Hogyan válasszunk rejtett világítást?

LED világítás

Hogyan válasszunk rejtett világítást?

Nagyon úgy tűnik, hogy a pár évvel ezelőtt még itthon teljesen ismeretlen rejtett világítás mára igazi sláger téma lett. Egyre többen díszítik és világítják a lakásukat egyszerre így, de mi alapján válasszunk az egyre sokasodó megoldások közül?

Ebben a bejegyzésben sorra fogjuk venni, hogy hogyan néznek ki a mi termékeinkből megvalósítható megoldások, melyek nem csupán világosságot adnak, de igazán kellemes hangulatot képesek varázsolni lakásunkba, ráadásul árfekvésük is kedvező! A csodaszer a polisztirol stukkó léceinkben rejlik, melyek kifejezetten úgy készültek, hogy LED szalag és LED spotlámpa beépítésére alkalmasak, és ezáltal csodás megvilágítás érhető el. A LED stukkók elérhetőek különféle mintákkal és méretekben is webshopunkban. Kínálatunkban termékcsaládok találhatóak, melyek nem csupán egy lécet, hanem a hozzá tartozó kiegészítő elemeket is tartalmazzák (pl. sarokelem, függöny lécek). Mindezek mellett egyéni igények alapján bármilyen formájú és méretű díszlécet el tudunk készíteni.

Lakásdekoráció - túl a rejtett világításon

Az első lépés a polisztirol LED stukkó mintájának kiválasztása. Kínálatunkban mind a modern, mind a klasszikus, mind a minimalista stílus fellelhető:

 

Indirekt világítás díszléc Budapest 202

 

 

Rejtett világítás stukkó Debrecen 205

 

 

Indirekt világítás díszléc Győr 209

 

Mind a három típus egyszerűn használható, mint holkerléc, de ahogy belekerül a LED szalag, az egész szobát varázslatos világítással tölti be. Mindezt pedig könnyen, akár saját kézzel is felszerelhetik, hiszen minden elem pofonegyszerűen a végső helyére kerülhet. Ezzel természetesen spórolhat, hiszen nincs szüksége semmilyen szakemberre, hogy szobái elnyerjék végső formájukat.

Plexi Plus – praktikum mindenek felett

Másodszor azt kell eldöntenie, hogy szeretné-e legutóbbi újításunkat viszont látni a lécekben. Ezzel a roppant egyszerű, de annál praktikusabb kis módosítással, könnyen megvédheti a LED szalagot a portól, a rovaroktól, bizonyos helyiségekben a zsír lerakodástól. Mindehhez a lécek plexis változatát kell választania. Ebben az esetben a LED stukkóba ragasztott LED szalag egy átlátszó, műanyag fedőt kap, melyen a fény akadálymentesen halad át. Emellett roppant könnyedén tisztítható, hiszen elég egy kendővel áttörölni, amennyiben a szennyeződés makacsabb lenne, nincs más dolga, mint kivenni az üveget és nedves törlőkendővel áttörölni azt.

 

Indirekt világítás díszléc Budapest 202 PLEXI PLUS

 

 

Rejtett világítás stukkó Debrecen 205 PLEXI PLUS

 

 

Indirekt világítás díszléc Győr 209 PLEXI PLUS

 

Kombinált világítás polisztirol díszléc, LED szalag és LED spotlámpa beépítésével

Léceink nem csupán az holkerlécként használhatók, számos megoldást kínálunk a mennyezetre is. Tegyük fel, hogy szeretne egy mennyezeti tartó gerendát elrejteni, mert nem illik a szoba összképébe. Nincs más dolga, mint az U alakú díszlécek között válogatnia, melyeknek mind két oldalába rejtett világítás kerülhet, hogy az tökéletesen illeszkedjen a lakásához. Ezeket a léceket is több mintával és több méretben kínáljuk web-shopunkban:

 

Direkt spot és indirekt LED világítás Budapest polisztirol stukkó 190+202 PLEXI PLUS

 

 

Spot lámpa és led világítás polisztirol profil Budapest 270+202 PLEXI PLUS

 

 

Spot izzó és LED rejtett világítás polisztirol profil Budapest 400+202 PLEXI PLUS

 

Reflektorlécek az optimális LED világítás érdekében

Fontos megemlíteni, hogy a LED szalagokat nem ajánlatos közvetlen a lécekbe ragasztani a hőelvezetés miatt. Termékeink között viszont megtalálható a reflektorléc, melynek anyaga alumínium és ennek köszönhetően jó hővezető. A beépítendő LED szalagot a reflektorlécre ragasztjuk, ezzel a Led szalag tökéletes hűtése biztosított. A foncsorozott felületnek köszönhetően a LED szalag fényereje megduplázódik, ezért egy kisebb fogyasztás mellett is egy hatékony fényt kapunk. A reflektorléc teljes mértékben megakadályozza, hogy a polisztirol léc felületén fény szűrődjön át, s esetleg elhalványítsa a LED stukkó saját mintázatát. A különbség óriási, ahogyan ezeken a képeken is látszik:

 

Stukkó díszléc LED szalaggal reflektorléc nélkül

 

 

Stukkó díszléc LED szalaggal reflektorléccel

 

Technika a rejtett világítás mögött

Elérkeztünk LED világítás kiválasztásához. Léceinkbe csak 12 V DC LED szalag kerülhet, hiszen minimális hőt, és kevés helyet igényel a díszlécen belül. A szalagokhoz természetesen szükség lesz egy tápegységre is, melynek a legjobb helye egy L alakú lécben van a függönyín mellett, hiszen ott nem szúr olyan könnyen szemet a beépített szellőzőrács. Ez biztosítja a szellőzést, ezáltal nem melegedik túl a tápegység:

 

Szellőzőelem indirekt és direkt világítás kilakítására alkalmas stukkó dszíléchez

 

A LED szalagok témakörének ezzel közel sincs vége, hiszen olyan kérdések következnek, mint „Kíván-e meleg fehér fényt, amely egy kényelmes légkört teremt? Vagy inkább hideg fényű szalagot szeretne, amely napfény benyomását kelti? Esetleg RGB LED szalagot szeretne, mely különböző színekkel igazodhat Önhöz és lakásához?” A döntés az Öné! Mi annyit javaslunk, gondolja végig alaposan, milyen funkciója van a helyiségnek, ahová a rejtett világítás kerül, s az alapján válassza ki a LED szalag színét! Néhány kép ízelítőnek, hogy el tudjon indulni, de ha szeretne jobban elmerülni a LED világítás, LED stukkó témakörben, számos képgalériát talál ide kattintva a termékek listája után.

Amennyiben ennyi nem lenne elég, térjen vissza blogunkra legközelebb is! Igyekszünk minden héten újabb és újabb bejegyzésekkel segíteni vásárlóinkat, addig pedig böngésszen szabadon webáruházunkban! Ismerkedjen meg közelebbről a rejtett világítás kialakítására alkalmas díszléceinkkel, vagy nézze meg a hozzájuk passzoló U- és L -alakú stukkóinkat!

 

LED szalag stukkó díszlécben

 

 

RGB LED szalag stukkó díszlécben

 

 

Nappali díszítése indirekt világítás kialakítására alkalmas stukkó díszlécekkel

 

Kérem tekintse meg 1 perces vidónkat, ahol bepillantást nyerhet a gyors és könnyű munkálatokról illetve a végeredményről.

Videóinkhoz hanganyag is társul. Kérem, hallgassa végig.

 

 

 

 

 

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket