Beltéri stukkók beépítési kellékei és a rezsianyagok

Beltéri stukkó , LED stukkó

Beltéri stukkók beépítési kellékei és a rezsianyagok

A beltérben beépített díszlécek gondos kivitelezése éppolyan fontos, mint kültérben beépített „társaik”. Ebben a bejegyzésben összeszedtük Önnek, mely lépéshez milyen anyagok, ill. kellékek használhatók.

A polisztirol díszlécek, mint pl. holkerlécek, oldalfali díszlécek és LED-es stukkók ragasztásához szükséges legfontosabb kellék a polisztirol stukkó ragasztó. Nyomjon a beltéri stukkó ragasztási felületére és két díszléc találkozásánál az egyik díszléc végére elegendő stukkó ragasztót. A stukkó ragasztó száradás után rugalmas marad és megelőzi a repedések kialakulását. A szilikonpisztollyal a ragasztó egyszerűen adagolható.

Polisztirol stukkó ragasztó

 

Szilikonpisztoly

 

A nagyobb méretű polisztirol stukkóelemek méretre vágásához használható a gérvágó fűrész, mellyel a polisztirol stukkó elem a jelölés mentén egyenes vonalban vágható.

 

Gérvágó fűrész 500 mm

 

A gérvágás pontos elvégzéséhez rendelhet gérvágó ládát, melyet két méretben kínálunk webáruházunkban. A gérvágó láda segítségével a díszléceket gyorsan és egyszerűen a kívánt szögben vághatja el.

 

Gérvágó 200x200

 

A keskenyebb polisztirol díszlécek méretre vágásához használhat szikét is, mely hosszú, kitolható éllel rendelkezik.

 

Nippon Kés 19 mm

 

A polisztirol díszléc ragasztása történhet csempe-, fém-, üveg- és fafelületekre is, ekkor azonban FBS szilikon ragasztót kell használni. Két polisztirolelem ragasztásához és a toldási hézag kitöltéséhez polisztirol stukkó ragasztó alkalmazandó. Az FBS szilikon ragasztó a stukkó ragasztónál említett szilikonpisztollyal egyszerűen adagolható.

 

FBS Szilikon Ragasztó csempe, fém, üveg, fafelületre

 

Beltérben beépített kérgesített stukkó elemek (például oszlopdekoráció, vagy szabadnyíláshoz használt stukkó) ragasztásához és a toldási hézagok kitöltéséhez használjon Soudal ragasztóhabot, melyet a PU-pisztollyal adagolhat. A PU-pisztoly kivezetőnyílásának tisztításához a PU-tisztítót megtalálja webáruházunkban.

 

Ragasztóhab Soudal Soudabond EASY / 750 ml - IFBT/Lipcse

 

 

PU-pisztoly fém

 

 

PU-tisztító / 500ml

 

A mechanikai sérelmeknek kitett kérgesített stukkó profilok beépítése beltérben is megköveteli a toldási hézagok gondos eldolgozását, hogy a toldási hézagok láthatatlanok legyenek. Használja ehhez a kéreganyagot, mely először hígítatlan, majd hígított állapotban használandó. A kéreganyag-felesleg eltávolításához használja a webáruházunkban forgalmazott spaklikat.

 

Kéreganyag 200 ml

 

 

Spakli 32 mm, műanyag nyelű

 

A nappalit vagy nagyobb helyiséget gyakran díszítik oszlopok. Beltérben használt oszlop burkolat beépítésénél a toldási hézagok – csakúgy, mint kültérben – gyanta és kvarchomok segítségével dolgozhatók el. Így gondoskodhat a kész oszlop burkolat egységes megjelenéséről.

 

Gyanta 200 ml

 

 

Kvarchomok 1 kg

 

Az oszlop burkolat kitűnő kialakításához használja a vízálló akril tömítőt, mely száradás után rugalmas és festhető. A vízálló akril tömítőt az oszloptalp és a padló találkozásánál, az oszlopláb felső pereménél, az oszlopfő és a mennyezet találkozásánál, illetve az oszlopfő alsó szélénél használjuk. A vízálló akril tömítő adagolása szilikonpisztollyal történik. Maszkolószalaggal leragasztjuk a padló, oszloptalp, oszlopfő és mennyezet megvédendő felületeit a ragasztó-maradéktól.

 

Vízálló akril tömítő

 

 

Maszkolószalag, ragasztószalag 19 mm széles, 50 m hosszú

 

A polisztirol díszlécek és kültéri stukkók festése beltérben is javasolt, hogy színvilága illeszkedjen a dekoráció többi eleméhez. A festéshez használhatja 25 mm és 50 mm széles fanyelű ecsetünket, a bosszantó festékfoltok ellen a védőruhát. A takarófóliával megvédheti a bútorokat és a padlót a portól és a festéktől.

 

Fanyelű ecset 50 mm

 

 

Védőruha XL méret

 

 

Takarófólia vékony 4 m x 5 m

 

A stukkózás precíz kivitelezésekor elengedhetetlen a mérőszalag használata. Webáruházunkban 3 m és 5 m hosszú mérőszalagot rendelhet.

 

Mérőszalag 5 m

 

A polisztirol stukkó beépítéséhez szükséges információkról a termékoldalakon olvashat bővebben. A tökéletes végeredmény elősegítéséért videókat is készítettünk, melyekben praktikus tippeket osztunk meg Önnel.

Megtekintem a beltéri stukkó beépítéséhez szükséges kellékeket és rezsianyagokat >>>

Megtekintem a beltéri stukkó kínálatot >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket