5 lélegzetelállító lakberendezési ötlet alacsony költségvetésből hungarocell stukkóval

Beltéri stukkó

5 lélegzetelállító lakberendezési ötlet alacsony költségvetésből hungarocell stukkóval

Szeretne otthonának új, modern megjelenést adni anélkül, hogy vagyonokat kellene költenie? Nem akarja a felújítás közben hónapokon át kerülgetni a festőket és a burkolókat? Ebben a cikkben olyan lakberendezési ötleteket mutatunk be Önnek, melyeket könnyedén megvalósíthat szakember segítsége nélkül is. Csupán néhány jó ötletre, stílusos kiegészítőkre és a megfelelő hungarocell stukkóra van szüksége. A hungarocell stukkó ára igen kedvező, hiszen közvetlenül a gyártótól tudja megvásárolni. A modern stukkó ma már polisztirolból készül és számos különböző formában kapható. A díszlécek számtalan lehetőséget kínálnak kreatív ötletei és lakberendezési elképzelései megvalósításához.

Körülményes teljes renoválás helyett egy hangsúlyos fal kialakítása oldalfali díszléccel

A teljeskörű, időigényes, kosszal, hulladékkal és rengeteg munkával járó felújítás helyett érdemes gyors, könnyen kivitelezhető megoldásokban gondolkodni. Tekintse ezt a felújítást egy megterhelő renoválás helyett inkább egy kreatív projektnek. Oldalfali díszléccel számos olyan lakberendezési ötlet megvalósítható, melyeket gyorsan kivitelezhet saját kezűleg is.

A modern lakebrendezés egyik elterjedt trükkje a hangsúlyos fal kialakítása. Ebben az esetben nem kap mindegyik oldalfal feltűnő falszínt vagy dekorációt, csupán egyetlen kiválasztott fal lesz hangsúlyosan díszítve. Nézzünk is erre néhány konkrét ötletet!

1. Lakberendezési ötlet: dekorkeret oldalfali díszléccel és tapétával

A polisztirol oldalfali díszléc egyik legkedveltebb felhasználási módja a dekorkeret készítése. A dekorkerethez csupán egy ízléses polisztirol oldalfali díszlécre és egy kisebb darab mintás tapétára van szüksége. Érdemes a fal és a tapéta színét összehangolni. Nem szükséges, hogy a tapéta és az oldalfal színe teljesen megegyezzen, sőt! Ha azonos színből egy másik árnyalatot választ, biztosan jól fog mutatni a kész dekorkeret.

 

Dekorkeret oldalfali díszléccel és tapétával

 

Mérje le a fal hosszát és határozza meg, hány darab és mekkora méretű dekorkeretet szeretne készíteni mintás tapéta és polisztirol oldalfali díszléc segítségével. Ceruzával jelölje a falon a dekorkeret méreteit, majd vágja a tapétát a kívánt méretre és ragassza a falra. Egy éles szikével vágja a kívánt méretre az oldalfali díszlécet is. A sarkokkal nem kell bajlódnia, hiszen az oldalfali lécekhez kapható előregyártott sarokelem. Kontrasztszínek használatával még inkább kihangsúlyozhatja a dekorkeret. Ha a tapéta és a fal szín sötétebb, válasszon az oldalfali díszléchez egy világos színt!

 

Stukkó díszléc oldalfalra, mennyezetre Ózd 59

 

Mennyezeti, oldalfali díszléc Balatonfűzfő 51

 

Tapétával díszített dekorkerethez ideális például az Ózd 59 oldalfali díszléc. Amennyiben nagyobb falfelüelt áll rendelkezésére, bátran váalszthat egy szélesebb polisztirol odlalfali díszlécet, például a Balatonfűzfő 51 profilt.

2. Lakberendezési dekorötlet: osztott fal mintás tapétával és oldalfali díszléccel

A következő képen szintén tapéta és oldalfali díszléc remek kombinációját látja. Ebben a nappaliban azonban a tulajdonosok oldalfali díszlécek felhasználásával osztották fel optikailag a falat. A fel felső részén egy levélmintás, zöld színű tapétát használtak, melyet remekül ellensúlyoznak a fal alsó részén oldalfali díszléccel kialakított keretek. A fali keretek visszafogott bézs színe tompítja a tapéta extravagéns, harsány mintáját és remekül illik a bútorokon visszaköszönő földszínekhez. Az élénk, sárga színű kiegészítők friss lendületet visznek a remekül sikerült dizájnba.

 

Osztott fal mintés tapétával és polisztirol oldalfali díszléccel

 

Mivel ennél a lakberenezési ötletnél a fal nagy részét feltűnúő mintájú tapéta borítja, érdemes a kereteket kisebb méretű oldalfali díszlécből készíteni. Remekül megfelel erre a célra a Debrecen 52 oldalfali díszléc és a Miskolc 56 oldalfali díszléc.

 

Mennyezeti,oldalfali stukkó Debrecen 52

 

Oldalfali, mennyezeti stukkó Miskolc 56

 

3. Lakberendezési ötlet: kazettás falborítás polisztirol oldalfali díszléccel

Reneszánszát éli a kazettás falborítás, mely rendkívül látványos és ideális hangsúlyos fal kialakításához. A kazettás falborítás esetében tulajdonképpen a fent már bemutatott, polisztirol odlalfali díszléccel készült keretejről beszélünk. A különbsé csupán annyi, hogy ebben az esetben nem csak a fel egy részén, hanem a fal teljes felültén alakítunk ki dekorkereteket. A falra felkerülő kazetták mérete és száma az Ön ízlésétől és persze a szoba a méretétől függ.

A következő képen egy remek példát mutatunk az oldalfali díszléccel készült kazettás falborításra. A tualjdonosok a helyiséget a napjainkban igen kedvelt shabby chic stílusban rendezték be. Erre a lakberendezési stílsura jellemzőek a pasztall színek, virágminták és vintage bútorok.

A kazettás falborítás esetében érdemes a fal tagolása végett különböző méretű kazettákat kialakítani. Az egyes kazatták között akár vízszintesen is építhet be bordürként egy oldalfali díszlécet, ahogy a lenti képen is látszik. A kazettás falborítás kialakítása során kiélheti kreativitását, hiszen a teljes falfelüeltet Ön tervezi meg.

 

Kazettás falborítás oldalfali díszlécből shabby chic lakberedezéshez

 

A kazettás falborítás kialakításához ajáljuk a Nagykőrös 58 polisztirol oldalfali díszléc. Bordürként remekül passzol hozzá a hasonló mintájú, de keskenyebb Dunaújváros 57 oldafali díszléc.

 

Mennyezeti,oldalfali polisztirol díszléc Dunaújváros 57

 

Díszléc oldalfalra, mennyezetre Nagykőrös 58

 

4. Lakberendezési ötlet: modern mennyezeti díszléc

A már korábban beépített holker díszlécnek adhat új megjelenést egy modern mennyezeti díszléccel. Szériatermékként két olyan mennyezeti díszlécet is gyártunk, melyeket kimondottan holker díszléc vagy indirekt világítás díszléc kiegészítő profiljának terveztünk. A Szigetvár 400 mennyezeti díszléc és a Szigetvár 401 mennyezeti díszléc alkalmasak mennyezeti keretek kialakításra.

A visszafogott, egyszerű mintának köszönhetően ezek a mennyezeti díszlécek minden lakberendezési stílussal kompatibilisek. Kontrasztszínek használatával fokozhatja a térhatást.

 

modern mennyezeti díszléc

 

A Szigetvár 400 mennyezeti díszléc és Szigetvár 401 mennyezeti díszléc termékekhez szintén kaphatóak előregyártott külső- és belső sarokelemek, melyek megkönnyítik a beépítést és rengeteg időt spórolhatnak Önnek, ha a kivitelezést saját kezűleg akarja megoldani festő szakember nélkül.

 

Mennyezeti stukkó léc polisztirolból Szigetvár 400

 

Mennyezeti stukkó léc polisztirolból Szigetvár 401

 

5. Lakberendezési ötlet: design mennyezeti lámpa modern stukkóból

Ha még a fentieknél is egyszerűbb megoldást keres otthona felújítására, tekintse meg design mennyezeti lámpa termékeinket, melyek a modern stukkó megtestesítői. A stukkó lámpákat polisztirol díszlécekből gyártjuk. Üzemünkben a mennyezeti lámpába energiatakarékos led szalagot és led spotokat építünk be. Önnek a helyszínen csupán csak be kell kötni és felragasztani a lámpát a mennyezetre. A design mennyezeti lámpák különböző stukkómintával számos méretben és formában rendelhetőek. A led mennyezeti lámpa ráadásul egyszerre biztosít funkcionális direkt világítást és hangulatos rejtett világítást. A két világítás természetesen külön kapcsolható, így mindig kedve és igénye szerint választhat.

Egy modern stukkóból készült mennyezeti lámpa nem csak praktikus, de rendkívül látványos is. Biztosan mindenkinek megakad rajta a szeme.

 

Nappali LED stukkó díszlécekkel

 

Reméljük a fenti lakberendezési tippekkel sikerült Önnek ötleteket adnunk, hogyan adjon otthonának körülményes felújítás nélkül, néhány kreatív ötlettel és modern stukkóval új, stílusos megjelenést. Ha további inspirációt keres, látogasson el weboldalunkra, ahol számos további lakberendezési ötletet mutatunk be!

 

Beltéri dekorációs ötletek modern stukkóval >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket