Homlokzatdíszítési lehetőségek dísztéglával

Kültéri stukkó

Homlokzatdíszítési lehetőségek dísztéglával

Házépítés vagy felújítás során az épület díszítése mindig kiemeleten fontos szerepet kap. Tulajdonosként lehetőségek egész sora áll rendelkezésünkre házunk homlokzatának díszítésére egészen egyszerű, költséghatékony megoldásoktól kezdve a körülményes, gazdagon díszített opciókig.

Homlokzatdíszítési lehetőségek

Ízlésünktől és házunk karakterének jellegétől függően számos díszítési lehetőség közül választhatunk. Sokszor már egy kisebb beruházás is nagy változást eredményezhet. A leggyakrabban alkalmazott a technikák a homlokzat szebbé tételére:

  • Homlokzat festése: a szigetelés vagy vakolás elkészülte után a ház homlokzatát mindenképpen festeni kell. A festés során választhatunk természetes, visszafogott színeket, de akár élénkebb, feltűnőbb dekorációt is. A klasszikus homlokzatdíszítés során általában egy színt használnak a homlokzaton- esetleg a díszítőelemeket festik eltérő színnel. A modern dizájn már jóval szabadabb, több teret engedve a harsány ötleteknek. Újépítésű házakon egyre gyakrabban láthatunk tehát többszínű homlokzatot.

  • Fa vagy WPC homlokzatburkolat: az utóbbi években reneszánszát éli a fából készült homlokzatburkolat. Egy modern, környezetkímélő és extra tartós alternatíva a fa és műanyag ötvözéséből született WPC lemez. A WPC falburkolat számos méretben, színben és mintában elérhető, így kiválóan alkalmas klasszikus és modern stílusú homlokzatok díszítésre.

  • Polisztirol stukkó: hagyományos díszítőelemek modern alapanyagból. A polisztirol stukkó ütésálló kéregbevonatának köszönhetően kedvelt dekorációs elem a homlokzatdíszítés során. Mintáját, méretét és formáját tekintve számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre, így biztosan mindenki talál ízlésének megfelelőt.

Homlokzatdíszítés polisztirol stukkóval

Napjainkban polisztirolból számos, különböző méretű és formájú stukkó kapható homlokzatdíszítéshez. A dekoratív kültéri díszlécek, komplett ablakpárkányok és ablakstukkók mellett egy népszerű díszítőelem a kváderkő is.

Kváderes homlokzat polisztirol stukkóval

A könnyű súlyú és egyszerűen beépíthető polisztirol stukkók egyik legkedveltebb formája a kváderkő. De mit jelent a kváderkő vagy kváderes homlokzat? A dísztégla, másnéven kváderkő, egy szabályos, szögletes formájú stukkó, mely az épület sarkainál kerül beépítésre. Régen valóban termésköveket faragtak szabályos formára és rögzítették az épület sarkaira. A kváderkő védte az épületet a sérülésektől és egyúttal díszítette is a házat. A kváderek gyártása körülményes, beépítése pedig nehézkes volt. A modern technológiának köszönhetően a dísztégla ma már polisztirolból készül így súlya könnyű, beépítése kimondottan egyszerű. Ebben a videóban Ön is megnézheti, hogyan díszítheti házát dísztéglával percek alatt:

Megnézem a kváderkő kínálatot >>>

 

 

Kváderkő előnyei

A kváderkő védi és egyben díszíti háza homlokzatát. Mivel hazai üzemben, polisztirolból készül, ára rendkívül kedvező. A dísztégla továbbá egy praktikus és egyszerű kivitelezést lehetővé tevő homlokzati díszítőelem, mely akár szakember nélkül is beépíthető. Amennyiben Ön végzi a beépítést a fenti videó alapján, további költségeket spórolhat meg. Most már csak azt kell eldöntenie, hogy milyen stílusú kváderkő illik leginkább az Ön otthonához!

Klasszikus vagy modern dizájn megvalósítása dísztéglával

Alapanyagát tekintve mindegyik dísztégla polisztirolból készül. Különbség az egyes verziók között a stílusban van. Kínálatunkban talál mind modern, mind klasszikus stílusú házhoz illő kváderköveket. Mindegyik típusú dísztéglát két méretben gyártjuk: téglalap alakú DT-1 (340x240mm) és négyzet alakú DT-2 (240x240mm). Az alábbi díszéglák üzemünkben kéregbevonatot kapnak, így ellenállóak a mechanikai sérülésekkel szemben és biztonsággal alkalmazhatóak kültérben.

Gépi kérgesített dísztégla


Gépi kérgesített dísztégla gérbevágva


Bőrhengeres dísztégla


Dísztégla


Kváderkő


Kváderes homlokzat


Amint a fenti képeken is jól látszik, a dísztégla megfelelő változatának használatával lehetősége van klasszikus és modern homlokzat kialakítására is – ízléséhez és háza karakteréhez illően. Webáruházunkban jelenleg 10 különböző dísztégla rendelhető online, kényelmesen, gyors kiszállítással. Nézze meg kváderkő kínálatunkat és díszítse háza homlokzatát polisztirol stukkóval!

Ha nincs még konkrét elképzelése, hogyan is díszítse háza homlokzatát, nézze meg a kültéri dekorációs ötleteket!

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket