Kváderkő homlokzatdíszítéshez

Kültéri stukkó

Kváderkő homlokzatdíszítéshez

A szűk, középkori utcákban nagyon nehéz volt a hintót úgy irányítani, hogy semmi és senki ne sérüljön. Túl sok kocsis okozott kárt az épületekben és elmenekültek a helyszínről, hogy ne kelljen a kárt megtéríteni. Valamit tehát a háztulajdonosoknak kellett kitalálniuk. Kocka alakú, kemény termésköveket építettek be a ház sarkának falazatába úgy, hogy egyenes felületük a fal síkjából kiálljon.

Szerencsére változnak az idők. Költséges, kézimunka által készített kváderkövekre alig van szükség, hogy megvédjük a homlokzatot az efféle balesetektől. A kváderkövek mégsem vesztettek vonzerejükből. A modern kváderkövek polisztirolból készülnek és további feladatokat is ellátnak:

 

Gépi kérgesített dísztégla

 

 

Kézi kérgesített dísztégla

 

 

Bőrhengeres dísztégla

 

 

Natúr dísztégla

 

Polisztirol dísztégla a modern homlokzatdíszítéshez >>>

  • A ház homlokzatának védelme: A modern polisztirol kváderkő a speciális kéreganyag bevonatnak köszönhetően háza homlokzata védett az időjárási hatásokkal és a mechanikai sérülésekkel szemben, pl. élvédő a ház sarkánál vagy hideg elleni védelem a ház lábazatánál

  • Homlokzatdíszítés: Különböző kialakítású kváderkövek eltérő hatást gyakorolnak a homlokzaton. A műgyanta és kvarchomok bevonattal készült dísztégláink úgy néznek ki, mintha homokkőből készültek volna. A bőrhengerrel és polisztirollap ragasztóval készült kváderkövek kézzel készült kváderkövek hatását keltik. A gyártási eljárás miatt minden polisztirollap ragasztóval kérgesített kváderkő egyedi darab. A dísztéglát natúr kivitelben is kínáljuk, melyet a helyszínen kell kérgesíteni.

  • Hőszigetelés: Dísztégláinkat polisztirolból gyártjuk, mely jó hőszigetelőképességgel rendelkezik. Így nem csak díszíti a ház sarkait, hanem védi a homlokzat ezen részét a hőveszteséggel szemben. A polisztirol kváderkő hozzájárul a hőszigeteléshez és megszünteti az esetlegesen fennálló hőhidakat, mely gyakran a ház sarkainál jelenik meg és penészképződés formájában észlelhető.

  • Könnyen beépíthető: A polisztirolból készült kváderkő súlya csekély és beépítése egyszerű. A dísztégla modern fajtája egy lapos polisztirol stukkóelem, melyet már csak a tiszta, pormentes homlokzatra kell ragasztani. A ragasztáshoz polisztirol ragasztó vagy polisztirollap ragasztó használható. Végül fesse le a homlokzati stukkót egy Önnek tetsző színű vízbázisú homlokzatfestékkel és élvezze a homlokzat új arcát.

Dísztégla

 

Kváderkő

 

Homlokzat díszítés

 

Polisztirol dísztégla a modern homlokzatdíszítéshez >>>

Mint az előző és a következő kép is mutatja, a kváderkövek kitűnően kombinálhatók más homlokzati stukkó elemekkel. Kövesse a következő linket, tekintse meg Kültéri stukkó kategóriánkat és állítsa össze háza díszítéséhez a kültéri stukkókat. Barátaitól és szomszédjaitól biztosan elismerő szavakat kap, amiért otthonából egy lélegzetelállító ékszerdobozt hozott létre.

Kérgesített dísztégla

 

Kváderkő, dísztégla

 

Homlokzat burkolás

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket