Homlokzatdíszítés kültéri ablakpárkánnyal

Kültéri stukkó

Homlokzatdíszítés kültéri ablakpárkánnyal

A timpanon az ablakszemöldöknél ugyanolyan tulajdonságokkal bír, mint az ablakpárkány az ablak alsó részén – díszít, látványos és véd az időjárással szemben. Nemrég blogbejegyzésünkben a beépítésre kész timpanonokat mutattuk be, mellyel ablaka felső részét teheti dekoratívvá. De milyen lenne egy ablakdíszítés megfelelő ablakpárkányprofil nélkül az ablak alsó részén? Befejezetlen! Ezért kínálunk Önnek az ablakpárkány-profilok mellett komplett alumíniumlemez-borítású kültéri ablakpárkányokat is. Hogyan néz ki a polisztirol stukkóval keretezett ablak? Ebben a blogban eláruljuk Önnek!

Kültéri ablakpárkányok alumíniumlemez-borítással

Az ablakok olyanok, mint szemek egy arcon. Dekoratívvá teszik a homlokzatot, felkeltik a szemlélő figyelmét és a ház lelkét tükrözik. Mint ahogy tökéletesen sminkelt szemeknél a szemöldöknek és a szempillának összhangban kell lenniük, ugyanúgy az ablakoknál is fontos, hogy a dekoratív timpanonhoz egy megfelelő ablakpárkányt válasszon. A legletisztultabb ablak hatását akkor érjük el, ha az ablak felső és alsó oldala azonos stílusban díszítettek. Ez azt jelenti, hogy azonos stukkóprofilt épít be az ablakszemöldöknél és az ablakpárkánynál. Ezt figyelembe véve alkottuk meg a timpanonokat és az ablakpárkányokat.

Kérem, tekintse meg a következő képeket. A csúcsos timpanon példáján keresztül a komplett timpanon és a komplett ablakpárkány stukkóprofiljait hasonlíthatja össze. A felső képsor a 3 stukkómintát mutatja az ablak felső oldalának díszítéséhez, az alsó sor az alumíniumlemez-borítású kültéri ablakpárkányt szemlélteti 3 különböző mintával. Ezek a timpanon és ablakpárkány mintái:

Csúcsos timpanon és alu ablakpárkány farkasfog mintával

Kérgesített timpanon, ablak stukkó 107 F/104

 

Komplett alumínium ablakpárkány 107-F

 

Csúcsos ablakstukkó és alu ablakpárkány íves stukkóprofillal

Kérgesített timpanon, ablak stukkó 108/117

 

Komplett alumínium ablakpárkány 124

 

Timpanon és alumínium ablakpárkány lépcsőzetes mintával

Kérgesített timpanon, ablak stukkó 103/117

 

Komplett alumínium ablakpárkány 105

 

 


 

 


 

Ablakpárkányok és csúcsos timpanonok

Hogy tetszenek Önnek timpanon-ablakpárkány kombinációink? Igaza van! A termékképek segítségével elképzelni, hogyan mutatnak az Ön ablakán a stukkók, nem olyan egyszerű. Ezért mutatjuk meg Önnek a következő képeken a kész beépített ablakstukkót. Minden homlokzatdíszítési példánál felhasználtuk az alumíniumlemez-borítású ablakpárkányokat és az ahhoz illő csúcsos timpanont.

 

Ablakpárkányok és csúcsos timpanonok

 

 

Ablakpárkányok és csúcsos timpanonok

 

 

Ablakpárkányok és csúcsos timpanonok

 

Kültéri ablakpárkányok és egyenes timpanonok

Amennyiben ablaka felett nincs elegendő hely egy lenyűgöző csúcsos timpanon számára, ablakpárkányát kombinálhatja egyenes timpanonnal is. Ezek is ugyanolyan mintával állnak rendelkezésre. Háza legjelentősebb ablakát díszítheti csúcsos timpanonnal és a többit egyenes timpanonnal. Mint ahogy biztosan már sok történelmi épületen megcsodálta.

 

Kültéri ablakpárkányok és egyenes timpanonok

 

 

Kültéri ablakpárkányok és egyenes timpanonok

 

 

Kültéri ablakpárkányok és egyenes timpanonok

 

Kültéri ablakpárkány és íves timpanon

Csúcsos, egyenes timpanon – még nem találta meg az igazit? Mit szólna egy íves ablakdíszhez? Az íves timpanon egy letisztult stukkóprofilból áll, azalatt található egy dekoratív díszprofil – egy farkasfog minta (bal oldali kép) vagy egy íves minta (jobb oldali kép). A dekoratív díszprofil visszatükrözi a felhasznált kültéri ablakpárkány stukkómintáját:

 

Kültéri ablakpárkány és íves timpanon

 

 

Kültéri ablakpárkány és íves timpanon

 

Alu ablakpárkány és hajlítható díszléc

Az íves timpanonok az ablaknak a kerek formáknak köszönhetően kellemes lágyságot és eleganciát kölcsönöz. De van ennél is szebb! Rendeljen az alu ablakpárkányhoz hajlítható díszlécet és ahhoz tartozó végelemeket! A hajlítható díszléc ívét az adott ablakhoz illesztheti. A végelemek a hajlítható díszléc két végének tökéletes alakú lezárásáról gondoskodnak az ablak felső oldalán. A hajlítható díszlécnél lehetősége van a díszléc és az ablak felső oldala közötti felület és a homlokzat azonos színűre történő festésére.

Ezáltal az ablakstukkó pehelykönnyűnek és egyedinek tűnik. A hajlítható díszléc témával egy következő blogbejegyzésben foglalkozunk.

 

 

Mint látja, jogosan hangsúlyozzuk újra és újra, hogy a polisztirol stukkók világa sokoldalú és a stukkóelemek kombinációi lehetővé teszik a változatos díszítést!

Alumíniumlemez-borítású polisztirol ablakpárkányok a homlokzat szigeteléséért és díszítéséért

A homlokzatdíszítésnek a számos lehetőség mellett megvannak a maga különlegességei és buktatói is. Gyakran új ablakpárkányok nem elegendőek. A homlokzat szigetelve van – de mi a helyzet az ablakkávával? Ideális esetben az új ablakpárkány beépítését az ablak alsó részének szigetelésével köti össze! Alumíniumborítású kültéri ablakpárkányaink tökéletesek erre a célra, hiszen polisztirol ablakpárkányaink egyesítik a szigetelést és a homlokzatdíszítést.

Ezért most térjünk át a polisztirol ablakpárkányok felépítéséhez. A felépítés minden alu kültéri ablakpárkánynál azonos. Az ablakpárkányok csak méretben és az ablakpárkányléc profiljában térnek el. A 3 különböző mintával díszített ablakpárkányainkat számos kávaszélességben kínáljuk. Biztosan az Ön ablakához is megtalálja a megfelelőt.

Alu ablakpárkányaink felépítése

Az alumíniumlemez-borítású polisztirol ablakpárkány érdekesen hangzik, de mit jelent pontosan? Hogyan vannak a polisztirol ablakpárkányok felépítve? Mitől olyan erős a polisztirol, hogy ablakpárkányként is használható legyen? Ezen kérdéseket vitatjuk most meg.

A következő rajz egy alumíniumlemez-borítású ablakpárkány vázlatos keresztmetszetét mutatja. Ez egy kérgesített polisztirol ablakpárkány, mely a Pécel 124 ablakpárkányprofillal díszített:

 

 

A fehér, L-formájú polisztiroltest egy 20 mm vastag polisztirol lapból és egy ablakpárkány-díszlécből áll. A polisztirol tábla az ablak alsó oldalán ül és szigeteli az alatta lévő, vízszintes ablakkávát. Az ablakpárkányprofil díszíti a ház homlokzatát.

Az ablakpárkány díszléc mintája a rajzon zölddel jelölt. A zöld szín jelzi a polisztirol ablakpárkányprofil részt, mely egy ütésálló bevonattal van ellátva. A kéreganyag védi a polisztirolt az időjárás hatásaitól és a mechanikai sérülésektől, valamint vízbázisú festékkel festhető. Melyik színt választja, az csak az Ön ízlésén múlik. Nem muszáj fehérnek lennie!

Az ablakpárkányok felső oldalát egy alumíniumlemez védi. Az alumíniumlemez a polisztirolhoz ragasztott, lezárja az ablak és a párkány közötti részt és a külső oldala többszörösen befelé ível, így egy vízorr keletkezik, mely a csapadékot a faltól távol tartja.

 

 

 

 

Az ablakpárkány díszléce is rendelkezik egy úgynevezett vízorral. Ez a vízorr védi a ház falát a nedvességtől, hiszen gondoskodik arról, hogy a csapadék lecsepegjen ahelyett, hogy a homlokzathoz folyjon. Ily módon 2 vízorr védi a ház homlokzatát a bosszantó mintáktól, melyeket a lefolyó csapadékvíz hátrahagyna.

A rajzon ezen kívül jól látható, hogy az alu ablakpárkány felső oldala 2 fokos lejtési szöggel bír. Ez a kis lejtés garantálja a víz lefolyását és az arra helyezett virágládáknak és cserepeknek is elegendő tartást biztosít. Így a jövőben is díszítheti ablakát kedvenc virágaival. Nos, mit szólna egy ilyen praktikus kültéri ablakpárkányhoz, mely garantálja az esztétikus homlokzatdíszítést? Így néz ki a 3 különböző mintával díszített ablakpárkány beépítve és az ablakstukkó fehér színű vízbázisú festékkel festve. Mely alumíniumlemez-borítású kültéri ablakpárkány lett az Ön kedvence?

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket