Kültéri stukkó párkány kialakításához és ablakkeretezéshez – 1. rész

Kültéri stukkó

Kültéri stukkó párkány kialakításához és ablakkeretezéshez – 1. rész

Kültéri stukkó – igen vagy nem? Sokan nem tudják, milyen praktikus, modern és időtlen lehet a homlokzati stukkó. Tekintse meg itt és most beépítésre kész, modern homlokzati stukkóink sokszínűségét és előnyeit!

Ütésálló kérgesített kültéri stukkók

A modern polisztirol homlokzati profilokat beépítésre készen, ütésálló bevonattal kínáljuk. Kültéri díszléceinkkel a homlokzati stukkózás gyorsan és tisztán elvégezhető. A beépítés költsége minimális, hiszen a kéregerősített homlokzati profiljainkat egyszerűen és gyorsan rögzítheti a homlokzatra. Ez lehetővé teszi Önnek háza homlokzatának dekoratív homlokzati stukkóelemekkel történő díszítését. Kültéri stukkó termékeinkkel akár egy laikus is rövid idő alatt esztétikus és professzionális végeredményt érhetnek el.

 

Ablakkeretezés és osztópárkány azonos mintával 2 méretben

 

Tekintsük meg kínálatunk homlokzati stukkóit pontosabban. Milyen előnyöket nyújtanak? Hogyan tudja háza homlokzatát drága stukkatőr nélkül egyedivé varázsolni? Mit kell figyelembe venni a polisztirol stukkók kiválasztásánál?

A kérgesített kültéri stukkók előnyei

Háza díszítéséhez kedvező árú szériatermékeink közül választhat egy páratlan, elbűvölő egyedi homlokzat kialakításához. Ehhez a kérgesített homlokzati profil a kulcs. Kérem, tekintse meg a következő képeket, melyek fontos információkat tartalmaznak.

 

Budapest 108 kérgesített kültéri stukkó

Egy kérgesített homlokzati profil méretezett keresztmetszete

 

 

Kérgesített kültéri stukkó ékkővel ablakkeretezéshez

Kérgesített kültéri stukkók ablakkeretezésként

 

A bal oldali képen egy beépítésre kész és kérgesített homlokzati profilunkat láthatja elölnézetben és keresztmetszetben. Az elölnézet megmutatja Önnek, hogyan néz ki az adott termék háromdimenziós képben. A keresztmetszetben az adott díszprofil konkrét formáját szemlélteti és azt is, mely oldalra vittük fel a speciális kéreganyagot. A világosszürke vonal a stukkó körül szimbolizálja a fehér, ütésálló bevonatot.

A kék hátterű termékképeken megtalálja továbbá a legfontosabb méreteket. A fenti képen jól látható, hogy az ábrázolt kérgesített homlokzati profil 65 mm mély és 134 mm magas. A 65 mm mélység azt jelenti, hogy a felragasztott díszléc 65 mm-re áll ki a homlokzaton és 134 mm széles ragasztási felületet igényel. Minden homlokzati profilunk 2 m hosszú, ezt a méretet nem jelezzük a termékképeken. Beépítésnél a helyszínen a kérgesített díszlécek rövid idő alatt méretre vághatók vagy egymás mellé helyezve hosszabbíthatók. Így a kültéri stukkók a kívánt méretre igazíthatók.

A jobb oldali kép ugyanazt a lécet mutatja az ablakszemöldöknél beépítve. Hogy tetszik Önnek a stukkó mintája? Letisztult, nem hivalkodó, valamint más díszlécekkel és díszítőelemekkel nagyszerűen kombinálható! Hogyan mutatna ez a dekoratív homlokzati profil az Ön ablakain?

 

Komplett ablakkeretezés különböző kültéri stukkókkal és ékkővel

 

Kérgesített kültéri stukkók termékcsaládja

A bejegyzés elején ígértük, hogy kérgesített homlokzati profiljaink megkönnyítik a kültéri stukkózást. Ön saját kezűleg beépítheti a homlokzatra a kültéri stukkót és megspórolhatja a szakember, pl. stukkatőr munkadíját. Mégis hogyan, ha először mindent méretre kell vágni? Az ablak sarkainál nagyon precízen kell dolgozni, hogy a szög valóban derékszög legyen! Erre is gondoltunk stukkótermékeink tervezésénél és kérgesített homlokzati profiljainkat termékcsaládokba rendeztük. De mit is jelent ez pontosan?

Egy termékcsalád mindig praktikus, hiszen a hozzá tartozó termékek méretben és mintában azonosak! Különböző kiegészítőelemek közül is választhat. Webáruházunkban ezért minden termékoldalon mindig az adott homlokzati profilhoz illő különböző kiegészítőelemeket, mint pl. 90-fokos sarokelemeket és végelemeket is kínálunk. Példa erre a népszerű Budapest 108 homlokzati profil, melyet szemöldökpárkányként építhetnek be kialakítva ezzel egy impozáns díszítést.

 

Budapest 108 kérgesített kültéri stukkó végelemekkel és ékkővel az ablakszemöldöknél

 

A példában szereplő képen a kültéri stukkó mindkét oldalán megfelelő végelemek vannak beépítve, melyek a stukkómintát 90 fokos szögben vezetik a ház falához és ezzel a díszléc esztétikus és elegáns lezárását valósítják meg.

A következő 3 kép a kérgesített díszlécet és két végelemét mutatják. Önnek a végelemeket már csak az ablak feletti helyére kell ragasztani. Azután leméri a köztük lévő távolságot, méretre vágja a díszlécet és közé ragasztja. A toldási hézagokat eldolgozza, kéreganyaggal tünteti el. Végül fessen le minden stukkót egy Önnek tetsző színnel. Már létre is hozott egy letisztult, modern ablakstukkót.

Ez így készen is lenne, vagy figyelemfelkeltésként még egy dekoratív ékkövet is beépíthet a díszlécre. Képünkön egy klasszikus, letisztult, kúpos mintával díszített ékkő koronázza meg az ablakdíszítést. A díszítőelem hátoldala úgy van kidolgozva, hogy az ablakszemöldök díszlécére pontosan illeszkedjen.

Kültéri kérgesített díszléc kínálatunkat úgy alakítottuk ki, hogy az egymáshoz illeszkedő stukkó- és kiegészítőelemek egymással tetszőlegesen kombinálhatók legyenek. Ezt értjük továbbá a termékcsalád elnevezés alatt. Az egyes stukkóelemek közötti toldási hézagokat festés előtt kéreganyaggal tüntetheti el, így a vízbázisú festékkel történő festés után az ajtó- és ablakstukkók úgy néznek ki, mintha egy darabból állnának.

 

Kérgesített kültéri stukkó és ékkő ablak körüli díszítéshez

Különböző kültéri stukkók és díszítőelemek kombinálása

 

 

Kültéri stukkó és ékkő négyoldalú ablakkeretezésként

Dekoratív díszléc az ablakszemöldöknél és minta nélküli homlokzati profilok az ablak oldalsó kereteként

 

Ilyen egyszerű a modern homlokzatdíszítés a praktikus és könnyen beépíthető polisztirol stukkóval! Webáruházunkban minden termékoldalon további hasznos információkat, valamint beépítési útmutatókat és videókat is talál. A leírások megmutatják a beépítés helyes lépéseit. Ezáltal már a vásárlás előtt eldöntheti, hogy a stukkózást saját kezűleg szeretné elvégezni vagy inkább szakembert bíz meg a feladattal.

Kíváncsivá tettük? Szeretne többet tudni? Következő blogbejegyzésünkben bemutatjuk Önnek az egyes homlokzati profil fajtákat és többek között a következő kérdést is megválaszoljuk: Mely léctípusokat építsük be a modern homlokzat megvalósítása érdekében? Melyik díszléc mire való?

Itt található a kérgesített kültéri stukkók teljes kínálata >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket