Üdvözöljük!

Oszlop

Oszlopok, Oszlop, Dór oszlop, Korinthoszi oszlop, Görög oszlopok

Oszlopok: ma is csodáljuk az ión, a dór, vagy a korinthoszi oszlopokat! Fantasztikus erőt sugallnak, ahogy tartják a rájuk rakott terhet, akár több emeletet is! Bánjunk tehát velük kellő tisztelettel, díszítsük őket gondosan.

 

 Kérem, tekintse meg rövid videó összeállításunkat, ahol bepillantást nyerhet a gyors és könnyű munkálatokról illetve a végeredményről.
Videóinkhoz hanganyag is társul. Kérem, hallgassa végig!

  

Oszlop, oszlop borítás, oszlop burkolat

Oszloptörzs díszítés lehetőségeként sima és bordázott felületű borítást kínálunk, melyek kültéri és beltéri oszlop burkolatként is megállják a helyüket.

A két oszlopmintázaton belül, két felületű oszlop közül választhat:

  1. Sima felületű, melyet kérhet kezeletlen, natúr vagy kérgesített kivitelben

  2. Bordázott melyet natúr és kérgesített kivitelben kínálunk Önnek


Az ívek hosszúságát úgy alakítottuk ki, hogy egy komplett oszlop burkolásához 4 db polisztirol burkolat elem szükséges, az elemek hossza pedig 2 m.

Amennyiben szükséges, egy apró fogazatú fűrész segítségével az oszloptestet könnyedén méretre vághatja. Azonban, ha a díszíteni kívánt oszlop 2 méternél magasabb, úgy lehetősége van az oszloptestek toldására is, melyet videón keresztül, részletesen is megmutatunk Önnek.

Oszlop borításokat 13 cm-től, 35 cm átmérőig találja meg kínálatunkban. Abban az esetben, ha Önnek egyedi méretű vagy szögletes oszlopa van, kérem, lépjen kapcsolatba velünk, hiszen az elsődleges fő szempont számunkra, hogy az Ön igényeinek megfelelő megoldást kínáljunk. Kérem, vegye figyelembe, hogy ebben az esetben a termék átfutási ideje akár 2 hét is lehet.

Oszlop, oszloptest
Fontos információ


Oszlopburkolatának méretét úgy határozza meg, hogy az oszlop átmérőjéhez adjon hozzá 1 cm-t, ugyanis a ragasztóval bekent oszloptest szélesége nagyobb átmérőt vesz fel.

 

 Oszlopait, pilléreit dekorálja polisztirol elemekkel. Egyedi kiegészítőink lehetővé teszik, hogy az Ön ízlésének és otthonának megfelelő stílusú oszlopot készíthessen el.

Oszlop, pillér burkolása

Oszlop burkolás kérgesített polisztirol oszloptestteloszlop burkolás, polisztirol oszlop takarókkal

Polisztirol oszlop burkolat, gyanta és kvarchomok rétegről bővebben >>>

Oszlopfő

Esztétikailag kiemelkedően fontos, hogy mintázata megegyezzen az oszloptalp mintájával. Amennyiben nem épített oszloplábat tanácsos legalább egy oszlopfőt beépítenie, hiszen ez adja meg oszlopa fő ékét, mely egyből magával ragadja, vonzza a tekintetet.
Mint az oszloplábat, ezt is két fél darabban gyártjuk a gyors és könnyű kivitelezés érdekében. Oszlopfőink 13 cm-től 35 cm átmérőig szériaterméknek számítanak, ebből kifolyólag raktárunkból folyamatosan rendelhetőek.

Abban az esetben, ha Önnek egyedi méretű vagy szögletes oszlopa van, kérem, lépjen kapcsolatba velünk, hiszen az elsődleges fő szempont számunkra, hogy az Ön igényeinek megfelelő megoldást, terméket kínáljunk. Kérem, vegye figyelembe, hogy ebben az esetben a termék átfutási ideje akár 2 hét is lehet.

 Polisztirol oszlop és oszlopfő beépítése

Oszlopfő beépítéseOszlopfő beépítés

Oszlopfő, kvarchomok műgyanta bevonatról bővebb információk itt >>>

Oszloptalp

Oszloptalpainkat úgy terveztük, hogy mosólábazat kialakítását lehetővé tegyék, hiszen az oszlopláb az oszlop azon része, mely leginkább ki van téve különböző sérüléseknek, így óvnunk kell a mechanikai károsodásoktól pl: porszívózás, vegyszeres felmosó víz. Mosólábazata felületét, a padlón használt járólap vagy akár parketta szegővel is burkolhatja. Kiépítésük gyors és egyszerű, hiszen 2 fél darabban gyártjuk, 13 cm-től 35 cm átmérőig széria termékként, ebből kifolyólag megrendelését raktárról azonnal postázni tudjuk.

Oszlopláb díszítésére 3 féle mintázat közül választhat, mely lehet:

Kör alakú:

  • Klasszikus: mintázata megegyezik a kültéri, 108-as lécünkkel, tehát ha épületének homlokzatdíszítésére a 108-as lécünket választja, oszlopai tökéletes összhangban lesznek épülete stukkó mintázatával.

  • Minimalista: letisztult, egyszerű formavilág, kedvelőinek ajánljuk
Négyszögletes: a hagyományos és rusztikus stílus kedvelőinek ajánljuk.


Tovább a polisztirol oszloptalpakhoz >>>

Dekorációs oszlop


A bordázott és sima felületű oszlopok évszázadok óta az épületdíszítés és lakásdekoráció nélkülözhetetlen elemei.
Az Ön számára, lehet hihetetlenül hangzik, azonban Ön is könnyedén elkészítheti saját, egyedi dekorációs oszlopát. Nálunk minden hozzá tartozó elemet megvásárolhat, elkészítéséhez pedig, videón keresztül nyújtunk segítséget Önnek.

 

 Kérem, tekintse meg videónkat! >>>


Igen, valóban ennyire egyszerű!
Ha ennek ellenére mégis profikra bízná oszlopa elkészítését, szériatermékként 3 méretben, 3 különböző komplett polisztirol oszlopot kínálunk Önnek, oszlopfővel és oszloptalppal.


Tartó oszlopDekorációs oszlop, virágtartó oszlopKérgesített dekorációs oszlopDekorációs oszlop


 

Polisztirol oszloptestOszloptalpOszlopfő
 
 

Polisztirol oszloptest, oszlopfő, oszloptalp beépítés részletes bemutatása képekben

Első lépések, az oszlop burkolása

Kérem, kattintson a képekre a nagyításhoz!
Rezsianyagok, alapanyagok a beépítéshezOszlopfő stukkó ragasztásaOszloptalp, illesztése, ragasztásaOszlopfők előkészítése ragasztáshozOszlopfő felragasztásaOszlopfő beépítésOszloptest ragasztásaOszloptest beépítése, felhelyezéseOszloptest elemek illesztéseOszloptest elemek ellenőrzése
 

Illesztések nyom nélküli összedolgozása

Kérem, kattintson a képekre a nagyításhoz!
 Műgyanta kiöntéseOszloptest illesztés lekenése műgyantávaloszloptest és oszlopfő illesztés összedolgozásaKvarchomok kiöntése egy nagyobb papírlapraKvarchomok fújása a gyantáraElemek összedolgozása utáni száradás
 

Oszlop festése, vizesbázisú festékkel

Kérem, kattintson a képekre a nagyításhoz!
  Vizesbázisú festékFestésFestés folyamataOszlop festéseFestett oszlop
 

Végső simításként mosólábazat készítése

Kérem, kattintson a képekre a nagyításhoz!
   Mosólábazat készítéseMosólábazatOszlop lábazatFugázóanyagOszlop, oszlopfőMosólábazat, oszloptalpVégeredmény, a kész oszlop
 
 
 

Oszlopfő és oszloptalp


oszlopfő

oszloptalp, oszlopláb

Oszlopfő

Az oszlopfő mintázata, kiemelkedően fontos, hogy megegyezzen az oszloptalp mintájával. Amennyiben nem épített oszloplábat tanácsos egy oszlopfőt beépítenie, hiszen ez adja meg az oszlop fő ékét, mely magára vonzza a tekintetet.


Az oszloplábbal megegyező módon, ezt is két fél darabban gyártjuk a gyors és könnyű kivitelezés érdekében. Az oszlopfők 13 cm-től 35 cm átmérőig szériatermékek, ezáltal raktárunkból folyamatosan rendelhetőek.

Oszloptalp

Oszlopláb díszítésére 3 féle mintázat közül választhat, mely lehet:

  • Kör alakú oszlopláb:
  1. Klasszikus oszloptalp: mintázata megegyezik a kültéri, 108-as lécünkkel, tehát ha épületének homlokzatdíszítésére a 108-as lécünket választja, oszlopai tökéletes összhangban lesznek épülete stukkó mintázatával.

  2. Minimalista oszloptalp: letisztult, egyszerű formavilág, kedvelőinek ajánljuk

  3. Négyszögletes oszlopláb: a hagyományos és rusztikus stílus kedvelőinek ajánljuk.

Beltéri polisztirol oszlop, hangulatos RGB LED szalag világítással 

 

Komplett polisztirol oszlop dekoráció oszlopfővel és üveglappal beltérre. Dekoratív stukkó oszlopainkat egyedi méretben, LED világítással is megrendelheti. A dekor oszlop Led világítása távvezérléssel történik.
Ebben az esetben az Ön számára ideális LED csíkokat, csak úgy, mint a tápegységet és a szabályozót az oszlopba építjük.
Tökéletesen alkalmas otthonunk dekorálásához.

Hungarocell oszlop dekorációPolisztirol oszlop, stukkó dekorációPolisztirol oszlop dekoráció RGB Led világítássalBeltéri oszlop dekorációGörög oszlop, Led világítássalOszlop dekoráció, beltéri oszlop
 Az épületdíszítés klasszikus elemei az oszlopok. Egykor nagy teherbírásuk miatt voltak kedvelt építőelemei az épületeknek, azonban a kor előrehaladtával szerepük megosztottá vált. Napjainkban több funkciót is ellátnak. Felhasználásuk széleskörű, ezáltal többféleképpen is tudják szolgálni otthonunkat. Bármely okból is döntünk az oszlopok mellett, biztosak lehetünk abban, hogy otthonunk lehető legkifinomultabb díszeivé válnak.
 

 

 
 
 

 

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ. A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.