Oszlopok autóbeálló díszítéséhez

Oszlopok

Oszlopok autóbeálló díszítéséhez

Autóbeálló – az első pillanatban szabadság, könnyedség és világosság juthat eszébe. Egy ilyen fedett tér mindig rendezett és hívogató hely – igazi otthon az Ön autója számára! Vagy nem egészen így van? Hogyan néz ki a valóságban? Igen, rendezett, de hívogató is? Valahogy nem... Az újdonság varázsa eltűnt, a fa szürke és korhadt, a fémről lepereg a festék... Inkább ne is beszéljünk róla... Mégis! Itt és most! Otthona egy érték, ruhái elárulják stílusát és autója tökéletesen illik természetéhez és életéhez. Adja meg autóbeállójának is a megérdemelt figyelmet! Ön és autója megérdemlik! Olvassa el itt és most, milyen egyszerűen és kedvezően megvalósítható:

Autóbeálló oszlopsorral

Utolsó blogunkban tisztáztuk, mit jelent az oszlopsor és az árkádok. Emlékszik? Az árkádoknál az oszlopokat ívek kötik össze, az oszlopsort egyenes gerendák. Akkor különböző homlokzatdíszítési ötleteket mutattunk árkádokkal. Itt egy példa oszlopsorra.

Egész oszlop autóbeállónál

 

Ez az autóbeállóval kiegészített garázs és modern, oszlopokkal díszített tér sok helyet kínál – autóápoláshoz és hangulatos bulikhoz is. A homlokzat és a gerenda színe meleg barna színárnyalatúra festett. A polisztirol stukkó, a dísztéglák és az oszlopok fehérek. A tető és a lábazat sötétbarna színe tökéletes keretet ad az együttesnek.

Nézzük meg közelebbről az egyes stukkó- és oszlopelemeket. Mely oszlopburkolattal kap betonoszlopa dekoratív külsőt? Mely polisztirol stukkót használták a homlokzatdíszítéshez?

Díszítés oszlopokkal autóbeállónál

 

Kezdjük az oszlopoknál. Az oszloptest bordázott oszloptest-elemekkel lett bevonva. Fölé került a Budapest 108 mintával díszített klasszikus oszlopfő. Az oszlop alsó részét oszloptalp helyett klinkertégla díszíti. Ugyanaz a klinker, mint a garázs lábazatán elhelyezkedő. A meleg barna árnyalat és a fehérre festett stukkó tökéletesen kiegészítik egymást és a mediterrán stílust idézik meg – könnyed, légies és élénk. Remek nyaralás-hangulat otthon – ilyen egyszerű!

Kérgesített polisztirol oszlopelemek kerek betonoszlophoz

A következő két kép a kérgesített polisztirol oszlopelemeket mutatja be, melyeket az autóbeálló betonoszlopainak burkolásához használtak: egy kérgesített oszlopfő fél darab OFKK az oszlop felső részének díszítéséhez és egy kérgesített, bordázott oszloptest negyed az oszloptest díszítéséhez. A példánkban szereplő oszlopburkolat belső átmérője 320 mm. Ez azt jelenti, hogy a képen lévő oszlopelem kb. 310 mm átmérővel rendelkező kerek betonoszlop és féloszlop fedésére alkalmas.

Most már biztosan szeretné tudni, miért egy számmal nagyobbak a belső átmérővel rendelkező oszlopburkolat elemek, mint az oszlop átmérője. Az ok egyszerű: az oszlop és oszlopburkolat között kb. 1 cm hely szükséges a ragasztó számára – tehát oldalanként kb. 5 mm. Erre feltétlenül ügyelnie kell az oszlopburkolat rendelésénél! Mindig egy számmal nagyobbat kell választani a tényleges oszlopátmérőnél!

 

Bodrázott polisztirol oszloptest kérgesítve OBK 320/356

 

 

Oszlopfő kvarchomok-műgyanta bevonattal OFKK 320/484

 

Gyakori kérdés, miért fél darabokban kínáljuk az oszlopfőket és oszloptalpakat és miért negyed darabokban áruljuk az oszloptest elemek. Ennek 3 praktikus oka van:

  • Az oszlopfő fél darabokkal, oszloptalp fél darabokkal és az oszloptest negyed darabokkal a stukkózás féloszlop és kerek oszlop burkolása és az oszlop-utánzat összeállítása is így a leggyorsabb és legegyszerűbb.

  • Ezek az oszlopelemek tökéletesen alkalmasak kerek oszlop és féloszlop burkolásához is. A negyedoszlopokhoz, pl. a szoba sarkában csak egy oszlopnegyed darabot kell vennie, az oszlopfő és oszloptalp fél darabokat a helyszínen félbe lehet vágni.

  • Amennyiben az oszloptest elemeket méretre kell vágni, mert alacsonyabb oszlopot burkol vagy nagyon magas oszlopnál több elemet kell egymásra helyezni, a negyed-darabokkal lehet a legjobban dolgozni: vágásnál és ragasztásnál is.

  • Itt találja a kérgesített polisztirol oszlopburkolatokat >>>

    Kérgesített dísztéglák a ház sarkainak védelméért

Kérgesített dísztéglák a ház sarkainak védelméért

 

A ház sarkainál lévő dísztéglák nagyon szembetűnőek. Ehhez kérgesített polisztirol dísztéglát használtak. A kváderkő különlegessége, hogy nagyon hasonlít az igazi dísztéglákhoz. A minta rögtön a bőrhengerrel történő kérgesítés után keletkezik. Így minden kő egyedi darab – mint az igazi, kézzel készített díszek. A négyzetes és hosszúkás alakú dísztéglák eltolva történő elhelyezésével hagyományos minta keletkezik.

A következő képek egy téglalap és négyzet alakú dísztéglát mutatnak, melyeket kváderköveknek is nevezünk. A képeken is jól látható a különböző minta, mely a bőrhengerrel végzett díszítés eredménye. Habár a minta alapformája hasonlít, mégis minden dísztégla más és egyszeri – tehát egyedi.

 

Bőrhengeres dísztéglák

 

Itt találja a kérgesített dísztégláinkat >>>

A kérgesített polisztirol dísztéglákat a homlokzatra történő ragasztás után vízbázisú festékkel kell festeni. Ha tetszik, fehér színnel, ha Önnek jobban tetszik, más színnel. Tervezze meg saját homlokzati ötletét!

 

Oszlopok autóbeálló díszítéséhez

 

A ház tulajdonosának is saját homlokzatdíszítési ötlete volt, mely a garázs melletti autóbeálló megvalósítása. Ezért nem találja szériakínálatunkban a képeken látható, a kapu keretezéséhez és az ereszpárkány díszítéséhez használt homlokzati profilokat. Ezt a kérgesített polisztirol profilt a tulajdonos kívánságára és az általa megadott adatok alapján készítettük. Önnek milyen homlokzatdíszítési ötlete van? Mely homlokzatstukkót és oszlopstukkót készítsük el Önnek?

Egyedi polisztirol homlokzati profil a stukkógyártótól >>>

Autóbeálló díszítése kedvező áron, saját kezűleg

Néhányan valószínűleg gondolják: ilyen luxust nem engedhetek meg magamnak! Az én udvaromban egy fa autóbeálló áll, és már nem is néz ki olyan jól, mint a fotón! Igen, és? Pontosan erről van szó! Irigy legyintés helyett inkább hozzon létre egy felcserélhetetlen ékszerdobozt abból, ami Önnek rendelkezésére áll! A kedvező árú polisztirol oszlopstukkó egy remek alternatíva ehhez!

Fa autóbeálló

 

Az autóbeálló általában pillérből, keresztfából, szarufából és egy lapos tetőből áll – függetlenül attól, hogy az autóbeálló fémből vagy fából készül. Modern formatervezésű kivitelek biztosítják a sokszínű kínálatot. Mégis észrevette, hogy a legtöbb autóbeálló hasonlít egymásra? Ön hogyan alakította ki fedett kocsibeállóját? Szívesen megy be oda vagy rossz érzéseket kelt Önben a bent tartózkodás?

Nem kell rögtön új autóbeállót vásárolnia! A fedett kocsibeállót például kedvező árú kérgesített dekor oszloppal és homlokzati profilokkal egészítheti ki. Lehetősége van az autóbeálló tetejének saját kezű díszítésére és otthona stílusához történő alakítására. Ha Ön egy kis kézügyességgel rendelkezik, még drága szakember munkájáért sem kell fizetnie. Használja egyszerűen kedvező árú, praktikus kérgesített oszlopelemeinket és varázsolja újjá autóbeállóját!

Kerek oszlopburkolat négyzetes pillérhez

Az épületek pillérei általában négyzet, az oszlopok kerek alakúak. A kerek oszlop előnye, hogy minden méretben dekoratív. Ezért mutatjuk be most Önnek a kerek oszlopburkolatot, melyet négyzetes pillérhez is használhat.

Kezdjük a pillér burkolásával az oszlopelemeknél. Két kedvelt variáció áll rendelkezésére webáruházunkban: bordázott és sima felületű oszloptest-negyed. A bordázott azt jelenti, hogy az oszloptesten hosszanti barázdák helyezkednek el, mint az ókori görög oszlopokon. A sima oszloptest felülete minta nélküli és egyenes. A következő képek a 180 mm belső átmérővel rendelkező kérgesített oszloptest-negyedeinket mutatják be – a bal oldali a bordázott, a jobb oldali a sima felületű oszlopelemet:

Hogyan válasszuk ki a fedett autóbeállóhoz a helyes méreteket? A fából készült beálló általában 120 mm x 120 mm pillérekkel készül; a 2 férőhelyes autóbeálló pillérének méretei 140 mm x 140 mm, mellyel a tető súlya optimálisan alá van támasztva. Ezen a két példán keresztül megmutatjuk Önnek, hogyan számolhatja és választhatja ki a fedett kocsibeálló oszlopburkolat helyes méretét:

Ahhoz, hogy a négyzetes pillérből kerek oszlopot készítsen, először is az átló hosszára van szükség. Az ok egyszerű: a négyzet átló hossza a kör átlójának felel meg. A 120 mm oldalú kisebb pillér átlója 170 mm hosszú; a 140 mm vastag pillérnél 198 mm-t kapunk. A Pitagorasz-tétel (a2+b2=c2) segítségével Ön is könnyen kiszámolhatja.

Ez azt jelenti, hogy a 120x120 mm pillérhez 170 mm oszlopátmérőt, a 140x140 mm pillérátmérőhöz 198 mm oszlopátmérőt kapunk. A ragasztó számára is szükség van helyre, ezért az oszlopburkolat elemekből egy számmal nagyobbat kell választanunk – tehát 180 mm belső átmérővel rendelkezőt a kisebb pillérhez és 210 mm belső átmérővel rendelkezőt a nagyobb pillérhez.

 

Bodrázott polisztirol oszloptest kérgesítve OBK 180/216

 

 

Bodrázott polisztirol oszloptest kérgesítve OBK 180/216

 

Webáruházunkban az oszlopburkolat elemeket 130 mm-től 350 mm belső átmérőig találja 120 mm-től 340 mm átmérőjű oszlopokhoz. Válassza ki pilléreihez, oszlopaihoz a helyes méretet. Gondoljon mindig arra, hogy kevés helyet a ragasztó számára is bekalkuláljon. Ezért szükséges mindig az oszlopburkolat elemekből az oszlopátmérőnél egy számmal nagyobbat választani!

Kerek oszlop stukkóelemek rögzítése a négyzetes pillérhez

Most lesz igazán izgalmas! A kocsibeálló pillérének pereme túl kicsi ahhoz, hogy az oszlopstukkókat tartósan és biztosan rögzíthessük. Milyen trükköt vessünk be a kerek oszlopburkolat négyzetes pillérhez történő tartós és költséghatékony rögzítéséhez? Itt a megoldás:

Használja egyszerűen félkör alakú távtartó elemeinket! Eredetileg ezek a távtartó elemek rögzítési segédeszközként és távtartóként szolgáltak a kerek és félkör alakú dekor oszlop összeállításánál. Ezért kínáljuk ezeket a távtartókat félkör alakú kivitelben és rendeljük a megfelelő oszlopmérethez – az oszlopstukkó termékoldalán.

 

Polisztirol oszlop távtartó OT-130

 

 

Polisztirol oszlop távtartó

 

Leleményes ügyfeleink gyorsan rájöttek, hogy a távtartóelem közepét csak a pillér formájára és méretére kell vágni és a négyzetes pillérre ragasztani. Végül az oszlopburkolatot egyszerűen rögzítheti.

Itt találja a pillér- és oszlopburkolat teljes kínálatát >>>

Különböző oszloptípusok a fedett autóbeállóhoz?

Az oszloptípusoknál megkülönböztetünk többek között egész oszlopot, háromnegyed oszlopot, féloszlopot, negyed oszlopot. Melyikre van szüksége az Ön beállójához?

Fa autóbeálló az udvaron

 

Példánkhoz egy fa autóbeállót választottunk ki. A fapillérek közé fapaneleket rögzítettek, melyek védik a járműveket az időjárás hatásaitól. Egy új kocsibeálló faanyaga önmagáért beszél, de meddig marad meg a varázs? Kérgesített polisztirol dekor oszloppal a szemlélő figyelmét biztosan magára vonja. A bevonat anyaga miatt az oszlopok erősek és esztétikus kontrasztot képeznek a fapanelekkel. A dekor oszlopokat és a fát is festheti vízbázisú festékkel.

A következő rajz a fapillérek elrendezését mutatja felülnézetből. Jól látható, hogy minden oszlop kerek. Ha előtte áll, az oszlopok a nyitott oldalon kerek oszlopként hatnak, a dekor oszlopok a falpaneleknél negyed oszlopként, fél oszlopként vagy háromnegyed oszlopként. Ez azért van, mert a paneleken keresztül mindig csak a kerek dekor oszlop egy része látható. Természetesen lehetősége van a dekor oszlop elemek rögzítésére csak a fedett autóbeálló belső részében vagy csak a külső oldalán. Díszítési ötleteinek semmi sem szab határt!

 

Dupla autóbeálló oszlopburkolattal

 

Az oszlop negyedek rögzítése könnyű és egyszerű. Először vágja méretre a távtartóelemeket úgy, hogy a felragasztott távtartók egész kört alkossanak. Az oszlopburkolat igénybevételétől függően a távtartókat 30-50 cm-es távolságban ajánlott felragasztani FBS szilikonragasztóval. A ragasztó alkalmas fa- és fémfelületekhez, így fa és fém autóbeállóhoz is használható.

A következő lépésben az oszloptest negyedeket rögzítheti polisztirol ragasztóval a távtartóhoz. Az oszlopburkolat elemek 2 m hosszúak és könnyedén méretre vághatóak. Ez például fontos, ha magasabb oszlopot és pillért szeretne burkolni. Vágja a kérgesített oszlopelemeket egy éles szikével és egy sarokcsiszolóval. Az éles szikével a polisztirolt vágja át, a korongal a kéreganyagot. Vigye fel hullámos formában a polisztirol ragasztót a már felragasztott távtartóra és nyomja jól oda az oszlopburkolat elemeket.

Az oszlop elemek ragasztása után a toldási hézagokba nyomjon Soudal ragasztóhabot és száradás után vigyen fel egyenletesen kéreganyagot. Ezáltal a hézagokat eltüntetheti és a kérgesített polisztirol oszlopot festheti vízbázisú festékkel. Az említett ragasztót és a kéreganyagot webáruházunkban találja a kerek oszlop elemek termékoldalán.

Itt találja a beépítési videót és további beépítési információkat >>>

Itt találja a homlokzati stukkók teljes kínálatát >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket