Oszlopfők és oszloptalpak oszlopokhoz

Oszlopok

Oszlopfők és oszloptalpak oszlopokhoz

Hogyan mutatnának az itt megjelenített oszlopok a káprázatos oszloptalpak nélkül? Impozáns méretei ellenére fele ennyire se lennének ilyen mély benyomást keltők! Teljesen mindegy, hogy teherhordó oszlopokról vagy dekor oszlopokról van szó. Merüljön el az oszlopok páratlan világában és megtudhatja, milyen részekből áll egy valóban dekoratív oszlop és hogyan tudja betonoszlopát kérgesített hungarocell oszlopburkolattal esztétikussá tenni.

Történelmi oszlopok

Évente számtalan turista zarándokol a különböző műemlékekhez, hogy megcsodálhassák a gigantikus oszlopokat. Ön is közéjük tartozik? Három csodás példát mutatunk ezeken a képeken:

 

Antik oszlop

 

 

Oszloptalt és bordás oszlop az antik időkből

 

 

Antik bordás oszlop oszloptalppal

 

Mely oszlop van Önre a legnagyobb hatással? A díszítés nélküli a bal oldali képen? Vagy inkább az „oszloperdő” a bordázott oszloptesttel és a hatalmas oszloptalpakkal? Vagy inkább az egyes görög oszlopok a dór oszlopfővel szólították meg?

Tekintsünk vissza az építészet történetébe, hiszen számtalan példát találunk történelmi oszlopokra, melyek még ma is nagy hatással van ránk! De mi az oszlopok titka és hogyan használhatnánk a családi házaknál a modern építészetben?

 

Dór oszlopfő bordázott oszlopokon

 

Az oszlop részei

Stukkó szlopburkolat kültérre

 

A klasszikus oszlopok 3 részre oszthatók – oszlopfőre, oszloptestre és oszloptalpra. Ha a tartó oszlopot egy statikus szemével nézzük, az oszloptest az oszlop egyetlen nélkülözhetetlen része, hiszen az erkély súlya arra nehezedik. Az oszloptest bordázott, vagy sima felületű. Az oszlopfő és az oszloptalp esztétikai funkciót tölt be – általuk lesz a jelentéktelen oszlopból egy dekoratív oszlop. Az oszlop felső részét oszlopfő, az oszlop alsó részét oszloptalp díszíti. Hogy tetszik Önnek a mellékelt oszlop oszloptesttel, oszlopfővel és oszloptalppal?

A korszerű építészetben lehetősége van a hagyományos díszítés és modernitás összekapcsolására. Ez azt jelenti, hogy modern vagy történelmi stílusú oszlopokat is megvalósíthat a homlokzaton és beltérben is! Lehetősége van különböző stílusok egymással történő ötvözésére is.

Webáruházunkban különböző polisztirol oszloptest elemeket talál, melyek meglévő betonoszlop és pillér díszítésére és dekor oszlop-utánzat építésére is kiválóan alkalmasak. Öné a választás...

… beépítésre kész kérgesített oszlopstukkót választ bordázott vagy sima felülettel

… 3 különböző oszlopfőforma – minimalista, klasszikus és klasszikus talppal:

 

Minimalista polisztirol oszlopfő kvarchomok burkolattal OFMK

 

 

Kérgesített polisztirol oszlopfő klasszikus OFKK

 

 

Kérgesített polisztirol klasszikus oszlopfő talppal OFK-2

 

Kérgesített polisztirol oszlopfő >>>

… 3 különböző oszloptalp forma mosólábazattal:

 

Kérgesített polisztirol oszlopláb, oszloptalp, OFMK

 

 

Kültéri polisztirol oszloptalp, oszlopláb, OFKK

 

 

Kérgesített polisztirol oszloptalp klasszikus OFK-2

 

Kérgesített oszloptalp stukkóoszlophoz és oszlopburkolathoz >>>

… 23 oszlopburkolat méret – 130 mm-től 350 mm belső átmérőig 120 mm-től 340 mm belső oszlopátmérővel rendelkező oszlopokhoz. A 10 mm méretkülönbség a ragasztóréteg számára szükséges (kb. 5 mm oldalanként).

Az előző képek az oszlopburkolat ütésálló kérgesített verzióját mutatják. A kérgesített előnye, hogy Ön időt, energiát és költséget spórol, hiszen az időigényes kérgesítést átvállaljuk Ön helyett.

Oszlopburkolat kerek oszlopok, féloszlopok és negyedoszlopok számára

Biztosan felmerült Önben a kérdés, hogy a képen miért csak egy oszloptest negyed, egy oszloptalp fél darab és egy oszlopfő fél darab látható. Nagyon egyszerű:

Amennyiben az oszlopburkolatot kerek formában gyártanánk, Önnek a helyszínen először el kellene vágnia, hogy rögzíthesse azt a betonoszlopon vagy fémoszlopon. Ez felesleges munka lenne!

Az oszloptest elemeket negyed darabokban egyszerűbb felragasztani és szükség esetén méretre vágni. Ön rövid időn belül díszíthet éppúgy kerek oszlopot, féloszlopot és negyed oszlopot.

Az oszlopfő és oszloptalp fél darabokat csak fel kell ragasztani és a helyes illesztést ellenőrizni. Féloszlop vagy pillér esetén elegendő egy oszlopfő fél darabot rendelnie. A 3. ok, hogy az oszlopfő és oszloptalp fél darabok a negyed oszloptesthez könnyebben vághatók.

 

Homlokzat dekoráció kérgesített bordázott oszloppal és oszlopfővel

 

 

Kérgesített oszloptalp klasszikus OFK-2-p

 

Ennek ellenére a végeredmény olyan, mintha az oszlop egy darabból állna! Ragassza az oszlop elemeit az oszlopra, töltse fel a toldási hézagokat és tüntesse el a toldási hézagokat kéreganyaggal. Száradás után fesse az oszlopstukkót egy Önnek tetsző színű vízbázisú festékkel. Az oszloptalpra azonos járólapot ragaszthat, mint a teraszra, az erkélyre vagy a bejárathoz. Ezáltal az oszloptalp még védettebb és esztétikusabb.

 

Kültéri stukkó díszlécek LED szpotokkal és kültéri kérgesített oszlop burkolattal

 

 

Oszlop bordás burkolattal és oszloptalppal, mosólábazattal

 

 

Dór oszlopfő bordás oszlopburkolat felett

 

Az oszlopburkolat beépítése csupán néhány lépésből áll. Ebben a videóban megmutatjuk Önnek, hogyan alakíthatja ki Ön is az oszlop dekorációt saját kezűleg. Tekintse meg a videót, hiszen számos tippet mutatunk az oszlop burkolásához

 

Az oszlophoz mindig szükséges oszlopfő és oszloptalp?

Az oszlopburkolatnak mindig 3 oszlopelemből kell állnia? Oszloptest, oszlopfő és oszloptalp? Természetesen nem, hiszen az leszűkítené a díszítési lehetőségeket. A modern építészetnek az az előnye, hogy Ön a klasszikus stílust a modernnel kombinálhatja.

A következőkben 3 különböző lehetőséget láthat modern polisztirol oszlopburkolat beépítésével: Az első kép a dekoratív ajtó- és ablakstukkó, görög oszlop és árkádok kombinációját mutatja. A második kép a bejáratnál díszített oszlopot szemlélteti oszlopfővel és oszloptalppal. A harmadik fotó kombinálja a stukkóoszlopot és a klinkertégla oszloptalpat, és a ház sarkánál a dísztéglát.

 

Polisztirol stukkóval burkolt oszlopok

 

 

Stukkó díszlécek és polisztirol oszlop burkolatok homlokzat díszítésként

 

 

Homlokzat díszítés polisztirol stukkó díszítőelemekkel

 

A rendelés megkönnyítéséhez az oszlopelemek, oszlopfő és oszloptalp termékoldalain mindig a megfelelő oszloptest elemeket rendeltük hozzá. Így csak egy oldalt – pl. oszloptestet – kell megnyitnia és biztos lehet benne, hogy a megrendelt méret minden oszlopstukkó elemnél azonos. Győződjön meg róla Ön is, kövesse a linket!

Rendelés előtt mindig figyeljen a következőre: Az oszlop átmérőjéhez mindig adjon kb. 1 cm-t! Ez a hely (kb. 5 mm) szükséges a ragasztó számára. Vagyis mindig egy számmal nagyobbat rendeljen!

Oszlopburkolat kínálatunk >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket