LED hangulatvilágítás – beltéri hangulatvilágítás

LED világítás

LED hangulatvilágítás – beltéri hangulatvilágítás

Otthonunkban a megfelelő beltéri világítás kialakítása nélkülözhetetlen, hiszen a világítás kiemeleten fontos szerepet játszik hangulatunk, közérzetünk alakulásában. Különösen télen van a megfelelő beltéri hangulatvilágításnak nagy jelentősége. A nappalok rövidebbek, egyre több időt töltünk beltérben. A LED hangulatvilágítás kialakítása nem csak az ünnepek közeledtével aktuális téma, sőt! Az otthonos légkör megteremtéséhez remek eszköz a különböző világítástechnikák ötvözése.

Kifejezetten kedvelt és hatásos módszer a LED hangulatvilágítás kialakítására a rejtett világítás alkalmazása.

Mennyezeti és fali hangulatvilágítás

Elegendő a szobába egyetlen mennyezeti lámpa a beltéri hangulatvilágításhoz? – merül fel ügyfeleinkben a kérdés. A válasz egyszerű: a leggyakrabban nem. Mégis hogyan lehet akkor hangulatos beltéri világítást kialakítani anélkül, hogy lépten nyomon lámpákba ütköznénk a helyiségben?

Egy mennyezeti lámpa a helyiség fővilágításaként nem ellenjavallott. Tulajdonképpen orientáció és alapvilágítás szempontjából megfelelő. Sokkal praktikusabb és esztétikusabb megoldás azonban, ha egyetlen, nagy fényerejű mennyezeti lámpa helyett több, célzott fényű kisebb fényforrással teremtjük meg a mennyezeti és fali hangulatvilágítást. A világítás tervezése során tehát alaposan szemügyre kell vennünk az adott helyiséget és végig gondolni, hogy a szoba melyik részében milyen tevékenységeket szoktunk végezni és ezekhez milyen világításra van szükségünk. Először is nézzük végig helyiségenként, hogy érdemes célzott, azaz direkt világítást, hol rejtett világítást, hol esetleg a kettőt kombinálva alkalmazni és ehhez milyen lámpákat érdemes alkalmazni

  • Előszoba: mennyezeti és fali lámpák – főként direkt fény

  • lépcsőház: mennyezeti lámpák, fali lámpák, lépcsővilágítás – direkt és indirekt fény

  • nappali: mennyezeti lámpák, rejtett világítás, állólámpák, fali lámpák- direkt és indirekt fény

  • hálószoba: mennyezeti lámpák, rejtett világítás, szekrényvilágítás, olvasólámpák, fali lámpák - direkt és indirekt fény

  • gyerekszoba: mennyezeti lámpák, rejtett világítás, éjszakai fény, szekrényvilágítás - direkt és indirekt fény

  • konyha és étkező: mennyezeti lámpa, munkafelületre helyi világítás, hangulatvilágítás - direkt és indirekt fény

  • fürdőszoba: mennyezeti lámpa, hangulatvilágítás, tükörvilágítás - direkt és indirekt fény

Egy praktikus és modern beltéri hangulatvilágítás kialakításához mindenképpen LED fényforrások alkalmazását javasoljuk. A LED spotok és LED szalagok energiafelhasználása rendkívül alacsony, míg élettartamuk meglehetősen hosszú (akár 50.000 óra). A hagyományos, tulajdonképpen már elavult halogén izzók esetében a felhasznált energia nagy részéből hő termelődik fény helyett. Ezzel szemben a LED fényforrások alig termelnek hőt. A LED izzók esetében kevesebb felhasznált árammal nagyobb fényerőt érhet el.

A modern LED fényforrások csomagolás a Watt-ban megadott energiafelhasználás mellett mindig megtalálható a lumen-ben megadott fényáram is, mely megmutatja a fényforrás által kibocsájtott látható fény mennyiségét. Szintén szerepel a csomagoláson a megvilágítás, melynek mértékegysége a lux. Egy lux azonos a négyzetméterenkénti egy lumen fényárammal. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az adott szoba berendezése, a bútorok színe is közrejátszik abban, kellő erejűnek érzékeljük-e a világítást. A világos bútorok reflektálják a fényt, a szoba világosabbnak hat, mint egy azonosan megvilágított, de sötét bútorokkal berendezett helyiség. Míg korábban egyértelmű volt, hogy a fény erejét Watt-ban mérjük, ma már mindenképpen érdemes a többi adatot is figyelembe venni a megfelelő beltéri világítás kialakításához.

Egy modern, 11 Watt erősségű LED lámpa például ugyanannyi fényt bocsáthat ki, mind egy 100 Watt teljesítményű hagyományos izzó vagy egy 75 Watt-os halogén izzó. A LED izzó fényereje 1520 lm, míg a hagyományos izzóé 1320 lm, a halogén izzó fényereje pedig csak 1200 lm körüli. A kiválasztott izzó fényerejét tehát láthatóan nem kizárólag a Watt-ban megadott teljesítménye befolyásolja, sőt. Világítástechnikai üzletekben lehetősége van a különböző izzók fényerejét összehasonlítani és a szakképzett eladótól segítséget kérni a megfelelő izzók kiválasztásához.

Beltéri mennyezeti és fali hangulatvilágítás és helyi világítás kialakításához természetesen webáruházunkban is számos különböző, energiatakarékos LED izzó közül választhat.

LED világítás kínálatunkat itt tudja megtekinteni>>>

 

Hangulatvilágítás nappaliba és hálószobába

 

Hangulatvilágítás nappaliba és hálószobába

Minden házban másként, más lakók használják az adott helyiségeket. Ahogy két családnak sem egyforma a lakberendezési stílusa, úgy lehet eltérő a világítás tekintetében az igényük. Éppen ezért fontos, hogy otthonunkban a világítást a saját igényeinkre szabva alakítsuk ki.

Nézzünk egy példát a konyhai világításra: aki rendszeresen 3 fogásos menüt készít családtagjai, barátai számára, más jellegű világítást igényel a konyhai munkálatokhoz, mint az, aki a rendszerint csak mikrohullámúsütőt és vízforralót használ a vacsora elkészítéséhez.

Hangulatvilágítás nappaliba és hálószobába? Itt is eltérőek lehet a fényigények. Van, aki a nappaliban, a kanapén ülve szeret olvasni, amihez kellő erejű fény szükséges. Más inkább lefekvés előtt, a hálószobában olvas néhány oldalt kellemes LED hangulatvilágítás és célzott helyi világítás mellett.

A modern lakberendezés elemei ma már számos olyan bútorok, melyek nem csak dekoratívak és kényelmesek, de praktikusak és könnyen tisztíthatóak is. Pontosan ilyen tulajdonságokkal rendelkező világítást is érdemes választania. A LED világítótestek alacsony energiafelhasználás mellett kellő fényt biztosítanak, hosszú élettartamúak, állítható fényerejűek és sokféleképpen felhasználhatóak. Ráadásul a LED fényforrások beépíthetőek polisztirol díszlécekbe!

A polisztirol díszlécek egy egész, egymással kombinálható elemekből álló, rendszert kínálnak a hosszútávú és modern beltéri díszítéshez és ezzel együtt a beltéri hangulatvilágítás kialakításához a nappaliban vagy éppen a hálószobában. A polisztirol díszlécekből könnyedén készíthet mennyezeti világítás kialakítására alkalmas elemet vagy akár az oldal mentén rejtett világítást. Gondolta volna, hogy a stukkó ma már ilyen modern díszítésre is alkalmas? A polisztirol díszlécek LED spotokkal és LED szalagokkal kombinálva számtalan díszítési megoldásra adnak lehetőséget. Legyen jó célzott helyi világításról vagy éppen hangulatvilágításról, biztosan talál ízlésének és igényeinek megfelelő díszlécet és hozzá illő LED fényforrást kínálatunkban.

A polisztirol díszlécekben könnyedén építhetők be közvetlen fényforrásként LED spotok, rejtett világításhoz LED szalagok vagy akár mindkettő egyszerre. LED hangulatvilágítás kialakításához az alábbi típusú díszlécekből választhat:

A választás Önön múlik. Ha például a nappaliban az íróasztal fölött vagy a konyhában a főzősziget fölött szeretne ez esztétikus mennyezeti világítást LED spot izzókkal kialakítani, semmi akadálya. A díszléc esztétikus lezárásához vásárolhat előregyártott végelemeket, így barkácsolnia sem kell a beépítés során, csak összeillesztenie az elemeket. Ha a spot-világítás-stukkóprofilt szeretné a szoba többi falán is használni, erre is van lehetősége. A LED spot izzók beépítésre alkalmas direkt világítás stukkóprofilt díszítő oldalsó díszléc klasszikus holker lécként is rendlehető webáruházunkban. A két profilt összeillesztéséhez rendelhet előregyártott toldóelemeket is. A klasszikus holker díszléchez is kínálunk külső és belső sarkokat is, ezzel is megkönnyítve a kivitelezést.

Ugyanilyen félépítéssel kínáljuk termékcsaládjainkat a kombi világítás díszlécekhez. A kombi díszlécekkel is alakíthat ki mennyezeti világítást a reggelizőpult vagy akár a dohányzóasztal fölött. Ha szeretné, a kombi díszléceket az oldalfal mentén tovább vezetheti az azonos nevű és mintában, valamint méretben pontosan a kombi díszléchez illeszkedő, rejtett világítás díszléccel. A két profil összeillesztéséhez is kínálunk különböző toldó elemeket és sarokelemeket, melyek biztosítják a gyors beépítést és a tökéletes végeredményt.

A LED hangulatvilágítás és direkt világítás kialakítására alkalmas díszléceinket számos különböző stukkómintával, több különböző méretben gyártjuk a visszafogott minimalista stílustól egészen a díszes profilokig. Biztosan talál az ízlésének megfelelő LED stukkó díszlécet webáruházunkban.

 

>LED stukkó rejtett és közvetlen LED világítás kialakításához

 

A díszlécekkel kialakított LED hangulatvilágítás előnyei

A modern LED világítás ma már mindennapjaink részévé vált. Nem csoda, hiszen a kiváló ár-érték-arány mellett további előnyöket is biztosít:

  • LED fényforrások különböző formában és kivitelben kaphatóak: LED spotoktól kezdve egészen a LED szalagig

  • LED fényforrások direkt és indirekt világítás kialakítását is lehetővé teszik

  • LED izzók melegfehér és hidegfehér mellett számos különböző színben, sőt többszínű kivitelben is kaphatóak számos

  • LED fényforrások kaphatóak akár dimmelhető, azaz állítható fényerejű változatban is

  • a LED spotok és LED szalagok egyszerűen beépíthetőek

  • a LED spot izzók és LED szalagok beépíthetőek akár polisztirol díszlécekbe is.

Ha a LED világítás kiépítéséhez polisztirol díszléceket választ, akkor a stukkó számos előnyéből is profitálhat:

  • széles forma-, méret, - és mintaválaszték

  • kifejezetten adott világítás kialakítására tervezett díszlécek: stukkóprofilok rejtett világításhoz, díszlécek LED spot világításhoz vagy akár kombi díszlécek LED spotok és LED szalag beépítéséhez

  • A ledes stukkó díszlécek beépítse, gyors, egyszerű és tiszta körülmények között kivitelezhető

  • a LED hangulatvilágítás díszlécekhez számos előregyártott kiegészítőelem kapható, melyek meggyorsítják a beépítést és biztosítják a tökéletes végeredményt

  • A ledes stukkó díszlécek egy egyszerű vízbázisú festékkel a kívánt színre festhetőek

  • Festő segítsége nélkül is megoldható a beépítés

A polisztirol díszlécek hatalmas előnye, hogy otthonában a LED világítást személyre szabottan tudja kialakítani, nem kell kompromisszumokat kötni! Ön dönti el, hogy milyen méretű, milyen mintájú díszlécbe, milyen LED fényforrás kerüljön. Ez biztos: a stukkó és LED világítás kombinációja egészen egyedi lesz!

Szeretne többet megtudni a ledes stukkó díszlécekről és a hozzájuk illő LED spotokról és LED szalagokról? Akkor nézzen körül webáruházunkban!

Teljes LED stukkó kínálatunkat itt tudja megtekinteni>>>

LED spot és és LED szalag kínálatunkat itt tudja megtekinteni >>>

 

Közvetlen fényforrás spot lámpa, led izzó használatával

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket