Rejtett világítás: ötletek és lehőségek led stukkóval

LED világítás

Rejtett világítás: ötletek és lehőségek led stukkóval

Rejtett világítással könnyedén varázsolhat pihentető, hangulatos légkört a nappaliba, a hálószobába, a gyerekszobába vagy éppen a konyhába. Az indirekt világítás otthona minden helyiségét beragyogja a maga sajátos, varázslatos jellegével. Attól függően, hogy hova helyezi el az adott fényforrást a led stukkóval, meghitt rejtett világítást alakíthat ki a mennyezeten vagy az oldalfal mentén. Ebben a bejegyzésben számos ötletet és lehetőséget mutatunk be Önnek, hogyan tud led stukkóval egyszerűen és gyorsan dekoratív rejtett világítást kialakítani otthonában.

A rejtett világítás különlegessége abban rejlik, hogy maga a fény forrása nem látszik, csupán az általa kibocsátott, egy adott felületről visszaverődő, szórt fény. A led stukkóval kialakított rejtett világítás esetében a fény legtöbbször a mennyezetről vagy az oldalfalról reflektálódik. A ledes díszléc és rejtett világítás kombinációja rendkívül látványos beltéri díszítési megoldásokra ad lehetőséget. Az árnyék nélküli indirekt világítás nem csak teljes helyiségek megvilágítására, hanem akár kisebb területek kiemelésére is alkalmas. Rejtett világítást előszeretettel alkalmaznak például lépcsővilágításhoz, szekrényvilágításhoz vagy tv körüli világítás kialakításához is.

Indirekt világítás stukkóval – mennyezeti rejtett led világítás lehetőségei konkrét ötletekkel

Hol és hogyan érdemes a fényforrást elrejteni, hogy egy otthonos és hangulatos indirekt világítást tudjon kialakítani? Mennyezeti rejtett LED világításhoz korábban szpot lámpákat használtak, melyeket úgy állítottak be, hogy fényük a mennyezetről visszaverődjön. A létrejött indirekt világítás minősége meglehetősen gyenge volt, ráadásul rossz beállítás esetén a spotok fénye inkább bántotta a szemet, mintsem kímélte. Szintén gyakori, kezdetleges próbálkozás volt mennyezeti rejtett led világítás kialakítására az állólámpák használata, melyek fényét közvetlenül a mennyezetre irányították. Ez a fényhatás már közelebb állt a ma ismert indirekt világításhoz, de még nem volt tökéletes a kivitelezés. alacsony állólámpák esetében ugyanis a fény vakított. Napjainkban már szerencsére számos, a fentieknél sokkal praktikusabb és igényesebben kivitelezhető, lehetőség áll rendelkezésünkre a mennyezeti rejtett led világítás kiépítésére. Ezek közül az egyik – nem véletlenül- legkedveltebb a indirekt világítás stukkóval.

A kimondottan mennyezeti rejtett világítás kiépítésére tervezett és fejlesztett polisztirol díszlécek számos különböző stukkómintával rendelhetőek. Attól függően, hogy csak oldalfali vagy mennyezeti rejtett led világítás kiépítést tervezi, különböző formájú díszlécek közül választhat. A mennyezeti led szalagokat közvetlenül a polisztirol díszlécekbe lehet beépíteni. A led stukkó belső részében ugyanis egy nút került kialakításra, melybe a led szalag pontosan beleillik. Az indirekt világítás fényforrása így biztosan rejtve marad, ráadásul a ledes stukkóval nem csak az energiatakarékos világítást, de a beltéri díszítést is megoldhatja.

 

Indirekt világítás stukkóval a nappaliban

 

Mennyezeti rejtett led világítás a nappaliban

 

Indirekt világítás stukkóval a konyhában

 

A polisztirolból készült ledes stukkó tehát számtalan lehetőséget kínál Önnek, az energiatakarékos led világítás kiépítésére kreatívan, egyszerűen és elérhető áron. Rejtett led világítás kiépítésérére termékeink között megtalálhatóak mennyezeti díszlécek, oldalfali díszlécek, készre szerelt mennyezeti stukkólámpák és lámpaszigetek is. Ledes stukkó díszléceinkhez ráadásul számos előregyártott kiegészítőelemet (például külső és belső sarokelemeket) is kínálunk, melyek nagyban megkönnyítik a beépítést.

 

3 különböző mintájú díszléc indirekt világításhoz

 

Különböző méretű ledes stukkó díszlécek indirekt világításhoz

 

Rejtett világítás díszléc és hozzáillő előregyártott sarokelemek

 

Teljes kínálatunkat rejtett világítás díszléceinkből itt tekintheti meg >>>

A mennyezeti rejtett led világítást tehát egyszerűen kiépítheti az erre a célra fejlesztett ledes stukkó profilokkal. További variációk és kreatív megoldások megvalósításra ad lehetőséget, ha a rejtett világítás díszléceket úgynevezett kombi stukkóprofilokkal kombinálja. A kombi díszlécekbe a led szalag mellett led szpotok beépítésére is lehetősége van, ezáltal a direkt és indirekt világítás egyidejű kialakítására egyetlen stukkó profillal. A kombi profilokat L-alakú és U-alakú formában gyártjuk. Az L-profilok az oldalfalmenti led világítást, az U-profilok pedig a mennyezeti led világítást teszik lehetővé. Mind az U-profilok, mind az L-profilok kombinálhatóak az azonos nevű indirekt világítás díszléccel. Természetesen a kombi profilokhoz is számtalan előregyártott kiegészítőelem, például toldóelem, végelem és sarokelem kapható, melyek megkönnyítik a kivitelezést és meggyorsítják kreatív elképzeléseinek megvalósítását.

 

3 különböző méretű kombi L-profil rejtett és direkt világításhoz

 

különböző méretű U-profilok rejtett és direkt világításhoz

 

U-profil és kiegészítő elemei

 

A direkt és indirekt világítás kialakításához kombi profiljainak itt tekintheti meg >>>

A led stukkó profilok nem csak dekoratívak, de igazán praktikusak is. Sokszor olyan problémára is megoldást kínál egy polisztirol led stukkó, melyet egyébként csak költséges és körülményes gipszkartonozással lehetne megoldani. Legyen szó egy kevésbé dekoratív függönykarnis eltakarásáról vagy egy Ön által tervezett, egyedülálló mennyezeti világítás kialakításáról, a polisztirol led stukkó biztosan jó választás, hogy könnyedén megvalósíthassa kreatív ötleteit.

 

Energiatakarékos mennyezeti led szalag és spot lámpa stukkóba

Napjainkban a LED fényforrások igen kedveltek, hiszen alacsony energiafelhasználás mellett is kiváló fényerejűek és hosszú élettartamúak. A ledek további előnye, hogy felkapcsolás után azonnal teljes fényerővel világítanak, mégis minimális hőt termelnek. A felhasznált energiát szinten teljes egészében fénnyé alakítják, és nem hővé. A mennyezeti led szalag és spot lámpa tehát nem csak energiatakarékos, de beépíthető polisztirol stukkóba is.

Egy praktikus LED spot lámpa stukkó díszlécekkel remekül használható direkt világítás kialakításához a mennyezeten vagy az oldalfal mentén. A LED spot beépítő kereteknek köszönhetően a spot lámpa stukkóba építés után igény szerint állítható be. A LED spot fényét tehát pontosan arra a felületre vagy tárgyra irányíthatja, ahová szeretné. Kicsit finomabb, kevésbé karakteres direkt világításhoz megfelelő lehet egy LED Panel.

A rejtett világítás kialakításához ideális a mennyezeti led szalag. A LED szalag fényereje egy dimmer segítségével igény szerint szabályozható.

 

Hidegfehér, kerek LED panel direkt világításhoz

 

Meleg fehér LED spot ízzó GU10 7,5 W dimmelhető

 

LED szalag 5050 60 RGB + WW

 

Mennyezeti led szalagok és led spotlámpák számos különböző színben, méretben és kivitelben kaphatóak. Indirekt világításhoz webáruházunkban választhat melegfehér, hidegfehér, többszínű RGB és RGB+W (azaz színváltós és melegfehér) mennyezeti led szalag közül.

Mennyezeti led szalag és led spot lámpa kínálatunkat itt tekintheti meg >>>

Ötletek és inspirációk mennyezeti led világításhoz stukkóval

Ha még nincs konkrét ötlete, hogyan alakítsa ki a mennyezeti led világítást otthonában vagy inspirációt keres led stukkóval, nézze meg az alábbi videónkat!

 

 

Merítsen ihletet, gyűjtsön ötleteket és valósítsa meg kreatív ötleteit led stukkóval!

Egyedi stukkó forma kialakítása

 

Egyedi stukkó forma kialakítása

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket