Energiatakarékos és egyszerűen beépíthető rejtett világítás modern díszlécekkel

Beltéri stukkó

Energiatakarékos és egyszerűen beépíthető rejtett világítás modern díszlécekkel

A rejtett világítás otthonunkban kellemes, meghitt légkört teremt. Amennyiben a LED szalagokat polisztirol stukkó díszlécekbe építi be, a hangulatos világítást és modern stukkó dekort ötvözheti. A modern technikának köszönhetően ugyanis az energiatakarékos LED szalagok és LED spot izzók beépíthetőek polisztirol stukkó díszlécekbe, mivel csak minimális hőt termelnek. A modern díszléc és LED fényforrások kombinációja számtalan lehetőséget kínál Önnek otthona esztétikus díszítésére, valamint egy praktikus és energiatakarékos világítás kialakítására.

A rejtett világítás előnyei

A rejtett világításnak számos előnye van. De mit is értünk valójában rejtett, azaz indirekt világítás alatt? Indirekt fény akkor keletkezik, ha magára a fényt kibocsátó fényforrásra nem látunk rá. Ez a fajta diffúz fény a szemnek kimondottan kellemes, egyáltalán nem megerőltető. A mennyezetről vagy oldalfalról visszaverődő szórt fény árnyékmentes. Az így létrejövő rejtett világítás fényhatása kellemes légkört teremt, mely kiválóan alkalmazható például hangulatvilágításként lazításhoz vagy éppen tévénézéshez, beszélgetéshez.

A rejtett világítás szórt fénye azonban egy idő után túlságosan megterhelő lenne szemünknek olvasáshoz vagy munkához. Éppen ezért ezekhez a tevékenységekhez és tanuláshoz, főzéshez, barkácsoláshoz mindenképpen javasolt a rejtett világítás mellett az irányított, közvetlen világítás használata. Holker díszlécek mellett ma már polisztirolból olyan mennyezeti díszlécek is készülnek, melyek egyszerre teszik lehetővé a direkt és indirekt világítás kialakítását. A kombi mennyezeti díszlécekbe ugyanis LED szalagok mellett LED spot izzók is beépíthetőek.

 

mennyezeti díszléc led világítással

 

Polisztirol holker díszlécekbe legyakrabban melegfehér színű rejtett világítást építenek be, mivel a melegfehér fény köztudottan kellemes érzést kelt bennünk, elősegíti egy pihentető légkör kialakítását. Ezzel szemben a hidegfehér fény élénkítő, frisítő hatású. Éppen ezért irodákban, orvosi rendelőkben régóta használják. Az otthoni munkavégzés miatt egyre gyakrabban építenek holker díszlécbe is hidegfehér led szalagot. Ha nem szeretne a hidegfehér és melegfehér rejtett világítás között választani, talán a természetes fehér színű led szalag a megfelelő Önnek. A semleges fehér led szalag színe hasonlít leginkább a természetes nappali fényhez.

Napjainkban egyre több ügyfelünk dönt úgy, hogy mennyezeti díszlécbe többszínű RGB led szalagot épít be, melynek színét mindig hangulatának megfelelően változtathatja kényelmesen egy távirányító segítségével. Milyen fantasztikus, nem igaz? Reggel egy élénkítő zöld rejtett világítás, este pedig egy meghitt beszélgetéshez kellemes piros vagy akár lila fény. Mindig olyan színű világítás, amihez kedve van!

 

holker díszléc beépített led szalaggal

 

Elképesztő, hogy a mai modern LED világítástechnika és a polisztirol holker díszlécek kombinációja mennyi lehetőséget nyújt arra, hogy otthonunkat ízlésünk szerint díszítsük és a világítást kedvünk szerint alakítsuk.

Beltéri díszléc beépítése

Polisztirol díszlécek és energiatakarékos led szalagok felhasználásával tehát a rejtett világítás könnyedén kivitelezhető. A polisztirolból készült beltéri díszlécek beépítése igen egyszerű. Legyen szó oldalfali díszlécről vagy mennyezeti díszlécről, az előregyártott kiegészítő elemek segítségével egyszerűen megoldható. A beltéri díszléc beépítse gyors, egyszerű, tiszta.

Nézzük is meg részletesen, hogyan zajlik az oldalfali díszléc és mennyezeti díszléc beépítése.

  • A polisztirol díszléc beépítése egyszerű: webáruházunkban számos különböző méretű és mintájú polisztirol díszléc, köztük oldalfali díszléc és mennyezeti díszléc is rendelhető. Az általunk gyártott beltéri díszlécek kiváló minőségű XPS polisztirolból készülnek. Minden beltéri díszléchez méretben és mintában a stukkóprofilhoz illő kiegészítőelemeket is gyártunk. Ezek a kiegészítőelemek biztosítják az egyszerű beépítést. A beltéri díszlécek kiegészítőelemei között ugyanis megtalálhatóak például külső és belső sarokelemek. Az előregyártott sarokelemeknek köszönhetően Önnek a helyszínen nem kell a beltéri díszlécet gérbe vágnia. Ragassza fel először az előregyártott sarokelemeket, mérje le a két sarok közötti távolságot és szükség esetén vágja rövidebbre a 2 méter hosszú holker díszlécet, majd illessze a két sarokelem közé. Ugye milyen egyszerű?

 

polisztirol díszléc és hozzá illő sarokelemek

 

polisztirol díszléc beépítése

 

karnistakaró polisztirol díszléc beépítve

 

  • A beltéri díszléc beépítése gyorsan elvégezhető: a fent említett sarokelemek nem csak leegyszerűsítik, de nagy mértékben meg is gyorsítják a beltéri díszléc beépítését. Mivel a gérvágással már nem kell foglalkoznia, a beltéri díszléc felragasztása sokkal rövidebb idő alatt kivitelezhető. A kombi mennyezeti díszlécekhez, melyekbe led szalag mellett led spotok is beépíthetők, a sarokelemeken kívül különböző toldóelemeket és végelemeket is kínálunk, melyek számos dekoratív díszítési forma kialakítását teszik lehetővé. Mindezt időigényes barkácsolás nélkül!

 

belső sarokelem led spot beépítésére alkalmas mennyezeti díszléchez

 

toldóelem led spot beépítésére alkalmas mennyezeti díszléc és holker díszléc közé

 

végelem led spot beépítésére alkalmas mennyezeti díszléchez

 

  • A mennyezeti díszléc beépítése egyáltalán nem körülményes: a polisztirol díszlécek beépítése a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem körülményes, sőt! Mindössze polisztirol stukkó ragasztóra van szüksége, melyet a holker díszléc keskeny ragasztási felületére egyenes vonalban, a kombi mennyezeti díszlécek szélesebb ragasztási felületére hullámvonalban kell felvinni. Ne feledkezzen meg a díszlécek közötti toldásokról sem! Ide is vigyen fel kellő mennyiségű ragasztót! A ragasztó felvitele után rögzítse a polisztirol díszlécet az oldalfalra/mennyezetre. A toldásoknál kitüremkedő fölösleges ragasztót távolítsa el a léchez pontosan illő profilsimítóval. A profilsimító használata is sok fölösleges utómunkát spórol meg Önnek!

  • A szélesebb kombi mennyezeti díszlécek felragasztásánál használhat a polisztirol stukkó ragasztó mellett egy-egy ponton melegragasztó-pisztolyt is. A melegragasztó ugyanis azonnal szárad, így a led spotok beépítésére alkalmas mennyezeti díszlécet nem szükséges alátámasztani, míg a stukkó ragasztó teljesen megszárad. A melegragasztó azonnal szárad, a stukkóragasztó pedig a hosszútávú stabil rögzítést biztosítja.

 

széles, nehezebb mennyzeti díszlécek rögzítéséhez a stukkóragasztó mellett pontokban használhat melegragasztót is

 

két stukkóelem toldásánál kitüremkedik a ragasztó

 

a toldásnál kitüremkedő ragasztót távolítsa el profilsimítóval

 

  • A polisztirol mennyezeti díszléc beépítése tiszta körülmények között kivitelezhető: a polisztirol mennyezeti díszlécek beépítése stukkó ragasztóval történik, mely egy magas viszkozitású, cseppmentes ragasztóanyag. Mivel a mennyezeti díszlécekhez előregyártott kiegészítőelemeket is gyártunk, a beépítés során a helyszínen Önnek csak egyenes vágásokat kell elvégeznie, ha szükséges a polisztirol díszlécet rövidebbre vágni. Így sokkal kevesebb a hulladék is. Az egyenes vágást a legtöbb esetben egy éles tapétavágó késsel el tudja végezni. A rejtett világításhoz szükséges kábeleket is tudja a mennyezet és oldalfal találkozásánál rögzíteni, majd ezután a kábelt a díszléccel eltakarni. A led világítás kiépítése polisztirol díszlécekkel valóban tiszta körülmények között kivitelezhető!

 

Polisztirol díszléc vágása szikével

 

kábel rögzítése az oldalfal és mennyezet találkozásánál

 

díszléc rögzítése és ezzel a kábel eltakarása

 

  • A polisztirol díszlécek beépítése kedvező árú: a polisztirolból készült mennyezeti díszlécek és oldalfali díszlécek beépítése sokkal olcsóbban kivitelezhető, mint a gipszstukkó beépítése. Egyrészt maga a termék ára is kedvezőbb, hiszen automatizált a szériatermékek gyártása. Ez nagyban lecsökkenti a gyártási költségeket a gipsz stukkóval szemben. Az előregyártott kiegészítőelemeknek köszönhetően a polisztirol díszlécek beépítését akár saját kezűleg, azaz szakember nélkül is elvégezheti. ezzel megint sokat spórolhat. A polisztirol mennyezeti díszlécek és oldalfali díszlécek egy vízbázisú festékkel festhetőek. Nincs szükség drága, speciális festékre.

  • Ráadásul a polisztirol díszlécekbe beépíthető LED spotok és LED szalagok energiafelhasználása meglehetősen alacsony, így a villanyszámlával is spórolhat.

 

polisztirol díszléc és karnistakaró díszléc

 

polisztirol díszléc belső és külső sarokelemekkel beépítve

 

polisztirol díszléc led világítással

 

A fenti tények mind magukért beszélnek. Sikerült meggyőznünk a polisztirol díszlécek előnyeiről? A polisztirolból készült mennyezeti díszlécek és oldalfali díszlécek számtalan lehetőséget kínálnak elképzelései megvalósítására. Vágjon bele Ön is! Ha még bizonytalan, kezdje egyetlen szobával, például a vendszobával és válasszon egy dekoratív mennyezeti díszlécet. Higgye el, mérhetetlen elégedettséggel és büszkeséggel fogja eltölteni, amikor készen lesz a beépítéssel.

Amikor van elegendő önbizalma és egy kis rutinja, folytassa beltéri díszítést polisztirol díszlécekkel a nappaliban vagy a gyerekszobában. Ide akár led rejtett világítás kiépítésére alkalmas díszléceket is választhat. Ne feledje, a világítás beépítéséhez mindenképpen szakemberre lesz szüksége!

A led fényforrások és polisztirol díszlécek számtalan lehetőséget kínálnak a kedvező árú, könnyen kivitelezhető beltéri díszítéshez. Mennyezeti díszlécek és oldalfali díszlécek valamint led szalagok és led spot izzók széles választékát rendelheti meg kényelmesen, online webáruházunkban.

 

mennyezeti díszléc led világítással

 

Holker díszlécek >>>

Holker díszlécek LED világítással

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket