Modern nappali világítás ötletek mennyezeti LED lámpával

Beltéri stukkó , LED stukkó

Modern nappali világítás ötletek mennyezeti LED lámpával

A modern nappali kiemelten fontos szerepet tölt be otthonunkban, hiszen itt gyűlik össze a család apraja-nagyja. Praktikus bútorok, könnyen kezelhető lakástextíliák és egy kényelmes kanapé – mind egy tökéletes nappali tartozékai. A kellemes légkörhöz azonban nélkülözhetetlen a kifogástalan világítás. Éppen ezért fontos, hogy a modern nappali világításhoz megfelelő fényforrásokat válasszon. Összegyűjtöttük Önnek, mire érdemes figyelnie a nappali világítás tervezése során, milyen lehetőségei vannak a direkt és indirekt világítás kiépítésére, sőt még nappali világítás ötleteket is mutatunk.

Hol talál inspiráló mennyezeti világítás ötleteket?

Filmekben! Feltűnt már Önnek, hogy a filmekben a nappali mindig egy hívogató, kellemes atmoszférát árasztó, ízlésesen kialakított helyiség a szoba méretétől és berendezési stílusától függetlenül? Olyan, mintha egy titokzatos, láthatatlan fény mindig tökéletessé varázsolná. sokan azonban úgy gondolják, hogy a valóságban ez már nem ilyen idilli. A film egy fikció, míg saját nappalink reális: az otthonunk, a mindennapjaink része. A legtöbben éppen ezért beérik egy szokványos mennyezeti lámpával és egy egyszerű kis állólámpával a sarokban. Így nem csoda, ha nappalink nem tündököl különleges fényben… Ismerős? Csupán néhány jó ötletre, megfelelő termékekre és egy kis kreativitásra van szüksége ahhoz, hogy unalmas nappalijából egy filmbe illő helyiséget varázsoljon!

A belsőépítészek és lakberendezők évtizedek óta esküsznek az indirekt fény használatára, mely pozitív hatással van közérzetünkre. A rejtett világítás ma már bárki számára elérhető és könnyedén megvalósítható privát háztartásokban is. Ráadásul a rejtett világítás akár direkt fénnyel is kombinálható, így elkerülhető a családi veszekedés a világítás kapcsán: aki tévét nézni szeretne elégedett a rejtett világítással, aki pedig olvasni szeretne vagy rejtvényt fejteni ugyanebben az a megfelelő direkt világításban teheti azt.

A LED világítás ma már valóban költséghatékonyan és egyszerűen kivitelezhető. Éppen ezért érthetetlen, miért érik be valaki mégis elégtelen, szokványos világítással. Talán azért, mert nem ismeri a LED világítás nyújtotta lehetőségeket. Egy lámpaszaküzletben vagy barkácsáruházban, ahol a legtöbben vásárolják lámpáikat, sokszor csak egymásra halmozva vagy a kirakatba pakolva láthatóak a lámpák. Hiányzik az inspiráció, a kreatív megvalósítás, a lakberendezési ötletek. Így sokaknak nehéz elképzelni, hogyan is mutatna egy adott világítás a saját nappalijában. Az interneten böngészve sem biztos, hogy találunk nekünk megfelelő mennyezeti világítás ötleteket. A képek gyakran lakberendező által berendezett villákban, dizájner bútorokkal megtöltött szobákban készültek. A leírásokból kiderül, hogy a mennyezeti világítást külön erre a célra specializálódott szakemberek készítették. Nehéz azonosulni ilyen LED világítás ötletekkel, ha a megvalósításhoz otthonunkban kevesebb hely áll rendelkezésre vagy éppen nincs lehetőségünk lakberendezőt fogadni.

Szerencsére azonban ma már senkinek nem kell lemondani az energiatakarékos és stílusos mennyezeti világítás ötletek megvalósításáról! A megoldás csupán a direkt és indirekt fény megfelelő kombinálásában rejlik.

 

Világítási ötletek nappalikhoz

 

Mennyezeti lámpák nappalikhoz

 

Polisztirol stukkó napplai fali dekoráció

 

Hogyan működik a direkt és a rejtett nappali led világítás?

Nézzük is meg alaposabban, mik a direkt világítás és rejtett világítás előnyei és hátrányai, illetve mire érdemes figyelnie a nappali led világítás tervezése során.

A direkt világítást mindenki ismeri. A direkt világítás kialakítására alkalmas világítótesteket mindenféle utánajárás nélkül, alapismereteinkre alapozva is ki tudjuk választani. Ilyen például egy mennyezeti lámpa az étkező és a dohányzóasztal fölött vagy egy olvasólámpa az íróasztalon. A direkt fényforrások fénye akadálytalanul jut el a megvilágított tárgyra vagy felületre. A fényforrásra közvetlenül rálátunk. Amennyiben a fény akadályba ütközik, árnyék keletkezik.

 

Design lámpa, mennyezeti led lámpa

 

Az indirekt világítás, azaz rejtett világítás ezzel szemben relatív új fogalom a hétköznapi nyelvhasználatban. Biztosan mindenki látott már indirekt világítást, de annyira finoman, szó szerint rejtve világította meg a teret, hogy szinte nem is tudatosul a szemlélődőben, hogy ez egy tudatos világításforma. Éttermek és szállodák évtizedek óta előszeretettel alkalmaznak indirekt fényt, hiszen a rejtett világítás meghitt, kellemes hangulatot teremt, ráadásul a szemnek is kellemes, nem megterhelő fényhatás. Ez a szórt fény kiváló nappali led világításként is. A nappali rejtett világítással kellemes hangulatú, otthonos szobává válik. A rejtett fény mellett azonban a nappali led világításhoz mindenképpen javasoljuk direkt fényforrások használatát is, adott területek kellő megvilágításához.

A filmekben látott, rafinált világmegoldások tulajdonképpen az Ön otthonában is kivitelezhetők – csupán a megfelelő termékekre és néhány kreatív ötletre van hozzá szüksége!

 

Eger 206 LED szalag béepítésére alkalmas stukkó díszléc

 

A rejtett világítás tehát nem csak hollywoodi díszletek, hanem nappalija része is lehet! Egy gondosan ebrendezett, hangulatos nappaliban a jól megválasztott indirekt világítás remek hangulatvilágítás lehet…

  • …jógázáshoz vagy meditáláshoz

  • …tévénézéshez.

  • …meghitt beszélgetésekhez

  • …hangulatos baráti összejövetelekhez

Elkezdte már gondolatban a nappali led világítás tervezését? Milyen világításra van szükséges hobbijához? Hol használna indirekt fényt? A nappaliban vagy akár a hálószobában és gyerekszobában is?

Milyen színű fénnyel teremthet kellemes hangulatot?

A kérdés is furcsán hangzik? Ma már számtalan különböző színű fényforrás kapható, melyek különböző hatással vannak közérzetünkre. Néhány közülük kimondottan alkalmas hangulatos nappali világítás kialakítására.

A melegfehér fény a maga kb. 3000 Kelvin színhőmérsékletével egy kifejezetten kellemes, a szem számára nyugtató hatású. A legtöbb privát háztartásban felhasznált hagyományos izzó melegfehér színű. A hagyományos és halogén izzók áramfogyasztása azonban meglehetősen magas, a felhasznált energia nagy részéből hő és nem fény termelődik. Éppen ezért érdemes alternatív megoldásban gondolkozni. Napjaink egyik legnagyobb technikai vívmánya az energiatakarékos led világítás. A led izzók áramfogyasztása sokkal alacsonyabb a hagyományos izzókénál, fényerejük jóval nagyobb, élettartamuk pedig jelentősen hosszabb.

Irodaépületekben, közigazgatási intézményekben vagy éppen orvosi rendelőben biztosan feltűnt már Önnek is, hogy a világítás más jellegű, mint azt otthonában megszokta. A világítás modern, friss, egyeseknek akár szinte ridegnek is tűnhet. Ezekben az épületekben általában hidegfehér világítást alkalmaznak. A hidegfehér világítás színhőmérséklete 4000 Kelvin körül mozog. A hidegfehér fény kiváló munkavégzéshez. A nappaliban azonban a legtöbben pihenni, lazítani szeretnének. A nappali világításhoz érdemesebb inkább melegfehér izzókat választani.

Korábban az energiatakarékos led izzók nem voltak elérhetőek magánszemélyek számára. Néhány éve ez szerencsére megváltozott és ma már széles választékban kaphatóak led fényforrások megfizethető áron. A modern led izzók élettartalma akár a 30.000-50.000 órát is elérheti, így hosszútávon valóban érdemes és takarékosválasztás. Ráadásul a led fényforrások ma már dimmelhető verzióban, azaz állítható fényerejű kivitelben is kaphatóak. Az állítható fényerejű led izzók nagyon praktikusak a nappaliban.

 

Mennyezeti LED lámpa Debrecen 304/205 meleg fehér

 

Mennyezeti LED lámpa Budapest 303/202 ÚJ RGB LED

 

Nem véletlen tehát, hogy a led fényforrások, melyek különböző színekben, méretben és formában kaphatóak, ennyire elterjedtek. A legkedveltebb led fényforrások a led spotok, led szalagok és led panelek. Ezek a led fényforrások az alábbi előnyökkel rendelkeznek:

  • energiatakarékosak

  • hosszú élettartamúak (akár 30.000-50.000 óra)

  • azonnali fényerő a bekapcsolással

  • kompakt méretűek

  • jól bírják a rázkódást, stabilak

  • kevés hőt termelnek

  • széles színválaszték

  • állítható fényerejűek

  • beépíthetőek polisztirol díszlécekbe

Melyik hagyomány izzó rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal? Emlékszik még, milyen óvatosan és finoman kellett megfogni egy hagyományos villanykörtét, amikor cserélni kellett? Mintha egy hímes tojást tartott volna az ember a kezében. Ön hányat hagyományos villanykörtét roppantott össze cserélés közben? Éljen tehát a modern a technika és a led világítás, mely számtalan friss és modern nappali világtás ötlet megvalósítását teszi lehetővé számunkra!

Hangulatos rejtett világítás nappaliba

Hangulatos rejtett világítás nappaliba, mely kedvező áron, egyszerűen kivitelezhető és mégis remekül mutat? Igen!

A stukkó hosszú évszázadok óta a beltéri épületdíszítés kedvelt eleme. Még a legegyszerűbb, legvisszafogottabb mintájú díszléc is különleges megjelenést kölcsönöz egy helyiségnek. Napjainkban a modern stukkó gipsz helyett polisztirolból készül, ára sokkal kedvezőbb, ráadásul led világítás kiépítésére is alkalmas. Polisztirol díszlécek segítségével mind a nappali spot világítás, mind a rejtett világítás egyszerűen kivitelezhető.

A polisztirol díszlécek széles kínálatában számos különböző méretű, mintájú és formájú ledes stukkó található. Mivel a díszlécekhez több előregyártott kiegészítőelem kapható. A kiegészítőelemek lehetővé teszik a stukkó gyors és egyszerű beépítését- akár szakember segítsége nélkül is.

Az általunk gyártott polisztirol díszlécek többek között az alábbi kiegészítőelemek kaphatóak: külső sarok, belső sarok, végelem, toldóelem. Az egyenes díszlécet szükség esetén csak méretre kell vágnia és az adott kiegészítőelemmel összeillesztenie. A kiegészítőelemek mérete és mintája teljesen azonos az azonos elnevezésű díszlécével, így pontosan összeilleszthetőek. Ha saját maga építi be a polisztirol díszléceket, rengeteget spórolhat, mégis biztos lehet a tökéletes végeredményben.

 

Hézagerősítő szalag használata

 

LED ízzók és LED szalagok stukkó díszlécekben

 

Az alábbi képen egy szoba sarokvilágítását látja. Remek megoldás például egy kanapé vagy sarokülő, esetleg egy olvasófotel fölé. A sarokba ügyfelünk egy előregyártott kombi díszléc sarokelemet épített, melyet két oldalt előregyártott végelemekkel zárt le. A végelemeket az oldalfal további részén egy led szalag beépítésére alkalmas díszléccel vezette tovább.

 

Spot izzó és led rejtett világítás polisztirol profil Budapest bal oldali végelem 2 400+202

 

Spot izzó és led rejtett világítás polisztirol profil Budapest belső sarok 400+202

 

Spot izzó és led rejtett világítás polisztirol profil Budapest jobb oldali végelem 2 400+202

 

Ez egy remek megoldás arra, hogy hangulatos rejtett világítás alakítsunk ki a nappaliban, de olvasáshoz a szoba adott részén legyen elegendő direkt fény is. A kombi díszléc sarokelembe és végelemekbe ugyanis led spot izzók építhetőek. Az indirekt világításhoz választhat kedve szerint melegfehér led szalagot vagy akár többszínű RGB szalagot is.

 

Direkt spot és indirekt LED világítás Budapest polisztirol stukkó profil 400+202

 

Mint látja, nappalija hangulatos led szalag vagy led spot világításának kiépítésére számtalan lehetőség áll a rendelkezésére. Alacsonyabb belmagasságú nappalikba kisebb méretű díszlécek használatát javasoljuk, míg tágabb terekbe bátran választhat nagyobb stukkót is. A led spotok, led szalagok és polisztirol stukkó díszlécek számtalan módon kombinálhatóak. Biztosan Ön is talál az ízlésének megfelelő ledes stukkót kínálatunkban. Kérem, nézze meg az alábbi 3 képet hangulatos nappali világítással:

 

Stukkó fali dekoráció nappaliba

 

Stukkó díszléc fali dekoráció nappaliba

 

Stukkó direkt és indirekt világítássasal-led-stukkó díszléc polisztirolból

 

Melyik nappali világítást tudná elképzelni az Ön saját otthonában? Nézzen körbe webáruházunkban és gyűjtsön ötleteket! Segítségre van szüksége? Szívesen állunk rendelkezésére! Vegye fel velünk a kapcsolatot és ossza meg velük elképzeléseit, örömmel készítünk Önnek egy személyre szabott ajánlatot!

Teljes stukkókínálatunkat nappali LED világítás kiépítéséhez itt tudja megtekinteni >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket