Üdvözöljük!

Direkt fényforrás és indirekt világítás, spot izzó és Led szalag használatával

Direkt fényforrás és indirekt világítás, spot izzó és Led szalag használatával

Direkt fényforrás spot izzó és indirekt világítás, Led szalag használatával

Három az egyben - Önnek lehetősége van három legyet ütni egy csapásra! Egyszerre megoldhatja lakása bármely helyiségének  stukkó díszítését és direkt, indirekt vagy kombinált világítását is.
A Led világítás számtalan lehetőséget kínál Önnek beltéri világítás kiépítésére. Direkt fényforrás kiépítéséhez spot izzó azaz Led spot használatát, indirekt világítás építéséhez Led szalag vagy RGB Led szalag használatát javaslom. Ezen a kategória oldalon a Led szalag és a Led spot beépítéséhez talál könnyen kivitelezhető megoldásokat.
Kérem, nézze meg a Led világítás beépítésről készített videónkat, fényforrás választásához használja világítás tervezés kalkulátorunkat!

 

36 termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

36 termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

Több mint stukkó! Díszítés és funkció egyben!

Ön webáruházunkban többet kap mint egy stukkóléc, egy rendszert, beépítésre kész komplett stukkóelemeket kap a pénzéért.

Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan és miben segítik termékeink Önt beltéri stukkódíszítési tervei megvalósításában:

- ötleteket meríthet, tervezhet szabadon

- biztos lehet a kivitelezés végeredményben, az Ön tervei valósulnak meg

- időt takarít meg a kivitelezés során, a beépítésre kész előregyártott elemekkel

- pénzt takarít meg, miközben elkerüli a helyszíni barkácsolást

Most kérem nézze meg a videót és hasznosítsa mind azt az előnyt amit termékeink biztosítanak Önnek!

Direkt világítás spot izzó és indirekt világítás, hangulatvilágítás Led szalag beépítésével

Az indirekt világítás kiépítésére tervezett rejtett világítás díszléc úgy lett tovább fejlesztve, hogy képes legyen direkt fény kibocsátására alkalmas spot lámpa, Led spot, Led spotok egyszerű, könnyű beépítését biztosítani.

Kérem, gondolja végig mekkora lehetőség: egy kivitelezéssel megoldja a szoba stukkózását, miközben kialakít egy kellemes rejtett világítást és speciális direkt világítást is!

Kérem, tekintse meg 1 perces videóinkat, ahol bepillantást nyerhet a gyors és könnyű munkálatokról, illetve a végeredményről! 

Videóinkhoz hanganyag is társul. Kérem, hallgassa végig.

Kérem, kattintson a képekre a nagyításhoz!

Direkt és indirekt hangulatvilágítás Led stukkó használatávalDirekt és indirekt hangulatvilágítás Led stukkó használatávalDirekt és indirekt hangulatvilágítás Led stukkó használatávalDirekt és indirekt hangulatvilágítás Led stukkó használatávalDirekt és indirekt hangulatvilágítás Led stukkó használatávalDirekt és indirekt hangulatvilágítás Led stukkó használatávalDirekt és indirekt hangulatvilágítás Led stukkó használatávalDirekt és indirekt hangulatvilágítás Led stukkó használatával

Led spot, Led szalag beépítése, direkt világítás és indirekt világítás megvalósításához

Most mindent elmondok, sőt megmutatok Önnek, amit tudni kell a Led világítás kiépítését szolgáló rejtett világítás díszléc termékeinkről és családtagjairól ahhoz, hogy elképzelését egy könnyen kivitelezhető tökéletes megvalósítás kövesse. Led spotok valamint Led szalag, RGB Led szalag beépítése még sohasem volt ennyire egyszerű, gyors és olcsó!

Kérem, nézze meg a videót! >>>Ledvilágitas hasznos info

 Segítség Önnek: világítás tervezés, Led világítás kiépítése előtt

Világítás tervezés, Led világítás kiépítése előtti kalkulátor

A lux a megvilágítás, az adott területre eső fényáram mértékegysége.
Egy lux azonos az egy négyzetméterenkénti egy lumen fényárammal.
Mekkora fényre lesz szüksége a különböző helyiségekben?

Ezt mindig az határozza meg, hogy milyen tevékenységet végez ott.

Segítségként megemlítek Önnek néhány adatot. Pl.: egy teliholdas éjszakán 1 lux fény mérhető, éjszakai közvilágításnál pedig 2-30 lux.
Világítás tervezés során beltéri világítás fényigényekről is említenék néhány adatot.

  • Előszoba és folyosó világításához tervezzünk 50-70 lux fényt

  • Nappali szoba világításához 80-100 lux ajánlott

  • Olvasáshoz, munkavégzéshez 250-500 lux-ra tervezzen

Kérem, használja a világítás tervezéshez a kalkulátort!Lumen-Lux átváltó

   

Megmértük a beltéri világítás fényerősségét, rejtett világítás díszlécbe épített Spot lámpák és Led szalag esetében

Három helyen kialakított beltéri világítás fényerősségét mutatom meg Önnek. Kialakítottunk olvasáshoz egy olvasó sarkot, megvilágítottunk egy festményt a falon és egy munkaasztalt rejtett világítás díszléc, Led szalag és spot lámpák beépítésével.

Segítséget szeretnék adni Önnek világítás tervezés előtt. Kérem, nézze meg a videót!Indirekt világítás kiépítéséhez rejtett világítás stukkót ajánlok, mely egyesíti a szép és elegáns formát a funkcionalitással, ezáltal tökéletes egészet alkot.

Kiemelkedő szakértelem

Nálunk minden esetben jól átgondolt és tökéletesen megtervezett megoldásokat talál, hiszen előre gyártott elemekkel biztosítjuk Önnek a könnyű és gyors beépítést, legyen szó akár spot lámpáról, akár LED-szalag felhasználásáról.
Amennyiben minket választ, egyetlen kivitelezés alkalmával megoldhatja a szoba stukkózását, kilakítva ezzel egy roppant kellemes és hangulatos rejtett világítást és egy speciális direkt világítást is. Így a kivitelezés befejeztével az adott helyiségben a csodaszép stukkó díszítést, valamint a kiváló és hangulatos világítást is élvezheti majd.
A LED-világítás tehát számtalan lehetőséget nyújt Önnek a beltéri világítás kialakítására. Ha direkt fényforrást szeretne kiépíteni, akkor a spot izzó, vagyis a LED-spot a legideálisabb választás, míg az indirekt világítás kivitelezéséhez a LED-szalag vagy az RGB LED-szalag a tökéletes megoldás. Oldalunkon mindkét világításhoz talál könnyen és gyorsan kivitelezhető megoldásokat. Sőt, megtekintheti a LED-világítás beépítéséről készített videónkat is.

 
 Fontos info


Fontos információ indirekt világítás kiépítéséhez!

3 nyomós ok, amiért érdemes a reflektor lécet beépíteni az indirekt világításhoz

Most egy nagyon fontos kiegészítő terméket mutatok be Önnek, a rejtett világítás stukkó beépítéséhez tervezett és gyártott reflektor lécet.
Amelynek három nagyon fontos tulajdonsága indokolja a beépítését. Kérem, ismerje meg ezt a három hasznos, műszaki és esztétikai szempontot.

A reflektor léc alumínium lemezből készült, a belső felülete foncsorozott, ezt a foncsorozott felületet egy védőfólia takarja, mely védi a sérülésektől.

Ezt a fóliát beépítés előtt le kell húzni a lécről, kérem ne felejtse el!

A beépítése nagyon egyszerű kérem, nézze meg videónkon >>>


 

A „jó” nem elég, törekedjünk a tökéletesre!

Véleményünk szerint a jó nem a végcél, csak a kezdet! Használjunk reflektorlécet a tökéletes végeredményért! 

1. Dupla fényerő

A reflektorléc foncsorozott felületének köszönhetően a Led szalag fényereje megduplázódik, ezáltal alacsonyabb fogyasztás mellett hatékonyabb, erősebb fényt kapunk.

Kérem kattintson a képekre a nagyításhoz!

ReflektorlécLed fényerősítő lécLed világítás, Led fényerősítésLed világítás, Led stukkó

rejtett világítás készítése
 

2. Led szalag tökéletes hűtése


A reflektorléc alumínium anyagának köszönhetően kiváló hővezető, ezáltal biztosítja a Led hűtését.

Kérem kattintson a képekre a nagyításhoz!

Led szalag beépítése, Led hűtésLed hűtés, alumínium L profilReflektorléc elhelyezése, Led szalag, Led hűtésLed fényerősítő léc, Led szalag beépítése, Led szalag hűtés

 rejtett világítás díszléc
 

3. Esztétikus megvilágítás

A Led szalagokat tanácsos reflektorlécre ragasztani, ugyanis közvetlenül a lécbe ragasztva a Led szalag átvilágítja a stukkót, rontva ezzel a fény minőségét, eltüntetve ezzel a díszléc mintázatát.

Kérem kattintson a képekre a nagyításhoz!

Led szalag világítás reflektorléc használata nélkülLed világítás, led szalag reflektorléccelIndirekt világítás, alumínium L profil, reflektorléc használatával

Led szalag világítás 
 

Hasznos info hangulatvilágítás

A gipszkarton rejtett világítás készítésének ideje lejárt. Korunk sikertörténete a rejtett világítás készítése polisztirol díszléccel

A gipszkarton rejtett világítás kora lejárt. Ezt az állításomat szeretném indokolni illetve érvekkel alá is támasztani.
Hangulatvilágítás, illetve rejtett világítás kiépítése korábban gipszkarton beépítésével volt megoldható. A gipszkarton rejtett világítás kiépítése egy igen költséges megoldás volt. A kiépítése speciális szerszámokat igényelt és képzett szakembert. A kivitelezés fúrás, vágás, csiszolás során sok por keletkezett. A magas költségek és körülményes kivitelezés miatt kevésbé terjedt el az átlag lakásokban.
A világítástechnika rohamos fejlődésének köszönhető a Led világítás lehetővé tette, hogy ma nagyon egyszerűen, olcsón bárki kiépítheti rejtett világítását.

Korunk sikertörténete a rejtett világítás készítése rejtett világítás díszléc használatával

Az indirekt világítás kiépítésére tervezett rejtett világítás díszléc úgy lett tovább fejlesztve, hogy az képes legyen direkt fény kibocsátására alkalmas spot lámpa, Led spot, Led spotok egyszerű, könnyű beépítését biztosítani.

A Led díszléc segítségével Ön egyszerre tudja kiépíteni a direkt és az indirekt fényforrások kombinációját, melyek valóban roppant hangulatos összhatást teremtenek az Ön otthonában. A mennyezeti LED-lámpa aljába beépített LED-spot izzók bocsátják ki a direkt fényt, míg az indirekt fényért a rejtett világítás díszléc oldalában végigvezetett LED-csík a felelős.

Most a világítás tervezés előtt kérem, ismerje meg ezeket a műszakilag nagyon fontos világítástechnika által biztosított megoldásokat.

Mit tud a Led stukkó, miben segít Önnek?

Számtalan, nagyon hasznos funkciót képes megoldani, melyeket 5 pontban gyűjtöttünk össze, ezeken kívül pedig +2 praktikus, előnyös információt is megosztunk Önnel.


1. Led spot világítás: Korlátlan lehetőség Led spot világítás kiépítésére

Led stukkó óriási lehetőség, mondhatnánk úgy is, korlátlan lehetőséget biztosít Önnek korunk legenergiatakarékosabb és leghosszabb élettartamú, közvetlen világítás a Led spot világítás kiépítésére. Kérem, nézze meg képgalériánkat.
led_szalag_spot_vilagitas

Kérem kattintson a képekre a nagyításhoz!

Led spot lámpa beépítéseSpot lámpatest beillesztéseSpot lámpa vezetékek kapcsolásaSpot izzó, gu-10 foglalatLed spot izzó beszereléseLed-es spot lámpákLed spot izzóLed spot lámpa beépítése polisztirol stukkóba

2. Világítás tervezés: Elektronikai egységek és vezetékek elrejtése

Indirekt világítás kiépítéséhez Led szalagot vagy színes Led szalagot, azaz RGB Led szalagot használunk. Ön bármelyik típus mellett is dönt a Led szalagokat meg kell táplálni, esetleg erősíteni (erről később még írok), vezérelni, fényerőt szabályozni, színeit váltani. Ebből a rövid felsorolásból, már kiderül, hogy nagyon sok elektronikai alkatrészre lesz szükség és ezeket az egységeket, vezetékekkel össze is kell kötni.


Megoldást jelent erre az igen komoly feladatra a továbbgondolt és fejlesztett Led stukkó. Akkor is érdemes ezt a megoldást választani, ha Led spot világítást nem tervezünk az indirekt, azaz rejtett világítás mellé. Természetesen a Led spot világítással vagy egy direkt fénnyel még fokozhatja a szoba hangulatát és hasznos funkciókat is megoldhat, akár kiválthat vele egy helyet igénylő állólámpát vagy asztali lámpát.

Világítás tervezéskor kérem, gondoljon ezekre a nem elhanyagolható részletekre! Kérem, nézze meg videónkat és képgalériánkat, ott láthatja mennyire praktikus megoldás áll az Ön rendelkezésére a mennyezeti Led stukkó használatával.


elektronika_elrejtese_beepitese

Kérem kattintson a képekre a nagyításhoz!

Elektronika elhelyezéseElektronika elrejtéseElektronika elrejtésVezetékek elrejtése stukkóba


 


3. Vezetékek elrejtése: Led szalag párhuzamos kötésénél

Hosszabb Led szalag bekötéséről bővebben még fogok írni, most egyelőre annyit szeretnék kiemelni, hogy a hosszabb Led szalagot mindkét végén meg kell táplálni.

A hosszabb Led szalagot, Led szalagokat párhuzamos kötéssel kell bekötni, a feszültségesés illetve teljesítmény vesztés elkerülése érdekében. A Led világítás díszléc természetesen úgy lett tervezve és legyártva, hogy erre a célra egy horony lett kifejlesztve. Így Ön a Led szalag bekötését szakszerűen elvégezheti, miközben a vezeték elrejtéséről könnyedén tud gondoskodni Led stukkó használatával.Kérem, nézze meg ezt a megoldást a képgalériánkban.

vilagitas_tervezes

Kérem kattintson a képekre a nagyításhoz!

Indirekt világítás, LED rejtett világításStukkó beépítés, indirekt világításRejtett világítás, LED világításLED szalag, LED világítás stukkó

 


4. Led trafót megtápláló vezeték beépítése, vésés nélkül

 

A Led szalagot egy megfelelő teljesítményű Led trafóval kell megtáplálni. Ehhez egy kapcsolt 220 V-os vezetéket kell elvezetni a Led szalagot megtápláló trafóhoz. Ebből adódóan úgy fejlesztettük ki díszléceinket, hogy a kábelt a Led stukkó mögött különböző előkészületek, vésés, fúrás nélkül elrejthethesse.

Kérem, nézze meg ezt a megoldást képgalériánkban.

vilagitastechnika

Kérem kattintson a képekre a nagyításhoz!

  Vezetékek rögzítéseVezeték rögzítéseStukkó ragasztásaRejtett világítás led spot

 


5. Elektronika elrejtése, szellőző szerepe a stukkón

Kombi díszléceinket kimondottan spot és LED világítás kiépítésére fejlesztettük ki, így természetesen arra is figyeltünk, hogy az Ön számára megkönnyítsük a beépítést.

RGB vagy sima LED szalag világítás használata esetén, az elektronikát és a trafót elrejtheti mennyezeti profilunkban, mivel a szellőzővel ellátott elemeinknek köszönhetően biztosított a megfelelő szellőzés, hűtés. Számos szellőzővel ellátott elemet kínálunk, melyek közül kiválaszthatja az Ön otthonába a legkedvezőbbet.

Elektronika elrejtése stukkóba, szellőző
Kérem kattintson a képekre a nagyításhoz!


Hűtőrács spot izzó világításHűtőrács spot világításhozHűtőrács led világításhozHűtőrács stukkóba, led világításhoz


+1 Szellőző elemeink hatékonysága

Mivel kombi díszléceinket kimondottan spot és LED világítás beépítéshez fejlesztettük ki, fontos szempont volt számunkra, hogy az elektronikát és a trafót elrejthesse. Mivel nem mindenki engedheti meg, hogy a felesleges vezetékeket, trafókat elrejtse a szomszéd helyiségbe, ezért kifejlesztettük a szellőző elemekkel ellátott profiljainkat. Ezeknek az elemeknek a felhasználásával, maximális látványt érhetünk el, hiszen elrejthetjük a stukkóban a számunkra nem kívánatos vezetékeket.

Nyári melegben, méréssel teszteltük a szellőzők hatékonyságát. Ahogy képgalériánkban is láthatja 8 órás folyamatos használat mellett a hőmérséklet különbsége nem haladta meg a  +7 °C -ot. Megjegyezném, hogy a polisztirol olvadáspontja 70 Celsius fok.

Stukkó elektronika hőmérséklet mérés

Kérem kattintson a képekre a nagyításhoz!


Spot lámpa hőmérésSpot égők hőméréseSpot izzó hőméréseLed spot hőmérése

 


+2 Ragasztási tippek


A stukkó ragasztó kötési ideje 24 óra, ebből adódóan száradásáig folyamatos alátámasztást, rögzítést igényel. Ezáltal a munkafolyamatok akadoznak, nem tudnak gördülékenyen, megszakítás nélkül egymást követve végbemenni, vagy ha mégis óhatatlanul is kilökhetjük az alátámasztást. Ilyenkor elcsúszhat, leeshet, sérülhet a stukkó.

Ennek elkerülése érdekében használjon meleg ragasztót is, mely a gyors kötési idejének köszönhetően, néhány perc után
stabilan rögzíti polisztirol profilját, így megszakítás nélkül követhetik egymást a munkafolyamatok.


Tovább a ragasztáshoz használatos rezsianyagokhoz >>>

Stukkó ragasztása

Kérem kattintson a képekre a nagyításhoz!

Stukkó ragasztásaPolisztirol stukkó ragasztásaRagasztásStukkó felragasztása
 
 Mennyezeti lámpák: mennyezetvilágítás rejtett világítás díszléc, Led szalag és Led spot izzó beépítésével


A legkedveltebb termékeink közé tartozik a mennyezet világítás kiépítését megoldó rejtett világítás díszléc. Mennyezeti lámpák kiépítésére egyszerre nyújt Önnek megoldást a direkt fény és az indirekt fény együttes kombinációját megépíteni.

A mennyezeti Led lámpa aljába beépített Led spot izzók közvetlen direkt fényt, míg a rejtett világítás díszléc oldalába végigvezetett Led csík indirekt fényt bocsát ki.
Kérem, ismerje meg mennyezeti Led világítás kiépítésének megoldására készült rejtett világítás díszléc termékeinket és kivitelezést könnyítő családtagjait, melyeket három méretben kínálunk Önnek.

mennyezeti Led lámpa
 

Mennyezetvilágítás, rejtett világítás díszléc kínálatunk méretei

190+202 A polisztirol mennyezeti díszléc méretei miliméterben értendőek. Az első szám (190) megmutatja, hogy a LED spot izzó beépítésére hány mm-es hely áll rendelkezésünkre. A második szám (202), megmutatja melyik indirekt világítás stukkó profillal kombináltuk mennyezeti stukkónkat.


rejtett_vilagitas_diszlec
270+202 A mennyezet világítás stukkó méretei miliméterben értendőek. Az első szám (270) megmutatja, hogy a spot lámpa behelyezésére hány mm-es helyünk van spot lámpák behelyezésére. A második szám megmutatja melyik LED-es polisztirol stukkó díszléccel kombináltuk a direkt világítás stukkónkat.


rejtett_vilagitas_stukko
400+202 Az indirekt és direkt világítás mennyezeti polisztirol profil méretei miliméterben értendőek. Az első szám (400) megmutatja, hány mm-es hely áll rendelkezésünkre LED spot világítás kiépítésére. A második szám (202) ismerteti Önnel, melyik polisztirol stukkó kombinálásával látható az adott mennyezeti stukkó.


Tovább a mennyezeti kombinált világítás stukkó kínálatunkhoz >>>

rejtett-vilagitas
 

Engedje meg, hogy segítsek a megfelelő Led szalag kiválasztásában

 

Led szalagoknak három változata ismert:

  • meleg fehér Led izzó
  • hideg fehér Led izzó
  • RGB Led szalag

Meleg fehér Led szalag használata javasolt otthonunk hangulatos, meleg, kellemes megvilágításához.

A hideg fehér Led szalag irodákban, üzletekben, olvasáshoz, dísztárgyak megvilágításához használatosak, otthonunkban stukkóba építve pedig a napjainkban elterjedt minimalista stílusirányzat képviselője.

Az RGB Led izzó színei távirányítóval kapcsolható, illetve fényereje szükség szerint állítható. Felhasználása sokrétű, használatának a képzelete sem szab határt hiszen kiválóan alkalmas otthonunk hangulatos dekorálására stukkóba rejtve, fényterápiás célokra, irányfénynek, reklámtáblák megvilágítására.

Tekintse meg az RGB Led szalaggal körülölelt design stukkó lámpáinkat >>>

melegfeher-led                                 hideg_feher_led
Meleg fehér Led izzó             Hideg fehér Led izzó
 
 Spot világítás, Led szalag világítás RBG Led szalag világítás Led világítás Mennyezet világítás, Led, Spot
 

 

 

 

 

Fontos információ

A trafót úgy kell elhelyezni, hogy a lehető legközelebb kerüljön a Led szalaghoz, ugyanis 5 méteres Led csík hosszúság után feszültségesés következik be, ebből adódóan az izzók fényereje gyengül. Ennek elkerülése érdekében az 5 méteres Led szalagot párhuzamos kötéssel kötjök össze, az 5 métert meghaladó hosszúság esetén pedig újra tápláljuk a csíkokat.

Led szalag bekötése

Kérem kattintson a képekre a nagyításhoz!


 Led szalag fénySzínes LED szalagRGB LED szalagVilágítástechnika

Az alábbi képek segítséget nyújtannak Önnek, a Led szalag vezetékei összekötésében. A világítás kiépítéséhez kérem vegye igénybe villanyszerelő segítségét, ugyanis az elektronika bekötése, függ a helyiség áramforrás hálózatának kiépítési rendszerétől.

Kérem kattintson a képekre a nagyításhoz!

 Led szalagok kapcsolásaFoglalatok, főkábelLed szalag kábeleinek előkészítéseRGB szalagok összekötése főkábellelLed szalagok végén a foglalatokRGB led szalagokRGB led szalagok összekötéseFőkábel elvágásaKábelLed kábelekFontos a kábelek sorrendjeLed szalag kábelVégei levágásaÖsszekapcsolásFő kábel csatlakozása 2 helyenÖsszes RGB led kábel csatlakozása

 

 

Kérem kattintson a képekre a nagyításhoz!

 Párhuzamos bekötés - RGB LED szalag indirekt világítás Kérem kattintson a képekre a nagyításhoz!

Párhuzamos bekötés - Egyszínű LED szalag - Rejtett világításKérem kattintson a képekre a nagyításhoz!


Indirekt világítás - LED Tápegység, LED Vezérlő, LED Jelerősítő


Kérem kattintson a képekre a nagyításhoz!

RGB LED szalag – több jelerősítő, több trafó


 

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ. A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.