Sima felületű polisztirol oszloptest OS 210/246

A sima felületű oszloptest „OS 210/246” polisztirol alapanyagból készül és oszlopburkolásra, valamint oszlopszigetelésre lett kifejlesztve. Kültérben a beépítés után az oszlopot polisztirol lapragasztóval kell bevonni, hogy felülete időjárásálló és ütésálló legyen.

Kérem rendelésnél vegye figyelembe, hogy a natúr oszlopelemek kb. 200 mm átmérőjű oszlop burkolására alkalmasak, hiszen kb. 10 mm hely (oldalanként kb. 5 mm) szükséges a ragasztó számára. A kerek oszlophoz 4 oszloptest negyedre, a féloszlophoz vagy pillérhez csak 2 oszloptest negyed szükséges. Minden oszloptest negyed 2 m hosszú. A termék ára az OS 210/246 kérgesített oszloptest esetén egy negyed darab 1 méterére vonatkozik.

In stock
SKU
os-210-246-csoport
Grouped product items
Termék név Mennyiség
Sima felületű polisztirol oszloptest OS 210/246

Cikkszám: os-210-246

2 082 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Polisztirol oszloptest sima profilsimító

Cikkszám: o-ps-2-210

75 Ft

db

Polisztirol oszloptest bordázott OB 210/246

Cikkszám: ob-210-246

2 082 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Polisztirol oszloptest bordázott profilsimító

Cikkszám: o-ps-210

75 Ft

db

Jelölősablon a bordázott polisztirol oszloptest vágásához

Cikkszám: ob-jelolosablon

150 Ft

db

Polisztirol oszlopfő minimalista OFM 210/410

Cikkszám: ofm-210-410

2 618 Ft

db

Polisztirol oszlopfő minimalista profilsimító

Cikkszám: ofm-ps-210

75 Ft

db

Polisztirol oszlopfő klasszikus mintázattal OFK 210/374

Cikkszám: ofk-210-374

3 116 Ft

db

Budapest 108 homlokzati díszléc profilsimító

Cikkszám: 108-4140-ps

74 Ft

db

Polisztirol klasszikus oszlopfő talppal OFK-2 210/330

Cikkszám: ofk-2-210-330

3 116 Ft

db

Polisztirol oszlopláb klasszikus OFK-2 210/330-p

Cikkszám: ofk-2-210-330-p

3 116 Ft

db

Polisztirol oszlop távtartó OT-210

Cikkszám: ot-210

586 Ft

db

Polisztirol stukkó ragasztó

Cikkszám: mester-diszlec-stukko-ragaszto

1 847 Ft

db

FBS Szilikon Ragasztó csempe, fém, üveg, fafelületre

Cikkszám: fbs-szilikon-stukkó-ragasztó

5 837 Ft

db

Szilikonpisztoly

Cikkszám: szilikonpisztoly

2 894 Ft

db

Az árak az áfát tartalmazzák, a szállítási költség és adott esetben utánvételi díj külön fizetendő..
Minden méret milliméterben van megadva

Oszlopdíszítés saját kezűleg oszloptest, oszlopfő és oszloptalp segítségével

2 rövid videó 3 perc alatt a dekor oszlop beépítéséről

Kérem kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videókat!

 

 

 

 

Kérem tekintse meg videóinkat, melyekben lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan díszítheti gyorsan és egyszerűen oszlopát saját kezűleg. Számos tippet mutatunk Önnek, melyek az oszlopdíszítést megkönnyítik.

Az első videóban a kültéri oszlop burkolását tekintheti meg – az oszloptalp beépítésétől az oszlopfő pontos elhelyezéséig, valamint az oszloptest rögzítését és a toldási hézagok elsimítását. A kész oszlop egységes megjelenést kölcsönöz.

A második videó megmutatja Önnek, milyen egyszerű az oszloptalp, oszlopfő és oszloptest elemekből egy dekor oszlop összeállítása, mely otthona helyiségeit díszítheti. Helyezzen a kész oszlop stukkó tetejére egy üveglapot, és használja az exkluzív oszlopot figyelemfelkeltésre és kedvenc tárgyai bemutatására.

Sima felületű oszlop burkolat OS 210/246

A polisztirolból készült sima felületű oszloptestek tökéletesen alkalmasak oszlop, féloszlop és pillér burkolására, valamint oszlop és hengeres homlokzati elemek szigetelésére. A sima felületű oszlop burkolat további előnye: Ön döntheti el, hogy az oszlopot mintával szeretné-e díszíteni és ha igen, milyennel. Így egyedülálló oszlop dekorációt hozhat létre. Használja ki ezt a lehetőséget!

Kültérben vagy magasabb igénybevételű helyeken beltérben több réteg polisztirol lapragasztó felvitelét javasoljuk. A bevonat védi az oszlopburkolatot beltérben a sérülésektől és kültérben ezen felül az UV-sugárzástól és az időjárási hatásoktól. Kéreganyaggal vagy anélkül – fesse le oszlopát egy vízbázisú (diszperziós) festékkel.

A 2 m hosszú OS 210/246 oszlopburkolat elemek polisztirol oszloptest negyedek és egy sűrű fogazású fűrésszel egyszerűen a kívánt méretre vághatók. Könnyen vágható tulajdonsága miatt az oszlophéj alacsonyabb és magasabb oszlophoz is használható. Magasabb oszlopok esetében helyezzen több oszlop negyedet egymásra. Vegyük például, hogy kerek oszlopa 2,80 m magas. Ebben az esetben az oszlop burkolásához 6 oszloptest negyedre van szükség. 4 negyed darab 2 m hosszú marad, a másik 2 negyedet vágja el négy 80 cm hosszú darabra. Így megkapja a szükséges magasságot (2 m + 0,80 m = 2,80 m). Az oszlop elemeket eltolva rögzítse: felváltva egy 2 m hosszú darabot és egy 80 cm hosszú darabot.

 

Sima felületű polisztirol oszloptest OS 210/246

 

 

Sima felületű polisztirol oszloptest OS 210/246

 

A fenti táblázatban az OS 210/246 oszloptest negyed alatt megtalálja az azonos méretű és mintájú stukkó elemeket. Ehhez tartoznak az oszlopfők, melyeket 3 különböző, modern mintában kínálunk. Az oszloptalphoz ugyancsak oszlopfő fél darabokat rendeljen, hiszen a natúr oszloptalp a natúr oszlopburkolat esetén mintában és méretben az oszlopfő fél darabokkal azonosak.

Ezenkívül a beépítéshez szükséges kellékek is megtalálhatók: különböző ragasztók és kinyomópisztolyok a natúr oszlopelemek ragasztásához, polisztirol ragasztó a hézagok lezárásához, távtartó elemek a natúr dekor oszlop, féloszlop és pillér utánzathoz, valamint profilsimító, mellyel a felesleges ragasztó könnyedén eltávolítható.

 

Sima felületű polisztirol oszlop

 

A natúr oszloptest negyed rendelésénél így járjon el: A fenti terméktáblázatban a termék neve és képe mellett megtalálja a beépítési képet, cikkszámot, árat és egy mennyiség beírására szolgáló négyzetet. Kérem gondolja végig, hány darab oszlopot szeretne burkolni és azok egész vagy féloszlopok. A 2 m magas kerek oszlophoz 4 oszloptest negyedre, a 2 m magas féloszlophoz csak 2 oszloptest negyedre van szükség. Szorozza meg a szükséges oszloptest negyedet az oszlopok számával. Mivel az ár egy negyed darab egy méterére vonatkozik, így szorozza be kettővel a negyed számot. Írja be a kiszámolt oszloptest méterre vonatkozó számát az arra kijelölt „Mennyiség” mezőbe. Ezután kattintson a bevásárlókosár szimbólumra. Végül ugyanebben a táblázatban az oszlopfő és oszloptalp fél darabokat is bevásárlókosárába teheti, melyek méretben a kiválasztott oszloptesthez illenek.

Hogyan válasszak megfelelő méretű oszlop burkolat elemeket?

Mérje le az oszlop, féloszlop vagy pillér kerületét. Ehhez az oszlop köré fogjon egy mérőszalagot. Kérem, a pontos munka érdekében kétszer mérjen! A mért szám a kerület. Ezt a számot ossza el π-vel (3,14). Így megkapja az átmérőt.

Feltétlenül adjon hozzá kb. 1 cm-t, hiszen a ragasztóréteget kb. 1 cm-re kell kalkulálni (kb. 0,5 cm oldalanként). Így megkapja az oszlop, féloszlop, pillér burkolat megfelelő méretét.

Polisztirol oszloptest bordázott OB 130/166

 

Példa:

A kör átmérője (d) a kerület (u) osztva a π–vel (3,14):

d= u : π

Tegyük fel, hogy Önnek van egy 37 cm átmérőjű oszlopa:

37 : 3,14 = 11,783439 cm (kerekítve 11,8 cm)

Az oszlop átmérője tehát 11,8 cm.

A ragasztóréteg miatt hozzáadunk még kb. 1 cm-t. Ebben az esetben 1,2 cm-rel számolunk, hogy egész számot kapjunk:

11,8 cm + 1,2 cm = 13 cm

Ez összesen 13 cm = 130 mm átmérőt jelent. Kiválasztjuk a kb. 120 mm átmérővel rendelkező oszlophoz a 130 mm belső átmérőjű oszloptest negyedet, így marad elegendő hely a ragasztó számára.

Az oszlopelemek méretei milliméterben vannak megadva. Minden termék képén a belső és külső átmérő is fel van tüntetve. Az oszloptest negyed külső átmérője a belső átmérőnél 36 mm = 3,6 cm-rel nagyobb, ez az oszlopburkolat vastagsága.

Amennyiben a kerek oszlop 2,90 m magas, így 6 oszlop negyed, azaz 12 méter szükséges. A 2,90 m magas féloszlophoz 3 oszlop negyedet, azaz 6 métert kell rendelnie. Az oszloptest negyedeket egy csiszolópapír és egy szike segítségével vághatja méretre.

Natúr oszlop burkolat beépítése

Először ragassza az oszlopfő és az oszloptalp fél darabokat. Mérje le az oszloptalp és oszlopfő közti távolságot és vágja méretre az oszloptest negyedeket. Rögzítse az oszloptest elemeket és távolítsa el a felesleges, még nedves polisztirol ragasztót a profilsimítóval. Kész a polisztirol oszlopburkolat, melyet igény szerint polisztirol lapragasztóval és festékkel vonhat be.

Ajánljuk Önnek a natúr oszlopburkolat OS 210/246 polisztirol lapragasztóval történő felületkezelését, hogy a polisztirol oszlopot még jobban védje a mechanikai sérülésekkel szemben. Ehhez keverje a polisztirol lapragasztót kissé híg állagúra és vigye fel egyenletesen ecsettel. Igénybevételtől függően 3-5 réteg használata ajánlott és minden réteget a száraz felületre kell felvinni. Végül az oszloptestet vízbázisú (diszperziós) festékkel kell festeni.

Amennyiben a beltéri bordázott oszlopok, féloszlopok és pillérek csak figyelemfelkeltésként szolgálnak, elegendő vízbázisú (diszperziós) festék használata. Alapozás nem szükséges!

A polisztirol oszloptesteket csak rendelésre, egyedileg gyártjuk le az Ön által kiválasztott méretben, azaz nem minősülnek előre gyártott terméknek. Kérjük, hogy megrendelése véglegesítése előtt figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételek ide vonatkozó részét.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket