Hogyan válasszunk stukkó oszlopot?

Oszlopok

Hogyan válasszunk stukkó oszlopot?

Az oszlopok újra divatosak, így egyre gyakrabban találkozunk vele, hogy vagy teljesen új, vagy régi oszlopaik felújítását veszik tervbe látogatóink. Szerencsére mindkét esetben ugyan azt tudjuk ajánlani: polisztirol stukkó oszlop beépítése!

A polisztirol oszlophéj nem más, mint egy oszlop burkolat, mellyel egyszerre díszíthető meglevő oszlopait, alkothat teljesen új, dekorációs oszlopot polisztirol oszlop elemek segítségével – mindezt egyszerűen, gyorsan és professzionálisan.

 

Stukkó oszlop kültérre

 

 

Kültéri stukkó oszlop

 

Átmérővel vagy kerülettel számoljunk a stukkó oszlopok esetében?

A leggyakrabban visszatérő kérdést tettük fel rögtön. Annyit tudunk mondani előre, hogy mind a kettőre szükség lesz!

 

Stukkó oszlop átmérője

 

De ne rohanjunk ennyire előre, kezdjük teljesen az alapoknál, kerület és átmérő, lássuk egy rajzon:

Az átmérő (d) mindig a középponton halad keresztül és megmutatja mennyire vastag az oszlop. A kerület (u) a hengeres felületen fut körbe.

Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb terméket válaszuk oszlopainkhoz szükségünk lesz mind a két tulajdonság pontos mértékére. A terveken általában az átmérőt szokták jelölni, ám ha ehhez nincs hozzáférésünk a kerületből kiindulva is eredményesek leszünk.

Tehát mérjük meg az oszlop kerületét és osszuk el pi-vel (3,14), hogy megkapjuk az oszlop átmérőjét.

Vegyünk egy példát: Van egy 76,4 cm kerületű oszlopunk, ezt elosztjuk 3,14-vel és máris megvan az átmérő 24,3 cm.

Ezzel meg is van a helyes méretünk az oszlopok kiválasztásához?

Sajnos nem, még egy lépésre szükségünk lesz! A kiszámolt átmérőhöz még kb. 1 cm-t hozzá kell adnunk (de legalább 0,5-t), mivel a ragasztással is számolnunk kell! Ha a fenti példát vesszük, akkor elég 0,7 plusz cm, hogy kerek számot kapjunk végül:

24,3 cm + 0,7 cm = 25 cm

Amennyiben az átmérőnkhöz nem tudunk legalább 0,5 cm-t hozzá adni, akkor érdemes inkább még egy egésszel felfelé kerekíteni, mondjuk így:

16,8 cm + 1,2 cm = 18 cm

Azaz egy 24,3 cm-es átmérőjű oszlophoz 25 cm átmérőjű burkolatot rendelünk, egy 16,8-ashoz pedig 18 cm-es burkolatot.

Természetesen mindez a mi széria termékeinkre vonatkozik, melyeket 1 cm-es növekvő átmérővel, sorba rendezve kínáljuk Önnek! Nézze meg őket ide kattintva!

 

Stukkó oszlopfő

 

 

Stukkó oszloptest

 

 

Stukkó oszloptalp

 

Webshopunkban, mind a külső, mind a belső átmérő fel van tüntetve az oszlop burkolatok esetén, Önnek a számításoknál elsősorban a belső átmérőre van szüksége. Azonban fontos lehet az is, hogy az oszlophéj, az oszlopfő, illetve az oszloptalp külső átmérői alapján elférnek-e a díszítésre szánt helyen. (A képekre kattintva megtekintheti termékeinket!)

Oszlop dekoráció

Termékeink roppant célszerűek olyan esetben is, mikor csupán dekorálni szeretne, hiszen roppant könnyen beépíthetőek, s roppant dekoratívak. Semmi más dolga nincs, mint megkeresni az Önnek leginkább megfelelő méretet és megrendelni web-shopunkból!

Ezek a hungarocell oszlopok valódi dór oszlopok hatását keltik, s ha úgy dönt költözik, nem kell díszeit maga mögött hagynia, hiszen könnyedén Önnel költözhetnek ezek a díszítő elemek!

 

Beltéri stukkó oszlop

 

Nézzen tehát nyugodtan körül és válasszon csodálatos oszlopfő és oszloptalp, valamint sima vagy bordázott oszloptest kínálatunkból! A kérgesített változat esetén egy speciális, polimer alapú gyantával és kvarchomokkal vonjuk be a dekorációs oszlopok felületét, hogy a mechanikai sérülések ellen védettek legyenek. Kültéri felhasználás esetén mindenképpen ezt ajánljuk. A kéregfelület nélküli stukkó oszlop akár a helyszínen is kérgesíthető polisztirol lapragasztó segítségével. A beltéri felhasználás során azonban mindenképpen át kell gondolni, hogy a stukkó oszlop mennyire van kitéve a mechanikai hatásoknak. E szerint kell megfontolni, hogy a kéregerősített, vagy a natúr kivitel mellett döntenek.

Nézze meg teljes kínálatunkat ide kattintva!

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket