Mindentudó a homlokzati profilok között – Debrecen 100 a keretprofil, a párkány és a pillér egyben

Kültéri stukkó

Mindentudó a homlokzati profilok között – Debrecen 100 a keretprofil, a párkány és a pillér egyben

A Debrecen 100 homlokzati profil okkal tartozik a legkedveltebb stukkók közé. A kültéri díszléc felhasználható ablakkeretező profilként homlokzatdíszítéshez, osztópárkányként vagy pillérként beltéri díszítés során. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, milyen sokoldalúan felhasználható ez a homlokzati profil és hogyan díszítheti homlokzatát és belső tereit stílusosan a Debrecen 100 kültéri stukkóval.

A Debrecen 100 homlokzati profil 140 mm magas és 18 mm mély. A Debrecen 100 kültéri stukkó polisztirolból készül és ütésálló bevonattal van ellátva. A bordázott mintának köszönhetően ez a homlokzati profil a modern és a klasszikus homlokzatdíszítéshez is illik. A letisztult polisztirol homlokzati elem felhasználható ablakkeretező profilként, párkányként és pillérként. A homlokzati elemhez kínálunk azonos mintával ellátott beépítésre kész sarokelemet, ékkövet és díszítőelemeket.

 

Debrecen 100 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

 

Debrecen 100 kéregsített polisztirol stukkó sarok elem

 

 

Debrecen 100-k1 kérgesített polisztirol stukkó díszítőelem

 

 

Debrecen 100-k2 kérgesített polisztirol stukkó, polisztirol dísz

 

 

Debrecen DT-3 kérgesített polisztirol stukkó díszítőelem

 

Debrecen 100 keretprofilként használva – letisztult ablakkeretezés polisztirol homlokzati stukkóval

A Debrecen 100 díszléc tökéletesen alkalmas a letisztult ablakkeretezés megvalósítására. Az ablakkeretezés legegyszerűbb variációjánál az ablak három oldalán futtathat végig azonos profilt.

 

Debrecen 100 kérgesített keretező léc

 

 

Debrecen 100 kérgesített keretező léc sarokeleme

 

A Debrecen 100 keretprofillal készített letisztult ablakkeret a modern homlokzathoz is remekül illik. A polisztirol stukkóval végzett egyszerű ablakkeretezéssel az ablak és ajtó feltűnő díszítését érheti el. A homlokzati profilokkal keretezett ablakok optikailag nagyobbak és hangsúlyosabbak. A stukkóval történő ablakkeretezés egy időtlen homlokzatdíszítés.

Itt találja a Debrecen 100-as díszlécet kérgesített kivitelben >>>

Debrecen 100 más homlokzati profillal történő kombinációja – klasszikus ablakkeretezés polisztirol homlokzati stukkóval

A Debrecen 100 homlokzati profil előnye a más stukkóprofillal való kombinálhatóság. Az ablakkeretezés kedvelt formája ugyanis, hogy az ablakok és ajtók oldalai keretprofillal díszítettek és az ablak felső oldalához egy végelemmel zárt nagyobb stukkóprofilt építenek be. A keretprofilok egységét gyakran díszítőelemekkel törik meg. Hányféle díszítőelemet épít be milyen sorrendben ablakkeretére, csak az Ön személyes ízlésén múlik. A Debrecen DT-3, Debrecen 100-K1 és Debrecen 100-K2 díszítőelemek méretben és mintában tökéletesen illenek a Debrecen 100 keretprofilhoz.

 

Debrecen 100 kérgesített stukkó díszléce, Budapest 108-as kérgesített díszléccel kombinálva

 

 

Debrecen 100 kérgesített stukkó díszléce, Budapest 108-as kérgesített díszléccel kombinálva

 

 

Debrecen 100 kérgesített stukkó díszléce K-2 és DT-3-as sordíszekkel

 

Mint a képeken jól látható, a Debrecen 100 homlokzati profilt szívesen kombinálják a Budapest 108 homlokzati profillal. A vázlat mutatja, hogy a Budapest 108 stukkóprofil alsó élének vastagsága a Debrecen 100 keretprofil vastagságával azonos. Így a két kültéri stukkó profil gond nélkül egymásra helyezhető.

A Budapest 108-as és a Debrecen 100-as díszlécek illeszkedése

 

A Debrecen 100 homlokzati profil párkányként beépítve a homlokzaton

A Debrecen 100 homlokzati profil az ablakkeretezés mellett a házhomlokzat optikai elválasztására is használható párkányként. A stukkópárkány a homlokzaton vízszintesen építse be, ha a homlokzat szélességét szeretné hangsúlyozni. Gyakran egy épület két emeletét párkánnyal választják el. Ilyen párkányokat nevezzük szintelválasztó párkánynak. A Debrecen 100 függőlegesen is beépíthető. A függőlegesen beépített homlokzati profilok optikailag magasabb homlokzatképet idéznek elő.

 

A Debrecen 100-as díszléc beépítve

 

 

A Debrecen 100-as díszléc beépítve

 

 

A Debrecen 100-as díszléc beépítve

 

A Debrecen 100 homlokzati profil a homlokzaton párkányként is jól kombinálható más homlokzati elemekkel. Gyakran használnak a homlokzatdíszítésnél ezen kedvelt homlokzati profil mellett más stukkóprofilokat és dísztéglák is párkányként. Háza homlokzatának külső megjelenése a ház optikai adottságaitól, az Ön ízlésétől és kreativitásától függ. Gyűjtsön ötleteket képeinkből és valósítsa meg ötleteit!

Itt találja a Debrecen 100-as díszlécet kérgesített kivitelben >>>

A Debrecen 100 stukkóprofil pillérként beépítve – stílusos lakásdíszítés

A beltéri boltíves ajtó díszítése reneszánszát éli. Bár a Debrecen 100 stukkó elsősorban egy homlokzati profil, egyre gyakrabban használják beltérben lakásdíszítéshez is. Két helyiség közötti átjárónál nagy a falhoz ütközés veszélye. Alig vesszük észre és máris nekimegyünk az átjáró oldalának. A polisztirol stukkóprofilok natúr kivitelben nem ütésállóak, a kérgesített profilok használata itt erősen ajánlott. A kérgesített Debrecen 100 homlokzati profil ideális fali profilként, tehát pillérként történő használata.

Itt találja a Debrecen 100-as díszlécet natúr kivitelben >>>

 

A Debrecen 100-as natúr díszléc beltéri felhasználása

 

 

Pilaszter Debrecen 100-as díszlécből

 

 

Stukkóprofil pillérként beépítve

 

Debrecen 100, a kedvelt homlokzati profil

A kérgesített Debrecen 100 homlokzati profil nem véletlenül tartozik a legkedveltebb díszlécek közé. A dekoratív stukkóprofilok sokféleképpen beépíthetők és jól kombinálhatók más díszlécekkel. Ön is kedvet kapott homlokzata vagy lakása díszítéséhez a Debrecen homlokzati profillal? Tekintse meg a Debrecen 100 kérgesített stukkóprofil termékoldalát és tudjon meg többet erről a homlokzati profilról!

Itt találja a Debrecen 100-as díszlécet kérgesített kivitelben >>>