolisztirol oszlop dekoráció RGB Led világítássalBeltéri oszlop dekorációGörög oszlop, Led világítássalOszlop dekoráció, beltéri oszlop
 Az épületdíszítés klasszikus elemei az oszlopok. Egykor nagy teherbírásuk miatt voltak kedvelt építőelemei az épületeknek, azonban a kor előrehaladtával szerepük megosztottá vált. Napjainkban több funkciót is ellátnak. Felhasználásuk széleskörű, ezáltal többféleképpen is tudják szolgálni otthonunkat. Bármely okból is döntünk az oszlopok mellett, biztosak lehetünk abban, hogy otthonunk lehető legkifinomultabb díszeivé válnak.
 

 

 
 
 

 

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ. A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.